Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Toto je najlepšia Nitra sezóny, hovorí Scheidl, Poprad si zápas prehral na konci

NITRA - Hokejisti HK Nitra dokázali vyhrať piaty zápas v rade, čo je v tejto sezóne najviac. Až sedem gólov si odniesli Popradčania, ktorí sa nachádzajú uprostred náročného programu.
Zdroj: 30149
Zdieľajte:

"Corgoni" začali aktuálnu šnúru pred týždňom v piatok proti Detve, pokračovali výhrami nad Miškolcom, Novými Zámkami aj HK Orange 20, aby teraz zdolali aj Poprad. Duel pod Zoborom priniesol deväť gólov, až sedem na domácej strane: "Vyhrali sme, čo je skvelé. Dokázali sme si vypracovať šance, ukázali sme zabijácky inštinkt pri zakončení a strelili sme veľa gólov. Chceli sme hrať tvrdo, ale na druhej strane jednoducho. Potrebovali sme body, bol to dôležitý súboj do tabuľky," hovorí nitriansky útočník Lane Scheidl, ktorého tím poskočil na piate miesto.

Prečítajte si aj

VIDEO Červenkovi odhalili pľúcnu embóliu

"Dokonale sme využili rozpoloženie, v akom prišiel Poprad. Mali zápas s "dvadsiatkou" neskôr ako my a mali v zostave len 6 obrancov, z toho dvaja boli vekom juniori. Hráčom sme dali pokyn, aby korčuľovali. Chceli sme ich hráčov unaviť. V druhej polovici zápasu to mali hráči Popradu ťažké. Potom aj tie kombinácie vyzerajú ľahké. Musím však povedať, že na začiatku zápasu bol Poprad vyrovnaným súperom," hodnotil duel Antonín Stavjaňa, tréner Nitry.

Po stretnutí panovala v domácej šanci spokojnosť. Lane Scheidl označil aktuálnu formu tímu za najlepšiu v ročníku: "Momentálne je to najlepšie Nitra v sezóne. Stále pracujeme a ideme správnym smerom. Sme spokojní, ale vieme, že nás čakajú ďalšie nesmierne náročné zápasy. Musíme takto pokračovať a získavať body predovšetkým von," nechal sa počuť Kanaďan.

Pozrite si aj

VIDEO Országh na konferencii: Už je toho dosť!

Popradčania napriek náročnému programu, počas ktorého tento týždeň odohrali už tri stretnutia, vstúpili do stretnutia dobre a zásluhou Dávida Bondru otvorili skóre: "Prvú tretinu sme hrali veľmi dobre, ale najväčšia škoda je tretej tretiny. Neviem, čo sa tam stalo. Nehrali sme náš systém, dostali sme veľa gólov," smutne konštatoval Bondra.

"Pri mojom góle som sa len snažil vystreliť. Bolo to 3:2, mali sme šancu niečo so zápasom spraviť, ale potom sme hneď dostali štvrtý gól. Takýto zápas niekto musí prehrať, ale my nemôžeme takto odohrať tretiu tretinu. Tá bola zlomová, rozhodol piaty gól Nitry. Na túto prehru chceme zabudnúť a sústredíme sa na stretnutie proti Žiline," doplnil Dávid Bondra.

Prečítajte si aj

Daňa stiahli z waiver listiny: Putuje rovno na farmu!

"Myslím si, že do polovice zápasu to bolo celkom vyrovnané. Cítili sme, že tu môžeme niečo uhrať, ale po piatom góle sme to už nezvládali. Nitra si už zvyšok zápasu režírovala a keď boli v "laufe", tak predvádzali parádne veci, pretože kvalitu majú," dodal tréner HK Poprad Roman Stantien.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články