Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Emócie k hokeju patria, nerobme z toho basketbal

NITRA - Stretnutie trinásteho kola medzi HK Nitra a MHC Nové Zámky prinieslo fanúšikov všetko, čo sa len dalo. Veľa gólov, bitku, emócie aj za hranou a skvelý hokej.
Zdroj: 29740
Zdieľajte:

Pod Zoborom vyhrali domáci hráči 5:3, najviac ale zaujala roztržka po skončení druhej tretiny, kedy si "do vlasov skočili" Marek Slovák s Michalom Novákom, čo vyvolalo ďalšie emócie: "To k tomu patrí. Hokej je kontaktný šport. Niečo tam bolo, vydiskutovali sme si to a tým to haslo," povedal k situácii spomínaný Slovák: "Neviem presne, čo sa stalo pred bránou. Je to ale derby, to k tomu patrí, aj keď toto bolo možno za hranou, keďže to bolo po tretine. Emócie zbĺknu, diváci si takéto momenty tiež užijú. Je to proste hokej, nerobme z toho basketbal," vyjadril sa obďaleč stojaci Branislav Rapáč.

Prečítajte si aj

Kokavec sa hnevá: Načo máme áčka alebo céčka na hrudi, keď máme byť ticho?

Do konfliktu sa zapojili aj členovia realizačného tímu. Tréneri Andrej Kmeč a Milan Jančuška ďaleko od fyzickej konfrontácie nemali, tej sa stihol dopustiť jeden z funkcionárov nitrianskeho tímu: "Stretnutie bolo veľmi vyhecované emóciami, stali sa veci, aké sa stali. Uvidíme, či sa to ešte bude rozoberať, ale myslím si, že áno, pretože toto by sa ešte malo riešiť. Pri mne sa tam chalani začali obsekávať a podobne, až to vyústilo medzi striedačkami do konfrontácie. Že vraj napadol masér nášho hráča, no nevidel som to dobre, neviem ako to bolo. Dúfam, že sa to pozrie na videu a bude sa to ešte riešiť," verí brankár Nových Zámkov Andrej Košarišťan. Nervozite nepomohol ani transparent s nápisom "Vládcovia kraja", ktorý vytasili fanúšikovia hostí. Ten ale pôvodne patril Nitranom, ktorí si ho na juhu Slovenska zabudli.

Prekvapenie súťaže už nemá najlepšiu defenzívu v súťaži, pretože päť inkasovaných gólov je dosť. Nové Zámky v tejto sezóne dostali nanajvýš štyri a to v Miškolci a Košiciach: "Bol to náročný zápas pred super kulisou, diváci boli výborní. Pred takouto návštevou sa hrá super. Zápas sme si prehrali vlastnými chybami. Hlavne zbytočné vylúčenie na konci, kde sa lámal zápas, rozhodlo, pretože Nitre to tam padlo a vyhrali. Rozhodli naše chyby, nemôžeme ich robiť toľko. Pri poslednom góle boli súperovi hráči sami pred bránou, mali sme si to ustriehnuť," konštatoval Košarišťan: "Zápas sa lámal za stavu 3:2 v náš prospech, kde sme urobili veľkú chybu a súper vyrovnal. Rozhodovali detaily a vylúčenia, ktorých bolo na moje gusto trochu veľa. Neboli sme horším mužstvom a body nám pretiekli medzi prsty," nechal sa počuť kouč hostí Milan Jančuška.

Prečítajte si aj

Tamáši sa teší na vyšší ice-time a je rád, že sa v Mikuláši môže vyhrať

Naopak, na nitrianskej strane panovala veľká spokojnosť: "Získali sme doma tri body a fanúšikom sa hokej musel páčiť. Či už našim, alebo aj hosťujúcim. Na našej strane panuje spokojnosť. Treba oceniť náš kolektívny výkon, hrali sme celých šesťdesiat minút a zaslúžene vyhrali," tvrdí Slovák: "Pred plným hľadiskom sme vyhrali derby, otočili zápas, takže je to len pozitívne hodnotenie. Neviem, či bol jeden konkrétny zlomový moment. Skvelé ale je, že sme sa konečne presadili v presilovke, čo nám haprovalo. Verím, že presilovky budeme využívať vo vyššom počte a budeme dosahovať lepšie výsledky," dodal Branislav Rapáč.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články