Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kovář ponuky na bitku zdvorilo odmietol: Nie som boxer, ale hokejista

TRENČÍN - Debut v našej súťaži si odkrútil 26-ročný český obranca Lukáš Kovář, ktorý prišiel do Dukly Trenčín na hosťovanie do konca novembra. Uviedol sa víťazne proti HC ´05 iClinic Banská Bystrica.
Zdroj: 29741
Zdieľajte:

Prvý zápas v novom pôsobisku. Ako sa vám hralo?

"Hralo sa mi skvele. Hlavne k tomu pomohla tá super atmosféra. Čo tí ľudia robia, to je proste paráda. Veľmi nám to pomáha."

Aký bol prvý zápas v našej lige?

"Počul som, že tu bude super atmosféra, ale toto ešte predbehlo moje očakávania. Tempo hry je vysoké, aj keď sú tam pasáže, kedy hráči dokážu podržať puky a rozhodiť ich. Súper bol veľmi aktívny a dobre korčuľoval. Myslím si ale, že počkám pár zápasov, kým budem viac súdiť."

Prečítajte si aj

VIDEO Emócie k hokeju patria, nerobme z toho basketbal

V zápase bolo veľa emócií, blížilo sa to možno k bitkám, ale nechceli ste do nejakej ísť?

"Vedeli sme, že Banská Bystrica má také typy hráčov a za stavu 1:0 pre nás to pre nich bola jediná cesta, ako niečo uhrať. Našťastie sme sa nenechali vyprovokovať a dopadlo to dobre."

Selleck vás tam pošťuchával, nebol ani v zámere dôvod pobiť sa?

"Ja nie som boxer. Myslím si, že som hokejista."

Ako ste si sadli s kabínou?

"Úplne parádne ma spoluhráči prijali. Cítim sa tu veľmi dobre."

Váš prvý zápas bol rovno reprízou finále. Pripravovali ste sa na to nejako?

"Sledujem všetky ligy, takže viem, ako to chodí aj v slovenskej a že v minulej sezóne bolo finále Banská Bystrica - Trenčín. Čakal som ťažký zápas, ale bola to obrovská ukážka bojovnosti a vôle zvíťaziť. Bol to taký play-off zápas. Šlo vidieť, že sme do toho šli naplno chceli súperovi odplatiť finálovú sériu."

Je pre vás lepšie hrať Tipsport ligu, ako druhú najvyššiu ligu v Česku?

"Dá sa to tak povedať. Dostal som ponuku, tak som ju prijal. Je to pre mňa nová výzva. Dúfam, že budem platný a tímu pomôžem. Samozrejme, najradšej by som hral českú Extraligu, ale aj slovenská liga má kvalitu a ja dúfam, že ja pomôžem tímu, tím pomôže mne a bude to fungovať."

Prečítajte si aj

Kokavec sa hnevá: Načo máme áčka alebo céčka na hrudi, keď máme byť ticho?

Bolo lákadlom aj niekoľko skúsených hráčov v šatni ako Radivojevič, Bartovič, Bližňák...?

"Určite áno. Sú to chalani, ktorí majú odohraté veľmi veľa. Je to taký ukazovateľ oproti 1. českej lige, že tu sú skúsené mená. Je to tu viac o hráčoch, ktorí sú kvalitní a vedia si podržať puk."

Máte fyzické prednosti na tvrdú hru. Môžu sa teda fanúšikovia tešiť?

"Pravidlá sa stále sprísňujú, už to nie je ako kedysi, že keď bol hráč vysoký, tak považovaný za tvrdého v osobných súbojoch. Teraz je to hlavne o korčuľovaní. Veľa kontaktov sa píska. Ja by som nerád sedel na trestnej. Myslím si, že tímu skôr pomôžem, keď budem hrať. Asi musím nájsť medzi tým nejaký kompromis."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články