Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kokavec sa hnevá: Načo máme áčka alebo céčka na hrudi, keď máme byť ticho?

MICHALOVCE - Vyhrávali 1:0, 2:1, ale prehrali 3:2. Takto sa vyvíjal súboj medzi Michalovcami a Dubnicou v metropole Zemplína.
Zdroj: 29738
Zdieľajte:

Dubnica sa chcela úspešne rehabilitovať na ľade suveréna po stredajšej facke v Martine 6:2. Nechýbalo veľa a práve hráči z Považia mohli mať na svedomí premiérovu prehru Dukly v tejto sezóne v riadnom hracom čase. "Chceli sme zabudnúť na stredu, kde sme nezachytili úvod a prvú tretinu mierne povedané posrali, ktorá skončila 4:0 v náš neprospech. Podarilo sa nám nejak dohrať, hoci sme zaznamenali vysokú prehru," vrátil sa k súboju z polovice tohto týždňa urastený útočník MHK Michal Kokavec.

Prečítajte si aj

Bitkár v klietke posilnil Humenné

"Oveľa lepší zápas sme zohrali v Michalovciach, kde sme dvakrát viedli, ale súper sa vždy dotiahol. Do tretej tretiny bolo všetko otvorené a chceli sme lídrovi zobrať aspoň bod. Boli sme blízko k predĺženiu, ale Michalovce využili jednu šancu, ktorá im zabezpečila trojbodový úlovok," mrzela strata ďalších bodov na ľade protivníka odchovanca žilinského hokeja.

Prečítajte si aj

Jágr mieri do Třinca, klub zvolal tlačovku

Celkom rozbehnuté hľadisko v Zemplíne utíšil v ôsmej minúte Serkin, ktorý parádnou strelou do vinkla spôsobil radosť na svojej lavičke. Hostia skutočne boli majstrovi vyrovnaným súperom, vedeli pohroziť, no šťastie sa im otočilo chrbtom. V posledných minútach sa naskytla možnosť hrať power-play, ale v nej "melichárkovci" nič nevymysleli. "Trochu nás kvári maródka či zranenia. Tento zápas sme točili viacmenej na dvoch centrov a päť obrancov. Neodhodlali sme sa na väčší tlak. Ak by sme bodovali u takého silného súpera, bolo by to pre nás vzácne," pokračoval v rozhovore pre hokejovysvet.sk Kokavec.

Prečítajte si aj

V slovenskej nominácii na zápas legiend proti Česku Šatan, Višňovský či Lašák

Necelé dve minúty pred uplynutím druhej tretiny sa dostal dubnický hráč do prudšej diskusie s hlavným rozhodcom, čiarovým a čosi ešte vysvetľoval svojmu kolegovi Kútnemu. Okrem iného ho neminula "panenka" od Žáka. "Nechcem sa v tom vŕtať. Jednoducho predchádzal tomu teč a rozhodcovi som povedal, že nemôže byť z toho zakázané uvoľnenie. On mi rovno naparil osobný trest bez, aby som ho urážal alebo častoval vulgarizmami. Neviem, načo nosíme na dresoch áčka alebo céčka, keď nemôžeme povedať ani slovo. Vždy si rozhodcovia urobia po svojom. V konečnom účtovaní si myslím, že tento moment neovplyvnil stretnutie," vysvetlil situáciu z 38.minúty.

Prečítajte si aj

Tamáši sa teší na vyšší ice-time a je rád, že sa v Mikuláši môže vyhrať

Vedel rodák spod Dubňa, že Michalovce a ani Martin si dodnes držia nulu v počte prehier v riadnom hracom čase? "Áno, pravidelne sledujem dianie v tabuľke. Obaja patria medzi jasných favoritov ligy, ktorí majú kvalitné a široké kádre. Doma nebudú rozdávať body, a preto ma mrzí, že sme neboli prvým celkom, ktorý by im prekazil výbornú sériu," povzdychol si na konci interview Michal Kokavec.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články