Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chára piatym najlepším hráčom v histórii Bruins

Slovenského hokejového obrancu Zdena Cháru určili fanúšikovia za piateho najlepšieho hráča v histórii klubu NHL Boston Bruins. Súčasný kapitán "medveďov" získal v ankete, ktorú zorganizovala americká televízna stanica NBC Sports, dokopy 141 hlasov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podľa očakávania sa najlepším hráčom Bruins stal legendárny Bobby Orr, mnohými považovaný za najlepšieho obrancu všetkých čias. Triumfoval s obrovským náskokom, keď dostal 2598 hlasov. Aj ďalšie priečky obsadili hokejoví velikáni, druhý za Orrom skončil v ankete Ray Bourque (529 hlasov), tretí bol Phil Esposito (172). Hlasovanie fanúšikov prebehlo na sociálnych sieťach Facebook, Twitter a Instagram a jeho výsledky zverejnila stanica NBC Sports na svojom webe.

Tridsaťsedemročný Chára je hráčom Bostonu od roku 2006, keď krátko po príchode z Ottawy dostal v mužstve Bruins dres s kapitánskym "céčkom". Práve jeho angažovanie odštartovalo premenu klubu, keď sa priemerný tím postupne vypracoval na každoročného kandidáta na celkový triumf. V roku 2009 získal trenčiansky odchovanec prestížnu Norrisovu trofej pre najlepšieho zadáka sezóny a o dva roky neskôr priviedol svoj tím k vytúženému Stanleyho poháru.

Chára odohral za Bruins celkovo 602 zápasov, v ktorých si pripísal 104 gólov a 239 asistencií.

Hlasovanie o historicky najlepšieho hráča Bostonu Bruins:

1. Bobby Orr 2598 hlasov, 2. Ray Bourque 529, 3. 3. Phil Esposito 172, 4. Patrice Bergeron 155, 5. Zdeno Chára 141

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články