Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prehľad týždňa v Tipsport lige: Trenčín a Košice získali plný počet bodov, prvý ostáva Zvolen

BRATISLAVA - V pravidelnom prehľade uplynulého týždňa v Tipsport lige sa pozrieme na všetky zaujímavosti posledných zápasov a priblížime si nadchádzajúci týždeň. Článok pripravil náš portál www.hokejovysvet.sk.
Zdroj: 29216
Zdieľajte:

"Mužstvom týždňa" sa rozhodne stali zverenci Petra Oremusa, Dukla Trenčín totiž vyhrala všetky tri stretnutia, ktoré mala na programe, inkasovala jediný gól, strelila ich desať a poskočila v tabuľke na štvrté miesto, kde má 28 bodov a zápas k dobru oproti dvojici nad sebou. Trenčania tak ťahajú štvorzápasovú víťaznú sériu, čo je najdlhšia šnúra v tomto ročníku, keďže v predošlom týždni porazili aj Poprad. V utorok hravo zdolali mladíkov z HK Orange 20 pomerom 5:0, v piatok v repríze finále nedovolili skórovať ani hokejistom HC ´05 iClinic Banská Bystrica, "baranov" porazili 2:0 a v nedeľu uzavreli týždeň na Spiši výhrou 3:1 proti trápiacemu sa Liptovskému Mikulášu. Michal Valent a Marek Šimko od 12.10. do 21.10. ťahali sériu 230 minút a desiatich sekúnd bez inkasovaného gólu. Prerušil ju až nestarnúci Marek Uram. "Vojaci" inkasovali 28-krát, čo je najmenej v celej lige.

Prečítajte si aj

Z výstroja do kancelárie

Na čele tabuľky sa aj naďalej držia dva najkonzistentnejšie hrajúce tímy, HKM Zvolen a HC Košice. "Bryndziari" majú lepšie skóre a pri rovnakom zisku 37 bodov sú na čele. Andrej Podkonický môže byť nanajvýš spokojný s najlepšou ofenzívou v súťaži. Zvolen strelil až 66 gólov, čo pri pätnástich odohraných dueloch činí priemer cez štyri presné zásahy na stretnutie. Najväčšou mierou k tomu prispel Milan Kytnár, s dvanástimi zásahmi najlepší strelec Tipsport ligy, na druhom mieste je taktiež Zvolenčan a síce desaťgólový Rastislav Špirko. HKM sa nestratil ani v celkovom kanadskom bodovaní, to vedie Michal Chovan, najlepší nahrávač súťaže (6+16).

Zvolen navyše vyhral až neuveriteľných deväť zápasov v rade, iba v Nitre sa za tento čas radoval až po predĺžení, inak to bolo vždy za tri body. Za tento čas strelil 43 gólov! Tieto čísla sú priam fantastické. Počas uplynulého týždňa porazil 3:1 Liptovský Mikuláš a 5:2 vyhral v Detve. Predtým zdolal napríklad aj momentálne druhé Košice, čo bol veľmi dôležitý vzájomný súboj. "Oceliari" sú tiež vo forme a majú rovnakú týždňovú bilanciu ako Dukla Trenčín, taktiež získali v troch dueloch deväť bodov a z chuti si zastrieľali hlavne pri výhre 7:1 nad Detvou, ale ani víťazstvo 4:0 proti Novým Zámkom nie je "na zahodenie". Trojzápasovú domácu šnúru Košice ukončili výhrou nad Miškolcom tromi gólmi v záverečných troch minútach. Ladislav Nagy je s deviatimi gólmi a jedenástimi asistenciami tretím najproduktívnejším mužom Tipsport ligy.

