Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 7 "európskych" voľných hráčov

BRATISLAVA - Blíži sa december, ale niektorí hráči stále nemajú nový klub. My sme vybrali sedem hokejistov, ktorí v minulom ročníku pôsobili v Európe a momentálne sú bez angažmánu.
Zdroj: 29441
Zdieľajte:

Charles Bertrand

Francúzsky útočník Charles Bertrand zažil úžasnú minulú sezónu, táto mu zatiaľ nevychádza ani kus. 27-ročný Parížan prestúpil počas leta do KHL, kde posilnil Sibir Novosibirsk, no jeden z najhorším klubov súťaže sa s Bertrandom dohodol na ukončení zmluvy, keďže získal iba tri body (2+1) v 23 stretnutiach. Šikovný krídelník tak nenadviazal na svoju minulú sezónu, kedy vo Fínsku získal titul s Kärpät Oulu a navyše sa stal piatym najproduktívnejším hráčom Liigy (37+23). Predtým nastupoval na seniorskej úrovni len v Škandinávii. Postupne za Lukko, TPS Turku, Färjestad BK, Sport a Ässät. V rokoch 2007 až 2009 hrával v kategórii do 18 rokov za Duklu Trenčín. V národnom drese Francúzska sa predstavil na štyroch MS, celkovo v seniorskom tíme odohral 80 stretnutí (13+6). Debutoval už ako 20-ročný.

Prečítajte si aj

VIDEO Rodák z Libérie si vo Švajčiarsku zahrá v tejto sezóne už za tretí tím

Jeremy Morin

Neuveriteľný príbeh amerického útočníka Jeremyho Morina pokračuje. 27-ročný krídelník nezískal kontrakt v tíme Hersey Bears, ktorý je účastník AHL a farmou Washingtonu Capitals. Zaň nastúpil na tri stretnutia, zaznamenal iba dve trestné minúty. Rodák z Auburnu prežil nesmierne zaujímavú sezónu 2017/18, na začiatku ktorej sa rozhodol odísť do Európy, kde podpísal kontrakt s účastníkom KHL Yugrou Chanty-Mansijsk, lenže v drese ruského mužstva nastúpil iba na tri zápasy. Zhruba v polovici decembra si bývalého hráča Chicaga Blackhawks kvôli zraneniam vo svojom tíme všimli zástupcovia SC Bern a taktiež ho pozvali na skúšku. V tej neuspel, odohral iba jediný duel NLA. Následne odišiel do ECHL, aby mal zápasovú prax. V drese celku South Carolina Stingrays stihol dve stretnutia (0+1) a na skúšku si ho zobral fínsky tím HPK Hämeenlinna. Nastúpil sedemkrát, získal štyri body, no taktiež nezískal stály kontrakt. Piatym klubom, za ktorý Morin počas minulého ročníka nastúpil, bol HC Davos a to v rámci Spengler Cupu. Tam sa mu bodovo darilo, v štyroch stretnutiach vsietil až tri góly a na jeden prihral. Začiatkom januára sa ale usadil v druhej švajčiarskej súťaži NLB, kde s mužstvom SC Rapperswil-Jona Lakers postúpil do elitnej kategórie. Pomohol k tomu devätnástimi stretnutiami (5+9). V klube však nepokračuje.

Mason Raymond

33-ročný kanadský útočník patril svojho času medzi postavy NHL, kde nastupoval za Vancouver Canucks, Calgary Flames, Toronto Maple Leafs a Anaheim Ducks. Celkovo nastúpil v najlepšej lige sveta na 609 duelov (123+148). Pred sezónou 2017/18 ale prestúpil do Európy, kde posilnil SC Bern a v základnej časti získal 35 bodov v 35 stretnutiach. Dokonca si zahral na ZOH 2018 a v drese Kanady, získal bronz, ale od leta je bez klubu. Dvakrát štartoval na Spengler Cupe. Počas lockoutu 2012/13 nastupoval za švédske Örebro HK.

Prečítajte si aj

Nemčík dobehol rozbehnutý vlak a zozadu kontroluje spoluhráčov: Ja im to len posúvam, smeje sa

Devin Setoguchi

28-ročný Kanaďan bol vybraný San José Sharks už v prvom kole draftu 2005, ale po niekoľkých rokoch v Kalifornii bol vymenený do Minnesoty, následne prišiel prechod aj do Winnipegu Jets. V sezóne 2014/15 183 centimetrov vysoký hokejista patril tímu Calgary Flames, viac zápasov však odohral v AHL na farme Adirondack Flames. Celkovo odohral Setoguchi v NHL 569 duelov s bilanciou 146 gólov a 140 asistencií. V sezóne 2016/17 nastupoval aj za Los Angeles Kings. Medzitým sa prvýkrát vybral do Európy, hrával za HC Davos. Počas základnej časti odohrať tridsať zápasov, v ktorých si pripísal na svoje konto 24 kanadských bodov (11+13). V play-off pridal ďalších osem (5+3) a to v siedmych zápasoch, no ani to nezabránilo vypadnutiu jeho tímu. Uplynulý ročník strávil v nemeckom tíme Adler Mannheim (13+13), kde patril k početnej enkláve zámorských hokejistov.

Teddy Purcell

33-ročný krídelník sa minulý rok v lete prvýkrát presunul do Európy a posilnil ruský veľkoklub Avangard Omsk. V jeho drese odohral 28 stretnutí s bilanciou 4+13, ale po skončení ročníka si nový tím zatiaľ nenašiel. Na konte má tento Kanaďan 599 stretnutí v NHL (110+217). Hrával za Los Angeles Kings, Tampu Bay Lightning, Floridu Panthers a Edmonton Oilers. Raz štartoval na MS.

Prečítajte si aj

Toto je najlepšia Nitra sezóny, hovorí Scheidl, Poprad si zápas prehral na konci

Simon Després

Kanadský obranca odohral minulú sezónu za Slovan Bratislava v KHL a počas leta si vybojoval kontrakt na farme Montrealu Canadiens. V tíme účastníka AHL Laval Rocket však 27-ročný zadák pôsobiť nebude, a tak ostáva bez klubu. Podľa špecializovaného portálu eliteprospects.com mali mať o rodáka z Lavalu záujem niektoré popredné švajčiarske tímy, no hokejista s 222 štartmi v NHL v NLA pôsobiť nebude. Kde teda Simon Després zakotví najbližšie je stále otázne. Nateraz ostáva voľným hráčom.

Kris Versteeg

32-ročný rodák z Lethbridge v NHL nastupoval za Toronto, Floridu, Philadelphiu, Carolinu, Los Angeles a Calgary. Aktuálnu sezónu začal v Avangarde Omsk, ale za jedenásť stretnutí získal iba päť bodov (3+2). O tohto muža mal záujem Slovan Bratislava, prestup sa nezrodil. Chvíľu sa dokonca pohyboval v Nitre vďaka bratovi Mitchovi, ktorý tam pôsobí. Versteeg je dvojnásobný víťaz Stanley Cupu s Chicagom Blackhawks.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články