Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Za jedinca trpí celý káder

HUMENNÉ - Ďalší debakel. V takomto znamení sa nieslo východniarske derby v Humennom, kam zavítal Prešov. Za klasických okolností by status derby plnohodnotne tejto dvojici zodpovedal. Bezmocnosť predposledného celku ligy sa prehlbuje a náprava je v nedohľadnom čase. Kouč Šarišanov by uvítal viac skúsenejších hráčov vo svojom košiari.
Zdroj: 30077
Zdieľajte:

Prešov viedol 1:0, ale v skutočnosti mu to bolo málo platné.

"Áno, to máte úplnú pravdu. Dali sme gól, ale tradične po našej hrubej individuálnej chybe domáci vyrovnali. Paradoxom bolo, že v každej tretine sme dostali po dva góly. Mužstvo nováčika bolo pred nami vo všetkých činnostiach. Preukázali silu na puku. Druhú tretinu sme začali tým štýlom, že ideme niečo spraviť s výsledkom. Nepodarilo sa. Absolútnym klincom do rakvy bol gól na 4:1, ktorý prišiel pri našej presilovke."

Od začiatku ročníka je to chybách, ktoré vám lámu krk? Keď sa pozrieme na predošlé výsledky, tak je to takmer každý zápas debakel.

"Čo vám budem hovoriť? Kto spraví viac chýb, automaticky pyká. My sme celok, ktorý tvorí hrúbky a skúsení protivníci sa vedia toho chytiť. Naša kabína je zložená z mladých chalanov, ktorí majú snahu a bojovnosť, no hokejové umenie im výrazne chýba."

Prečítajte si aj

V Martine po svojom poňali 11.november

Ak to nejde bojovnosťou či herným prejavom, niektoré tímy sa aspoň spoliehajú na disciplínu, ktorá v ostatných dueloch bola z vašej strany ukážková. Aj v Humennom len jeden vylúčený hráč. U vás neplatí ani to. Prečo?

"Psychická stránka nie je dobrá. Je to spôsobené tým, že hráči, ktorí sú na ľade a robia chyby, neprospieva to kolegom, ktorí v tom čase sú na striedačke. Darmo môžeme s asistentom do nich hučať, aby hrali určitým systémom, keď po príchode na plochu hrajú úplne niečo iné."

Viackrát z vašich radov bolo počuť šumy o tom, že starší hokejisti ako Novotný či Tužinský mierne povedané kritizovali mladších členov, že si nevážia poskytnutú šancu v A-tíme. Ako to vidíte ako skúsený lodivod?

"Výsledky ukazujú, že nejde o šance medzi mužmi, ale umenie. Keby vedeli niečo navyše ukázať, určite by nehrali v našom kádri. Samozrejme, hráčov, ktorých ste spomenuli trápi táto situácia. Nestíhajú byť pri všetkých momentoch. Je to kolektívny šport a bohužiaľ, za jedinca trpí celý káder."

Prečítajte si aj

Trenčín ukončil zmluvu s mladým obrancom

Márne sa dovolávate nových posíl, ktoré chcete už od septembra?

"Chceli sme to oživiť. Blíži sa koniec prestupového termínu a určite budeme chcieť aspoň troch nových jednotlivcov. Musia byť však nositeľmi skúseností. Uvidíme, ako sa k tomu postaví klub. Rozhodnutie je na jeho pleciach."

Do konca základnej časti ešte je veľa času. Avšak máte len osem bodov a patrí vám jedenásta priečka. Na postupovú ôsmu pozíciu strácate sedemnásť bodov. Asi nie je reálne dostať sa tam...

"Máme pred sebou ešte Trnavu. Ideme od zápasu k zápasu a chceme sa aspoň čiastočne dotiahnuť na deviate miesto, pretože osmička je dosť vzdialená a súperi pred nami na nič nečakajú, ale zbierajú body. Najhoršie na tom je, že okrádajú aj nás."

Má súčasné mužstvo na to, aby v prípadnom zotrvaní v St.Nicolaus lige odohral, alebo dokázal poraziť druholigový tím, ktorý je amatérsky?

"Treba posilniť. Nemôžeme sa spoliehať na náhodu. Ani druhú ligu nemožno podceňovať. O postup bojujú Levice či Rimavská Sobota. Veľa bude záležať od prístupu k povinnostiam, aj funkcionárov, či to budú chcieť udržať, alebo nie."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články