Prečítajte si aj

VIDEO Banská Bystrica získala zo zámoria slovenského obrancu

Pomaličky začína strácať tesný kontakt s úplnou špicou prekvapenie súťaže, pretože MHC Nové Zámky majú 33 bodov. Cez pracovný týždeň si nepomohli dvomi nezvládnutými návštevami u silných súperov. V Košiciach nedali ani gól, v Nitre tri, ale "Corgoni" až päť. Nedeľa priniesla víťazstvo 4:2 nad Žilinou, ktoré napravilo zatiaľ najhorší týždeň tímu z juhu Slovenska. Ten prvýkrát v tejto sezóne prehral dvakrát v rade, no stále ostáva päť bodov pred Trenčínom tretí. Skvele chytajúci Andrej Košarišťan si navyše vyslúžil pozvánku do národného tímu Slovenska na Nemecký pohár.

Poprad sa "nenápadne" pohybuje v pokojnom strede priečok zaisťujúce postup do play-off. Aktuálne je piaty, aj keď sa mu minulú predošlú nedeľu "podarilo" prehrať s Trenčínom, čo bola prvá domáca prehra v sezóne a v piatok tesne 2:3 v Budapešti proti MAC, no o to cennejšia je výhra 3:2 proti Nitre, ktorú zariadil v tretej tretine Marcel Petran. Poprad má spoločne s Košicami druhú najlepšiu defenzívu, inkasoval 29 gólov, ale menej presných zásahov ako 38 strelila iba posledná trojica Liptovský Mikuláš, MAC Budapešť a DVTK Jegesmedvék Miškolc.

Prečítajte si aj

Handzuš odmietol ponuku asistenta na Nemecký pohár, Ramsay nominoval nováčikov aj skúsených navrátilcov

Držitelia posledných troch majstrovských titulov sa naďalej trápia. Nitra je šiesta. V piatok doma s Novými Zámkami v emočne vypätom stretnutí síce nadviazala na víťazstvá v Detve aj Miškolci, no v Poprade ťahali zverenci Antonína Stavjaňu za kratší koniec povrazu. Natiahnuť víťaznú sériu na štyri zápasy v rade sa im nepodarilo, nový tohtosezónny klubový rekord teda nestanovili. Pred náročnými zápoleniami proti Banskej Bystrici a Trenčínu sa tak Nitra nenaladila ideálne.

Pokračuje aj trápenie HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Mužstvo pod vedením Kanaďana Dana Cemana v stredu ukončilo prehrou pôsobenie v skupinovej fáze Ligy majstrov, odkiaľ nepostúpilo a nedeľné kolo proti MAC Budapešť bolo kvôli povinnostiam nováčika v Kontinentálnom pohári predohrané, takže "barani" odohrali len jeden tipsportligový duel a v repríze finále nedali ani gól. Banskobystričania sa prvýkrát od 24. apríla 2018, kedy vyhrali siedme finále, vrátili na zimný štadión Pavla Demitru v Trenčíne. Stretnutie prinieslo veľkú kvalitu hlavne keď berieme do úvahy obrovské nasadenie a nesmiernu bojovnosť každého jednotlivca v oboch táboroch. Síce tieto aspekty ubrali na góloch a šanciach, no kto ten zápas videl, tak môže povedať, že pri predvedenej hre natoľko nechýbali. Vynikajúca atmosféra na tribúnach len prispela k celej mozaike stretnutia s ingredienciami play-off bitky. Tú rozhodol v prostrednej časti hry Radivojevič, do prázdnej brány poisťoval Sojčík. Všetko mohlo byť ale inak, keby Brock Higgs v záverečných minútach pred odkrytou svätyňou Michala Valenta netrafil žrď. Každopádne, Banskobystričania majú po pätnástich stretnutiach 26 bodov, sú až na siedmom mieste, strelili 41 gólov (šiesty najnižší počet) a inkasovali 39-krát (šiesta najlepšia obrana, spoločne s Nitrou). To nie sú čísla, na aké sú pod Urpínom hráči aj fanúšikovia zvyknutí. Utorkové meranie síl v Nitre bude preto hlavne z psychického pohľadu dôležité pre obe strany.

