Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Banskej Bystrici sa nepresadil podľa predstáv, vo Fínsku však opäť žiari

HELSINKI - Skúsený 29-ročný útočník Niclas Lucenius prežíva veľmi dobré obdobie a vracia sa do najvyššej fínskej súťaže Liiga.
Zdroj: 7305
Zdieľajte:

Rodákovi z Turku ponúkol kontrakt do konca tejto sezóny s opciou na ďalšiu popredný tím HPK Hämeenlinna, kde pôsobia aj Slováci Ján Brejčák a Filip Krivošík.

Prečítajte si aj

Zvolen angažoval kanadského obrancu Pufahla, Charnaok skončil

Lucenius strávil posledné sezóny v nižších ligách. V tej uplynulej bol kapitánom TUTO Hockey v Mestis, čo je druhá najvyššia súťaž vo Fínsku a získal skvelých 54 bodov za 44 zápasov. Aktuálny ročník začal v LeKi a mal priemer 1,6 bodu na stretnutie.

Skúsený útočník bol považovaný za veľký talent fínskeho hokeja, raz si zahral na MS U18, dvakrát na MSJ a potom prežil dve veľmi dobré sezóny v drese Tappary Tampere, kde pozbieral 54 a neskôr 32 bodov.

Prečítajte si aj

Hrával s hviezdami NHL, teraz bojuje za Miškolc: Chceme do play-off hlási, Rasmus Kulmala

Presunul sa do KHL, Diname Riga sa mu už nedarilo a po návrate do Tappary to tiež nebol ono. Postupne sa prepadol až do Mestisu. Neskôr si zahral druhú ligu aj vo Švajčiarsku či Nemecku, chvíľu strávil na Slovensku v HC ´05 Banská Bystrica.

Prečítať si môžete aj exkluzívny rozhovor s týmto hokejistom po jeho prvom zápase za "baranov", kedy po prvej položenej otázky zodpovedal ďalšie tri pripravené. Link sa nachádza TU.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články