Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hohmann aj Coffman si podmaňujú Švajčiarsko, bodovo sa im darí

BERN - Americký útočník Tim Coffman predĺžil zmluvu so svojím súčasným zamestnávateľom HC La Chaux-de-Fonds až do roku 2021.
Zdroj: 24881
Zdieľajte:

30-ročný hokejista odohral minulý ročník za HKM Zvolen, stal sa najproduktívnejším hráčom ligy, keď získal 67 kanadských bodov (33+34) a porúčal sa do NLB vďaka lukratívnejšej ponuke.

Pôvodne podpísal ročný kontrakt, no po deviatich dueloch má na konte už pätnásť bodov, z toho je až desať gólov, a tak nečudo, že HC La Chaux-de-Fonds si chce svoj klenot poistiť. Nový kontrakt vyprší až po skončení sezóny 2020/21.

Prečítajte si aj

Delisle skóroval za Spartu, Skalický zaznamenal dve asistencie

V kanadskom bodovaní druhej švajčiarskej súťaže sú pred Coffmanom aj tak štyria hráči. Vedie Kanaďan Jonathan Hazen (4+10). Coffman je najlepším strelcom súťaže, jeden gól pridal aj v národnom pohári. Jeho tím je navyše na prvom mieste so ziskom 22 bodov. Má bodový náskok pred druhým Ajoie a ešte jeden zápas k dobru.

Do Švajčiarska zamieril zo Slovenska po skončení minulej sezóny aj ďalší Američan a síce Cason Hohmann. Ten vyhral s HC ´05 iClinic Banská Bystrica titul, prispel k nemu ziskom 57 bodov (17+40). Taktiež posilnil druholigový tím, pre zmenu EHC Olten.

Zaň doposiaľ tento malý a rýchly krídelník odohral deväť duelov, do štatistík si pripísal dva góly a osem asistencií. V kanadskom bodovaní mu patrí delená trinásta pozícia. Olten momentálne okupuje štvrté miesto v tabuľke, má dvadsať bodov a deväť odohraných stretnutí.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: eliteprospects.com, youtube.com

Diskusia

Podobné články