Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nedá sa to opísať, treba to zažiť, hovorí o Winter Classic Branislav Kubka

BANSKÁ BYSTRICA - Najväčším lákadlom základnej časti v Tipsport lige bude pre fanúšikov rozhodne Winter Classic, ktorý sa uskutoční cez víkend 2. a 3. februára 2019 na futbalovom štadióne v Banskej Bystrici. V sobotu si sily zmerajú legendy slovenského hokeja v nedeľu nastúpia proti sebe v derby HC ´05 iClinic Banská Bystrica a HKM Zvolen.
Zdroj: 29715
Zdieľajte:

Z hokejistov, ktorí nastupujú za spomínané tipsportligové kluby má skúsenosti s Winter Classic obranca "baranov" Branislav Kubka, ktorý duel pod holým nebom zažil ako hráč HC Plzeň 3. januára 2016. Kometa Brno vtedy zvíťazila 5:2, ale aj podľa slov skúseného obrancu o výsledok s odstupom času až tak nešlo.

Prečítajte si aj

V Banskej Bystrici sa nepresadil podľa predstáv, vo Fínsku však opäť žiari

"Bol to neopakovateľný pocit, je to zážitok na celý život. Najprv som ani nevedel, do čoho ideme, až keď sme tam prišli deň predtým na tréning, tak sme ostali všetci ohromení. Všetko to bolo iné, človek sa kochal niečím takým neopakovateľným, čo sa nestáva každý deň. Som veľmi rád, že som niečo také zažil," opísal svoje pocity v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk: "Predtým som to videl len v televízore z nejakých zostrihov, ale tribúny boli bližšie k ľadu, ako v Amerike, kde je to dosť ďaleko a niektorí ľudia ledva vidia. Kontakt s ľuďmi bol bližší, my sme len oči otvárali."

Kubka má na svojom konte dva tituly slovenského majstra, zahral si aj v národnom tíme, ale tento duel bol predsa len iný: "Z určitého pohľadu to bol najväčší zápas, aký som hral. Bolo tam skoro 19 tisíc ľudí, návštevou teda určite a sledovalo to celé Česko. Ťažko sa to opisuje no taký zápas som ešte nehral. Samozrejme, čo sa týka úspechov, ako napríklad finálové série s Banskou Bystricou, tak to boli väčšie stretnutia, avšak toto bolo celkovo iné. Nedá sa to presne opísať, treba to zažiť," pokračoval vo svojom rozprávaní skúsený zadák.

Prečítajte si aj

Zvolen angažoval kanadského obrancu Pufahla, Charnaok skončil

Samotné stretnutie Kometa Brno vyhrala, takže Plzeň sa tešiť z víťazstva nemohla, avšak s odstupom času to nie je podstatné. Naopak, zážitok pretrvá až do konca života: "Fanúšikovia boli neuveriteľní. Ozývalo sa to tam neskutočne, tribúny boli vysoké a dookola bolo všetko na státie. Keď začali na nás fanúšikovia domácich bučať, tak na ten rachot do smrti nezabudnem. Atmosféra tam bola úžasná, neopakovateľná," prezrádzal rodák z Detvy.

Iná ako bežná bola aj príprava na samotné stretnutie, hlavne podmienky sa líšili od bežných: "Šatňa tam bola provizórna, iba taká malá a išli sme dlho po vonku, až potom sme prišli na ľad, čiže na nás bučalo dosť dlho takmer 19 tisíc ľudí. Tréneri aj hráči si to užívali. My sme sa obliekali v Brne na štadióne, do tej provizórnej šatni sme prišli autobusom, obuli sme si v nej len korčule," spomínal Kubka.

Prečítajte si aj

Hvilov návrat na ľad sa pomaly blíži: Naše doterajšie výsledky výrazne ovplyvnili zranenia, hovorí

Ten sa vrátil v spomienkach aj do detstva, pretože v istých momentoch prišli aj určité podobnosti: "Ľad bol iný, pripomínal mi časy, keď sme chodili s rodičmi na priehradu, taký krehký, jemne pukal pod korčuľami, taktiež mantineli boli tenšie. Navyše bolo mínus šesť, čiže veľká zima. Pod prilbami sme mali aj také tenšie čiapky. Bola to najväčšia zima, akú som kedy na zápase zažil," smial sa.

Kubka si nikdy nemyslel, že by si takýto zápas zahral, o to to bolo krajšie: "Vôbec by ma to nenapadlo. Ono to bola nejaká náhoda, že nám vyšlo hrať kolo s Brnom. Som rád, že sa nám niečo také podarilo, nakoľko tých tradičných tímov je v Česku veľa. Vtedy som si hovoril, že niečo také už asi nezažijem a preto som veľmi rád, že sa to podarí opäť," nenápadne nadviazal na blížiace sa slovenské Winter Classic medzi HC ´05 iClinic Banská Bystrica a HKM Zvolen.

Prečítajte si aj

Ján Nosko je rád, že Winter Classic bude v Banskej Bystrici, mesto poskytne technickú podporu

"O to lepšie, že hráme s nimi. Verím, že ľudia prídu, bude vypredané. Zvolen je najlepší súper, aký mohol byť. Len to dodá tomuto stretnutiu pridanú hodnotu," hovorí Branislav Kubka o výbere súpera: "Trochu sme sa bavili, ale ešte to je ďaleko. Môže sa kadečo stať, niekto sa môže nedajbože zraniť alebo odísť. Každý dúfa, že si zahrá. Trochu sme dúfali, že tam bude viac ľudí, určite by sa zmestili. Trošku ma teda mrzí, že ich nebude o niečo viac," zamyslel sa.

"Veľmi sa na to všetci tešíme, užijeme si to. Niektorí nevedia, aké to bude, čiže budú mať určite zážitok. Bude to top zápas základnej časti, zaujímavejší asi nebude žiadny," dodal v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk Branislav Kubka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články