Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dvadsiatka podľa Fafráka dopláca na nedisciplinovanosť, pred MSJ by psychicky pomohla výhra

BRATISLAVA - HK Orange 20 prežíva svoju najhoršiu sezónu v histórii tohto projektu. Zatiaľ získal iba jediný bod a prakticky pravidelne dostáva náklad gólov.
Zdroj: 30224
Zdieľajte:

Pod Urpínom ich bolo sedem, aj keď po prvej tretine na svetelnej tabuli žiarilo skóre v 1:0 v prospech HC ´05 iClinic Banská Bystrica: "Náš výkon nezodpovedá tomu výsledku. Boli sme viac ako vyrovnaným súperom, len škoda tých presiloviek súpera. Vedeli sme, že Banská Bystrica ich má veľmi silné, no my sme sa nechali vylúčiť a na to sme doplatili," hodnotil stretnutie pre náš portál útočník Miloš Fafrák.

Prečítajte si aj

VIDEO Obrovská posila pre Zvolen: Obranu vystužilo 200 stretnutí v NHL!

Zverenci Ernesta Bokroša inkasovali štyri góly v druhej dvadsaťminútovke, kde sa stretnutie rozhodlo: "Tie druhé tretiny máme veľmi zlé, to je o nás známe, že v nich dostaneme vždy štyri alebo päť gólov. Musíme to proste zlepšiť. Máme už len dva zápasy, treba v nich zamakať," uvedomuje si Fafrák, ale to sa ľahšie hovorí, ako robí: "Výhra by nám určite pomohla nabrať sebavedomie pred MSJ. Musíme vyhrať a potom to môže byť iné," dúfa rodák z Martina.

"Nemyslím si, že výsledky v tejto sezóne odzrkadľujú výkony. Doplácame na nedisciplinovanosť," ponúkol stály člen prvej formácie Orange 20 pohľad na aktuálny ročník. Fafrák je síce so štrnástimi bodmi najproduktívnejším mužom tímu, ale v posledných stretnutiach to nejde ani jemu: "Posledných sedem alebo osem zápasov som nezískal bod ani ja, čiže nemôžem povedať, že sa mi darí. Už musím chalanom pomôcť aj ja. Keď nepomôžu lídri tímy, tak to nepôjde," uvedomuje si: "Hovorí sa, že o výsledkoch veľa povie kolektív, ale my máme dobrý kolektív, takže za prehrami toto hľadať nemôžeme."

Prečítajte si aj

HC Davos má po 22 rokoch nového trénera

Do štartu MSJ v kanadských mestách Vancouver a Victoria ostáva už len menej ako mesiac: "Je tu boj o miesta, ale každý má rovnakú šancu dostať sa tam. Každý sa snaží na sto percent, len nám to nejde ideálne v zápasoch, kde skúsených súperov nechávame hrať a doplácame hlavne na vylúčenia," hovorí. V prvom útoku si Fafrák rozumie predovšetkým s Andrejom Kollárom: "Pred MSJ sa už snažia robiť nejaké dvojičky. Neviem, či na nich budem hrať práve ja s ním, ale spolu nám to išlo hlavne na začiatku dobre, zbierali sme body."

Minulý ročník odohral Fafrák za Spokane Chiefs v juniorskej WHL, v lete sa už presunul medzi mužov: "Je tam zmena, pretože tu hrám mužský hokej, ale rýchlosťou je to rovnaké, čiže som nebol veľmi prekvapený. Sú to však skúsenosti, ktoré do toho pridávajú slovenské tímy," dodal v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články