Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vieme hrať ešte lepšie, hovorí Mezei. Trenčín potrebuje v zápasoch dať prvý gól

NITRA - Víťazný utorňajší večer v 27. kole hokejovej Tipsport ligy zažili hráči Nitry, keď zdolala úradujúceho vicemajstra Duklu Trenčín 4:1 a vyhrali šiesty zápas v rade. Naopak, Trenčínu sa nedarí zbierať body na klziskách súperov.
Zdroj: 30130
Zdieľajte:

Od začiatku duel sme mohli vidieť výborný hokej na obidvoch stranách. Veľkú šancu mal na začiatku Lantoši, no trafil iba brvno. Čo sa nepodarilo slovenskému reprezentantovi, dosiahol v presilovej hre kapitán Branislav Mezei. "V prvom rade sme veľmi radi za víťazstvo nad tabuľkovým susedom. Pri mojom góle výborne clonil pred brankárom Schiedl, ktorý tam odviedol dobrú robotu. Bolo to i trocha šťastie, že ten puk prepadol Valentovi medzi nohy, ale aj to patrí k hokeju. Týmto víťazstvom však nesmieme zaspať na vavrínoch, vieme hrať aj lepšie ako dnes sme hrali," povedal pre hokejovysvet.sk

Prečítajte si aj

Zabetónované víťazstvo oslávil hodom vyrážačky s lapačkou

Veľmi dobrý večer zažil i dvojbodový útočník Samuel Buček. Ten po zápase hovoril o dôležitom druhom góle, práve ten "vojakov" trocha nalomil. "Nebol to úplne jednoduchý duel. Dukla výborne korčuľovala, vytvorila sa aj nejaké šance. Dostali sme šancu v presilových hrách sa dosať na koňa a to sme využili. Ten druhý gól ich trocha zlomil a dobrým bekčegingom či vykrývaním stredného pásma sme si výsledok kompaktným výkonom postrážili," hovoril Buček.

Rastúca forma Nitry je vidieť i v hernom prejave zverencov Antonína Stavjaňu, čo vníma i devätnásťročný útočník. "Určite áno. V poslednej dobe sme potrebovali hlavne stmeliť kolektív a vďaka tomu je aj lepšia pohoda v kabíne i na ľade. Takým dôležitým momentom bolo víťazstvo hlavne v Nových Zámkoch, kde sa sa nám až tak nedarilo a aj to nám psychicky pomohlo," pokračoval talent slovenského hokeja.

Prečítajte si aj

Na nečakané správy je zvyknutý

Nitrianskeho útočníka potešila aj opätovná nominácia do reprezentácie, keďže v prvom prípade pre zranenie nemohol štartovať na Nemeckom pohári. "Dostal som druhú šancu si zahrať za seniorskú reprezentáciu a ja verím, že sa mi to už konečne podarí a nič tomu nebude stáť v ceste. Na tento turnaj pôjdem s jasným cieľom ukázať, čo vo mne je. Verím, že sa nám aj ako tímu bude dariť a vyhráme vo Švajčiarsku," zhodnotil duel Buček.

Kým Nitrania ťahajú šesťzápasovú sériu bez prehry, naopak hostia prehrali vonku už piaty zápas v rade. Jediným strelcom hostí bol Milan Bartovič, ktorý sa presadil v závere stretnutia. "Neodohrali sme zlý zápas, hoci s prvou tretinou nemôžme byť spokojný. Ako plynul ďalej zápas, tak sme začali hrať viac nátlakovo. My však zrejme potrebujeme dať prvý gól, aby sme sa ešte viac uvoľnili. V úvode druhej tretine sme nastrelili dve tyčky a to sú presne tie situácie, ktoré majú skončiť gólom. Nič sa nedá robiť, treba tvrdo pracovať ďalej, sezóna je dlhá a verím, že tie výsledky sa dostavia," povedal bývalý liberecký útočník.

Prečítajte si aj

Košice stratili trojgólové vedenie, Nitra natiahla šnúru výhier

Trenčín je v súčasnosti tímom, ktorého trápia zranenia a aj sám Bartovič mal nedávno problémy s kolenom. "Jasné, tie straty sú veľmi citeľné. Chýba nám niekoľko dôležitých hráčov, na druhej strane to nesmie byť výhovorka. Dostanú šancu mladší hráči a aj oni musia ukázať, že tú kvalitu majú. Čo sa týka môjho zdravotného stavu, tak je to každým zápasom lepšie a lepšie a budem už cez sezónu stopercentne fit," zakončil Bartovič.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články