Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vandane je sám zo seba prekvapený, túži po titule: Zaslúžili by sme si ho, tvrdí

ZVOLEN - Kanadský obranca Davis Vandane je najproduktívnejším obrancom Tipsport ligy. Zadák HKM Zvolen v tejto sezóne výbornými výkonmi pomáha svojmu tímu držať sa na čele ligovej tabuľky. Exkluzívne sa s ním porozprával portál www.hokejovysvet.sk.
Zdroj: 30067
Zdieľajte:

Si najproduktívnejším obrancom súťaže. Ako sa cítiš na ľade?

"Cítim sa skvelo. Máme v tíme úžasnú skupinu chalanov, pri ktorých sa cítim potrebne, pretože ma zobrali medzi seba a sadli sme si. Ja som vždy patril medzi hráčov, ktorí pomáhali tímu z pozície obrancu aj smerom do ofenzívy, no aj tak som trochu prekvapený tým, že sa mi darí až takto."

Pred reprezentačnou prestávkou odohral Zvolen za päť dní štyri zápasy. Pamätáš si niečo podobné?

"Áno, pretože väčšina zápasov v ECHL bola presne takáto. Hrali sme tri stretnutia za tri dni, alebo štyri za päť dní. Nezáleží na tom, kde hráte, pretože takýto náročný program nie je nikdy ľahký, ale musím dať veľký kredit našim trénerom, ktorí to zvládli výborne, skvele nastavili tréningy a rozdelili energiu na všetky tieto stretnutia v tak krátkom čase."

Prečítajte si aj

Brankár Horčička končí v Žiline, nahradil ho ďalší Čech

Doposiaľ je HKM Zvolen prvý v tabuľke. Môžeme teda povedať, že sa bavíte hokejom?

"Určite áno, ja si to veľmi užívam. Každý deň sa teším na štadión a som šťastný, keď môžem hrať zápas. Milujem pocit byť v okolí mojich spoluhráčov. Cítim sa privilegovaný, že toto všetko môžem zažívať a pokúsim sa nesklamať dôveru kompetentných."

Ťahali ste jedenásťzápasovú sériu výhier, tá sa potom zlomila. Je škoda, že to bolo práve doma?

"Hrali sme veľmi dobre a naozaj to nebol dobrý pocit, keď sme prehrali proti Popradu. Myslím si však, že každý hráč chce vyhrávať, no na druhej strane si uvedomujeme, že aj druhé tímy sú silné a môžu nás poraziť, rovnako, ako my ich. Prísť o takúto sériu nie je pre tím ideálne, ale znamená to, že môžeme začať novú sériu víťazstiev."

Myslíš si, že tento tím môže vyhrať titul?

"Podľa mňa môže. Máme skvele vyvážený tím a určite by sme si to zaslúžili. Síce som tu v posledných rokoch nebol, ale atmosféra z konca minulého ročníka, o ktorej mi hovorili chalani, nás robí ešte hladnejších po titule tento rok."

Ako si strávil voľný čas počas reprezentačnej prestávky?

"Išiel som na malý trip s priateľkou do Talianska. Bolo pekné na chvíľu vypnúť, nazbierať sily a pripraviť sa na ďalšiu časť sezóny, no voľno skončilo a znova musíme nabehnúť do zaužívanej hokejovej rutiny."

Prečítajte si aj

Poprad získal fínskeho obrancu z tamojšej najvyššej súťaže Liigy

Čo hovoríš na Zvolen ako mesto?

"Naozaj sa mi páči. Nie je príliš veľké, ale má všetko, čo potrebujem. Začal som skúšať rozličné typy jedla, ktoré v Kanade nemáme."

Čo si myslíš o tréneroch Andrejovi Podkonickom a Raimovi Summanenovi?

"Sú skvelí. Andrej pozná hru fantasticky. Sám hral na veľmi vysokej úrovni, takže vie, ako zachádzať s danými situáciami tak, aby z nás dostal čo najviac. Raimo je tiež výborný tréner. Zvýšil intenzitu našej každodennej práce. S obomi sa pracuje úžasne, skladám pred nimi veľký kompliment."

Vedel si niečo o slovenskej lige, kým si do nej prišiel hrať?

"V podstate som toho veľa nevedel. Pýtal som sa chalanov, ktorí niečo o súťaži počuli, alebo majú známych, čo s ňou majú skúsenosti, či dokonca tu už hrali. V podstate som však nevedel do čoho presne idem, až kým som to neskúsil sám. Nakoniec to celé prekonalo očakávania."

Poznáš niekoho zo Severnej Ameriky, kto momentálne hráva na Slovensku?

"Pár chalanov poznám, pretože hokejový svet je veľmi malý. V podstate ak ste Kanaďan alebo Američan a prídete hrať niekde do Európy, tak určite sa stretneme s nejakými hráčmi, s ktorými, alebo proti ktorým ste už niekedy v minulosti na sto percent hrali. Na univerzite som hral napríklad s Ryanom Harrisonom z DVTK, takže toho poznám dosť dobre."

Prečítajte si aj

VIDEO Budaja vystriedali po štyroch góloch, Pánik so štyrmi mínuskami

Vo februári aj teba čaká Winter Classic. Tešíš sa?

"Som z toho priam nadšený! Keď som mal osemnásť rokov, tak som mal možnosť zahrať si zápas pod holým nebom v juniorskej WHL za Spokane Chiefs, takže byť súčasťou niečoho takého znova je neuveriteľné. Navyše to bude špeciálne, keďže hráme proti najväčšiemu rivalovi. Toto derby spraví celé podujatie ešte lepším."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články