Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Na nečakané správy je zvyknutý

KOŠICE - Ani menší lazaret nezlomil Popradčanov vo východniarskom derby v Steel aréne. Na začiatku tretej tretiny brankár Patrik Nechvátal lovil tretí puk zo svojej siete, no v tom momente nikomu nenapadlo, že ďalšie štyri sa budú vyťahovať už len z košickej. Poprad tak druhý raz v sezóne dobyl Košice na ich ľade.
Zdroj: 30195
Zdieľajte:

Tretí zápas v bránke kamzíkov, no na nudu ste sa rozhodne sťažovať nemohli...

"Vôbec. Tento zápas v Košiciach bol pre mňa veľkým zážitkom. Zvlášť, že som si mohol zachytať proti takému hráčovi, akým je Ladislav Nagy. Hrozne som si to užil a ešte sme aj vyhrali, čiže spokojnosť je na mieste."

Práve slovenský reprezentant vás mohol prekonať ako prvý, no v ceste mu stála žŕdka a v predĺžení ste ho bravúrne vychytali v čistej šanci.

"No myslím si, že sa zrodila taká remíza. Najprv trafil tyčku, potom skóroval a na záver si na mne vylomil zuby (smiech)."

Prečítajte si aj

22.kolo St.Nicolaus ligy tipuje Jozef Račko

Málokto rátal s tým, že v tretej tretine sa podpíšete pod takýto obrat s víťazným podtónom. Čo sa dialo?

"Konečný výsledok hovorí o tom, aká sila sa skrýva v našom kolektíve. Zaslúžene sme v tabuľke tretí, takže sme len potvrdili, že naše postavenie nie je náhodné."

Zlepšenie si žiadajú presilovky. Čo vy na to?

"Ešte som v Poprade krátko na to, aby som toto hodnotil. Aj napriek tomu si myslím, že nie je to až také zlé. Sú tímy, pri ktorých sa početné výhody považujú za silnú zbraň a tie naše sú celkom v pohode."

Zároveň ste si neodpustili po dotiahnutí sa hlúpe fauly. Domácim ste ponúkli hneď presilu o dvoch mužov. Cítili ste tlak?

"Nie. Ja si chodím do brány užívať a na nič iné pri tom nemyslím. Každú minútu i sekundu si vychutnávam, a to je základ k úspechu."

Pozrite si aj

VIDEO: Spomienkové video na zosnulého Kristiána Luntera

Pred derby ste boli ako keby hodený do vody. Prekvapilo rozhodnutie trénerov, ktorý vás uprednostnili pred krajanom Vošvrdom?

"V kariére som to zažil už párkrát. Nie je to pre mňa nič nové, som kedykoľvek pripravený naskočiť a popravde som na takéto nečakané informácie aj zvyknutý. Pokiaľ chcem v Poprade zotrvať, musím predvádzať výkony, ktorými presvedčím, že moje angažovanie bolo správne."

Konkurenciu máte skutočne veľkú. Nie je jednoduché prísť počas rozbehnutej sezóny do nového klubu a navyše, keď čelíte najlepšiemu brankárovi ligy.

"Tomáš je v tíme od začiatku sezóny a je zaslúženou jednotkou. Snažím sa od neho niečo naučiť, nakoľko je starší. Rivalita medzi nami je, ale on je jednotka a ja o túto pozíciu budem bojovať."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články