Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Keď jeden gól obráti svet o stoosemdesiat stupňov

NOVÉ ZÁMKY - Hovorí sa, že stretnutia po reprezentačnej prestávke bývajú špecifické. To v Nových Zámkoch také aj bolo, ale, či kvôli reprezentačnej prestávke?!
Zdroj: 30078
Zdieľajte:

V stredu sa na juhu Slovenska začínalo až o pol siedmej, kvôli tomu, aby duel stihli aj ľudia pracujúci dlhšie a nakoniec mal tento posun opodstatnenie, nakoľko atmosféra v Nových Zámkoch bola v stretnutí proti majstrovi veľmi slušná.

Zverenci Milana Jančušku však nezachytili prvú tretinu. Pôsobili odovzdane, zakríknuto, puky si s ich čepeľami robili čo chceli, často odskakovali na baranie hokejky. Miestami to vyzeralo, ako keby sa Novozámčania zabudli niekde uprostred minulého týždňa pri zaslúženom párdňovom odpočinku od hokejových povinností. Ešte, že Andrej Košarišťan neoddychoval, ale reprezentoval, pretože to mohlo po prvom dejstve skončil viac, ako 0:2 pre HC ´05 iClinic Banská Bystrica.

Prečítajte si aj

Za jedinca trpí celý káder

Najskôr Guillaume Asselin našiel maličký priestor pri ľavej žrdi "Košovej" svätyne a potom hrôzostrašnú presilovku Mikronu skvele zvládla dvojica Erick Selleck - Brock Higgs s presnou strelou druhého menovaného Kanaďana.

Všetko zmenil kontaktný gól Nových Zámkoch. V presilovke našiel spoza brány Patrick Kudla fantasticky pred ňou Tomáša Urbana a ten aký je veľký, tak veľmi zmenil osud zápasu. Od tohto momentu domáci zlepšili hru, zvýšili agresivitu, dostávali sa súperovi pod kožu väčším napádaním, čo vyústilo do šancí: "Druhá a tretia tretina dali zabudnúť na tú prvú. Kontaktným gólom sme sa dostali do hry, zlepšili sme pohyb, hru do tela. Takto nejako si predstavujem nasadenie a chcenie. Mužstvo sa zomklo zabojovalo. Nakoplo nás to, povzbudilo to chalanov. Zlepšili sme úplne všetky činnosti od pohybu, kombinácie, dohrávania osobných súbojov, vypracovali sme si šance," hodnotil zlomový moment stretnutia tréner domácich Milan Jančuška.

Stretnutie prinieslo aj veľký priestor emócii. Fanúšikovia videli až sedemnásť dvojminútových trestov a tri osobné, z toho dva pre Brendena Millera, ktorý v záverečnej tretine zhodil vo vyrovnanej bitke a ručne-stručne si riešil veci s Ivanom Jakúbekom, ktorá skončila na body nerozhodne. K rozhodcom stretnutia sa síce vyjadrovať nechceme, niektoré ich verdikty však môžeme označiť za neortodoxné. Rovnako, ako to vrelo na ľade, tak to žilo aj na tribúnach. Domáci priaznivci veľmi ťažko prežívali hlavne vylúčenia svojich hráčov, ale sáčok so slnečnicovými semienkami, toľko obľúbenými na južnej časti Slovenska, ktorý pristál na ľade, bol najväčší nepokoj z tribún.

Prečítajte si aj

Vandane je sám zo seba prekvapený, túži po titule: Zaslúžili by sme si ho, tvrdí

Aj tieto momenty nakoniec priklonili šťastie k domácej strane, nakoľko sa stále hral vyrovnaný duel. Nové Zámky upravili skóre na nerozhodný stav, znova v presilovke, keď si pred bránu nakorčuľoval Patrick Kudla, aby duel poslal do predĺženia. V ňom najskôr "Jančuškovci" nevyužili presilovku, následne po krásnej individuálnej akcii a parádnom zakončení backhandom nad ramenomStephona Williamsa priamo pod brvno rozhodol Andreas Štrauch: "Všetci sme spokojní. Máme sedem zranených hráčov, ale teraz sme ukázali tímovosť, ktorá tu je a ktorú vyzdvihujeme. Zabrali aj iní hráči, ktorí až toľko predtým nehrali a videli sme krásny zápas. Prvá tretina bola z nášho pohľadu veľmi zlá, ako keby sme boli nervózni, skákalo nám to, bolo cítiť herný výpadok, ale potom sa to zlepšilo, dostali sme sa do hry," povedal domáci hrdina.

Novozámčania si túto výhru cenia o to viac, že im chýbalo mnoho kľúčových hokejistov: "Tešíme, aj keď len z dvoch bodov, ale za tie dve tretiny to bolo zaslúžené. Chýbalo nám sedem hráčov, takže sme museli zarotovať zostavou. Tí hráči, ktorí mali menej priestoru v minulosti, ho dostali teraz viac. V takejto zostave sú dva body proti Banskej Bystrici super," dodal Milan Jančuška.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články