Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chýba rozdielový hráč, Kroták je nedostupný

HUMENNÉ - Humenskí hokejisti s príchodom konca mesiaca november zakončili domácu sériu troch duelov za sebou. Dva prehrali, posledný vyhrali. V ich prípade sa tak potvrdilo do tretice všetko dobré. Lenže v metropole horného Zemplína bola viac na pretras ako výhra téma možného konca najrýchlejšej kolektívnej hry. Sčasti sa k tomu vyjadril tréner Milan Staš.
Zdroj: 30232
Zdieľajte:

Výhra s Považskou Bystricou určite padla vhod, hoci sa nerodila ľahko. Súhlasíte?

"Áno, je to tak. Pred zápasom sa počítalo s víťazstvom, ale súper hral nepríjemný hokej a dobre bránil. My sme pôsobili veľmi nervózne a v druhej tretine sme predvádzali veľa nepresností. Mali sme problém s taktickými vecami, to nám nefungovalo. Musím pochváliť brankára Sidora a myslím si, že on bol základom zisku troch bodov. Zároveň naši strelci nemali svoj deň, ale stalo sa."

Aké dôvody sa teda podpísali pod prehry v predošlých dvoch domácich zápoleniach?

"Herne to nebolo zlé, ale nezachytili sme začiatky súbojov. Sme útočné mužstvo a chýba nám taká dobrá defenzíva. Máme málo hráčov, ktorí vedia aj brániť, aj útočiť. Darí sa nám potvrdzovať streleckú produktivitu, ale aj veľa inkasujeme."

Prečítajte si aj

Advent #1: Ako štvorročný dostal brankársku výstroj, teraz je súčasťou NHL

Pri pohľade do tabuľky je evidentný fakt, ktorý púta pozornosť na počet strelených gólov. Aj napriek tomu ste na hranici postupu do prvej osmičky.

"Treba povedať, že množstvo gólov sme dali slabším súperom, ako napríklad farma Nových Zámkov. Nevieme však zdolať silnejších protivníkov z hornej časti tabuľky. V úvode sezóny sme prehrali, aj keď sme nemuseli, no ani brankári v tom čase ešte nemali potrebnú pohodu."

Takisto ste nevýrazní v presilovkách. Hráte to po rohoch, neprichádza početnejšia paľba na bránu a vaši zverenci sa to snažia hrať viac na krásu. Ako to zlepšiť?

"Tejto činnosti sa venujeme na tréningu a každý deň sa tomu venujeme. Musím poznamenať, že nemáme hráča, ktorý by to zobral na seba. Potrebujeme takého, ktorý vezme na seba zodpovednosť a v rozhodujúcom momente vystrelí. Druhou vecou, ktorú hráčom vytýkam, je prakticky žiadne clonenie brankárovi vo výhľade. Trpíme na to, že nám chýba dôraz, dorážky a pohodové zakončenia."

Prečítajte si aj

Ďalšia bomba v Kladne? Jágr chce obrancu s 576 zápasmi v NHL!

Zopárkrát bolo počuť o mene Arne Kroták. Mal ísť do Kežmarku rozohrať sa a v určitom okamihu by bol pripravený bojovať za Humenné. V akej je to fáze?

"Sľúbil mi, že ak sa bude na to cítiť, príde hrať. Chceli sme to takou formou bonusu pre divákov. Samozrejme, nielen pre ľudí, ale hlavne by bol ideálnym vzorom pre našich hokejistov. Arne je v našom hokeji vnímaný ako legenda. Podľa posledných informácii, ktoré mám, údajne nedvíha telefón, takže nič nové nevieme."

Pálčivá otázka na záver. V útrobách štadióna prebehli šumy, že hokej v meste končí, na základe zmeny primátora. Zakladá sa to na pravde?

"Po voľbách sa udiali nejaké zmeny, ale bližšie do toho nevidím a nezasahujem. Mojou parketou je venovať sa tímu na tréningoch a viesť ho v zápasoch."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články