Prečítajte si aj

Hohmann aj Coffman si podmaňujú Švajčiarsko, bodovo sa im darí

Detva je posledným tímom, ktorý sa už prehupol cez dvadsaťbodovú hranicu, hokejisti pod vedením Josefa Turka majú ich majú 21. Na túto cifru sa dostali štvrtkovou výhrou nad Orange 20, avšak v piatok v Košiciach utŕžili debakel 1:7 a v nedeľu doplatila Detva na nevyužité presilovku a časté vylúčenia doma so Zvolenom. Trinásť inkasovaných gólov v jednom týždni je najviac v tejto sezóne. Už v pondelok však zaujala informácia, že do nominácie Slovenska na Nemecký pohár sa dostal obranca Martin Chovan aj útočník Radovan Puliš.

Posledné kvarteto tímov tvoria dvaja slovenskí zástupcovia a rovnaký počet maďarských. Deviata Žilina inkasovala 57-krát, čo je s posledným Miškolcom najviac, no jej hráči sa presadili v 43 prípadoch a to je viac ako napríklad Poprad, Banská Bystrica či Trenčín. Päťdesiat percentná týždňová bilancia znamená výhru nad spomínaným Miškolcom a prehru v Nových Zámkoch. Najhoršie obdobie zo všetkých tímov v celej súťaži prežíva MHK 32 Liptovský Mikuláš. Ten vstúpil do ročníka veľmi dobre, no momentálne ťahá sériu až ôsmich prehier v rade. Napriek dobrým výkonom počas týždňa podľahol zhodne 1:3 Zvolenu aj Trenčínu, pričom bol miestami viac ako vyrovnaným súperom.

Prečítajte si aj

VIDEO Jediný, ktorý nechcel, aby lockout skončil

Na chvoste tabuľky sú maďarskí nováčikovia. MAC Budapešť taktiež mala sériu ôsmich prehier po sebe, trikrát brala aspoň bod za porážku v predĺžení. Zdá sa ale, že zverencom Gergelyho Majorossa by mohol začať svitať na lepšie časy, keďže z posledných štyroch duelov tri vyhrali, no len jeden sa hrať počas posledného týždňa a to zápas proti Popradu (3:2), keďže v piatok a nedeľu mal maďarský klub pre povinnosti v Kontinentálnom pohári voľno. Do nepríjemností sa dostáva aj DVTK Jegesmedvék Miškolc, prehral posledných sedem stretnutí, len dvakrát po predĺžení. Glen Hanlon sa z lavičky len päťkrát mohol pozerať, ako jeho zverenci strelili v jednom stretnutí viac ako dva góly, naposledy to bolo ešte 30. septembra s Novými Zámkami. Aj počas skončeného týždňa to boli dokopy len tri góly. Dva v Košiciach pri prehre 2:4, jeden v Žiline pri prehre 1:4.

Program zápasov budúceho týždňa:

Utorok, 23.10. (15. kolo)

17:30 MsHK Žilina - HK Poprad

18:00 HC 07 Detva - MHK 32 Liptovský Mikuláš

18:00 HKM Zvolen - DVTK Jegesmedvék Miškolc

18:00 HK Nitra - HC ´05 iClinic Banská Bystrica

Streda, 24.10. (16. kolo)

17:00 MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Orange 20

19:00 MAC Budapešť - HK Dukla Trenčín

Štvrtok, 25.10. (16. kolo)

17:00 HK Orange 20 - MsHK Žilina

Piatok, 26.10. (16. kolo)

17:00 MHK 32 Liptovský Miluláš - MAC Budapešť

17:00 HK Poprad - HC Košice

17:30 HC ´05 iClinic Banská Bystrica - MSHK Žilina

18:00 Dukla Trenčín - HK Nitra

18:30 MHC Nové Zámky - HKM Zvolen

18:30 DVTK Jegesmedvék Miškolc - HC 07 Detva

Nedeľa, 28.10. (17. kolo)

16:00 HC Košice - HC ´05 iClinic Banská Bystrica

17:00 MSHK Žilina - Dukla Trenčín

17:00 HKM Zvolen - HK Poprad

17:30 DVTK Jegesmedvék Miškolc - MHK 32 Liptovský Mikuláš

17:30 HC 07 Detva - MHC Nové Zámky

Nedeľa, 28.10. (28. kolo)

19:00 MAC Budapešť - HK Nitra

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články