Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Obrovská posila pre Zvolen: Obranu vystužilo 200 stretnutí v NHL!

ZVOLEN - HKM Zvolen posilnil svoje zadné rady veľmi kvalitnou posilou, pretože do mužstva spod Pustého hradu prichádza obranca Mark Fraser.
Zdroj: 30067
Zdieľajte:

Rodák z hlavného mesta Kanady má do tímu, rovnako ako jeho krajan Garrett Mitchell, priniesť potrebnú tvrdosť, dôraz a agresivitu. „Je to defenzívne ladený obranca, ktorý rád rozdáva hity a blokuje strely. Neváha ani zhodiť rukavice. Môže mať nedostatky v iných oblastiach, no má veľký charakter," znie report skautov na stránke eliteprospects.

Pozrite si aj

Spomienkové VIDEO na legendu s číslom 38: Do neba prajeme všetko najlepšie!

Všetky tieto atribúty by Mark Fraser mohol ukázať už v nedeľnom pohronskom derby. V roku 2005 bol tento 193 centimetrov vysoký a 100 kilogramov vážiaci obranca draftovaný do NHL z 84. miesta, vybralo si ho New Jersey Devils. V najlepšej hokejovej lige sveta odohral 223 zápasov so ziskom 23 bodov (4+19) a 309 trestných minút. 458 štartov nazbieral v nižšej AHL, kde má na konte 76 bodov (13+63) a 795 trestných minút.

V NHL obliekal dresy Toronta, Edmontonu a New Jersey. Pred odchodom do Európy plnil úlohu asistenta kapitána na farme Ottawy a Edmontonu, následne sa v sezóne 2017/18 presunul do fínskeho TPS Turku, kde s tímom tesne prehral zápas o bronzové medaily proti HIFK Helsinki.

Prečítajte si aj

VIDEO Larkina obvinila prokuratúra z napadnutia

V aktuálnom ročníku pôjde o prvé pôsobisko tohto 32-ročného Kanaďana, ktorý sa v šatni pridá k štvorici krajanov Mitchell, Pufahl, Vandane, Skapski. Okrem hokejového životopisu isto na prvý pohľad zaujme aj Markov mierne exotický vzhľad, za ktorý vďačí svojmu otcovi, rodenému Jamačanovi a bývalému olympijskému šprintérovi na 200 metrov, Hughovi Fraserovi, ktorý v roku 1976 reprezentoval Kanadu na olympiáde v Montreale. Mark Fraser bude na zvolenskom drese nosiť číslo 2.

Útočné rady HKM však budú chudobnejšie o Patrika Lušňáka, ktorý s klubom rozviazal zmluvu na vlastnú žiadosť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkmzvolen.sk

Diskusia

Podobné články