Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Buček ďakuje za hetrik spoluhráčom, hosťujúceho trénera mrzia nepremenené šance

NITRA - Hokejisti Nitry si v dohrávke 17. kola hokejovej Tipsport ligy dokázali poradiť s Budapeštou, keď tím z hlavného mesta Maďarska zdolali 6:2. Hetrikom sa zaskvel Samuel Buček.
Zdroj: 30130
Zdieľajte:

Úvodná tretina duelu priniesla zaujímavé momenty. Najviac rezonoval v Nitra Aréne moment, keď jeden z fanúšikov hodil na ľad delobuch. Rozhodcovia museli zápas prerušiť na 15 minút. Divákov nevykázali a zápas pokračoval pred zaplnenými tribúnami.

Prečítajte si aj

Dvadsiatka podľa Fafráka dopláca na nedisciplinovanosť, pred MSJ by psychicky pomohla výhra

Úvodnej tretine sa na domácej strane presadil okrem Majdana aj Bortňák a práve jeho formácia mala veľký podiel na víťazstve svojho celku. Hrdinom zápasu bol Samuel Buček, ten strelil prvý seniorský hetrik v kariére. "Môj prvý hetrik chutí veľmi dobre, stále sa to snažím vstrebať. Chcel by sa v prvom rade poďakovať svojim spoluhráčom a to predovšetkým Braňovi Rapáčovi, ktorý mi doprial gól na konci zápasu. Tieto góly sú o to sladšie, že sme dnes vyhrali," hodnotil stretnutie pre hokejovysvet.sk.

Nitrania neodohrali prvú časť ideálne. Buček po stretnutí priznal, že ich vyviedol z miery spomínaný incident. "Do stretnutia sme vstúpili veľmi naladení, no počas tej dlhej pauzy sme vytuhli a boli sme ako keby zaspatí, čo sa prejavilo v prvej časti duelu. Od druhej tretiny si myslím, že sme boli celkovo lepším mužstvom a zaslúžene sme vyhrali. Síce sme aj my spravili pár chýb v ďalšom priebehu, no to patrí k hokeju," pokračoval rodák z Nitry.

Čerstvý reprezentant nezabudol pripomenúť dôležitosť tvrdej práce a byť pozitívny. "Bolo to len otázkou času, kedy mi to tam začne padať. Každý deň tvrdo pracujem na tom, aby to prinieslo svoje ovocie. Dúfam, že v takýchto výkonoch budem pokračovať nielen ja, ale celé mužstvo," zakončil Buček.

Prečítajte si aj

VIDEO Obrovská posila pre Zvolen: Obranu vystužilo 200 stretnutí v NHL!

Budapeštianski tréner Gergely Majoross po stretnutí hovoril o tom, že z ich pohľadu rozhodli nevyužité šance. "Som veľmi sklamaný s výsledku. Väčšinu zápasu sme hrali dobre a boli fázy zápasu, keď sme hrali výborne. Najväčším problémom bolo, že sme pred súperovým brankárom boli málo dôrazní. Mrzia ma šance, ktoré sme si vypracovali na začiatku a tie sme následne nedokázali premeniť. Toto boli práve momenty, čo rozhodli o osude stretnutia," povedal tréner MAC Budapešť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články