Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zabetónované víťazstvo oslávil hodom vyrážačky s lapačkou

ZVOLEN - Doposiaľ suverénny HKM Zvolen sa dostal do menšej výsledkovej krízy, keď z posledných štyroch stretnutí prehral tri. Postupne proti Liptovskému Mikulášu, na ľade Miškolca a naposledy aj doma s Novými Zámkami. Tím z juhu Slovenska naopak tri body nesmierne potreboval, keďže nevyhral štyrikrát po sebe.
Zdroj: 30198
Zdieľajte:

O troch bodoch pre zverencov Milana Jančušku rozhodla už prvá tretina a v nej dva góly hostí, o ktoré sa z celkovo troch striel postarali Juraj Jurík a Andreas Štrauch. Neuveriteľná efektivita: "Bol to bojovný zápas, divácky atraktívny. Reklama na hokej. Máme veľa zranených hráčov, chalani bojujú. Je to ťažké, posledné zápasy sme dvakrát prehrali vlastným gólom, čiže toto je pre nás impulz," povedal po stretnutí brankár Andrej Košarišťan.

Prečítajte si aj

Košice stratili trojgólové vedenie, Nitra natiahla šnúru výhier

Ten bol znova oporou svojho tímu. Inkasoval len raz a to v závere z hokejky Lukáša Handlovského, pričom svoje mužstvo výrazne podržal. Aj pri siedmich presilovkách Zvolena: "Dá sa povedať, že to bol ťažký zápas, bolo tam toho dosť. Zvolen mal v istých fázach prevahu, navyše dosť presiloviek, ktoré im v tom tlaku pomohli. Každé víťazstvo sa však cení," pokračuje. Raz dostal trest za podrazenie aj sám: "Stalo sa, čo sa stalo. Ja sa k tomu nejdem vyjadrovať."

Každopádne, takéto vybojované víťazstvo chutí pre Nové Zámky, hlavne po spomínaných štyroch prehrách, výborne: "Dali sme dva rýchle góly v úvode, potom to bolo od nás betónovanie v presilovkách, ktorých mal súper neúrekom. Rozhodlo teda betónovanie a dva rýchle góly," vyjadril sa "Košo." Okamžite po záverečnej siréne odhodil vyrážačku aj lapačku na znak veľkej radosti z výhry: "Už ma boleli ruky a držal som to len tak-tak. V tej eufórii som to odhodil, pretože som bol unavený, na konci nás točili," ozrejmil.

V utorok tiež uzrela svetlo sveta nominácia Craiga Ramsayho na turnaj do Švajčiarska, kde Košarišťan nechýba. Dvojičku vytvorí s Denisom Godlom: "Nad repre ešte nerozmýšľam. Teraz nás čaká ďalšia ťažká fáza v lige, až potom sa nastavím na reprezentáciu," tvrdí, no nemohol si nevšimnúť, že mnoho hráčov v nominácií je práve zo Zvolena: "Videl som, aj chalani hovorili, že je tam veľa hráčov zo Zvolena. Sú však prví, je to na mieste, zaslúžia si to. Hrajú celý čas o čelo tabuľky," uznanlivo dodáva.

Prečítajte si aj

Ramsay nominoval na Švajčiarsky pohár troch nováčikov, najskúsenejší je Hudáček
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články