Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Advent #1: Ako štvorročný dostal brankársku výstroj, teraz je súčasťou NHL

BRATISLAVA - Adventný čas si môžete spríjemniť spoločne s nami a prečítať si aj sériu vianočných článkov, ktoré budeme pripravovať až do 24. decembra.
Zdroj: 30230
Zdieľajte:

Keď mal štyri roky, tak si pod stromčekom našiel hokejové betóny. Darček mu zmenil život. Brankár Chad Johnson spomína na Vianoce vždy rád, pretože práve vďaka nim sa dostal k hokeju a dnes je z neho úspešný profesionál.

Prečítajte si aj

Ďalšia bomba v Kladne? Jágr chce obrancu s 576 zápasmi v NHL!

"Mal som štyri roky, keď som dostal na Vianoce brankársku výstroj, ktorá mala modrú farbu a chrániče boli ručne robené. Našiel som si pod stromčekom aj bránku a rukavice, čiže som dostal prvý hokejový výstroj," spomínal Johnson.

"Nesmierne som sa tešil a okamžite som vyšiel von, aby som si zahral hokej," pokračoval. Darček synovi vyberal jeho otec Terry: "Bolo to v období, keď sme prerábali dom a našiel som molitán a rôzne výplne. Manželka k tomu prišila látku a remienky. Na lapačku sme použili kartón a synovia sa hneď bežali hrať. Neskôr sme betóny ešte niekoľkokrát zašívali," nechal sa počuť otec Chada Johnsona.

Vtedy ešte nikto nemohol vedieť, že z malého Chada Johnsona vyrastie obrovská hokejová persóna, ktorá prerazí do NHL. V sezóne 2016/17 sa mu splnil sen, keď sa stal súčasťou Calgary Flames. Práve tomuto klubu odmalička fandil, dokonca v jeho drese ako malý spával.

Prečítajte si aj

Bystrický komplex pretrváva aj naďalej

Johnsona draftoval Pittsburgh, neskôr chytal aj za Phoenix, New York Rangers, Buffalo, New York Islanders, Boston, spomínané Calgary a posledné dva roky je súčasťou St. Louis Blues. Raz sa v drese Kanady predstavil na MS.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články