Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nie je vicemajster ako vicemajster

POPRAD - V piatok to bol nádherný večer, okorenený trojbodovým skalpom majstra. O dva dni neskôr zase márny boj s brankárom Valentom. Hokejisti HK Poprad na domácom ľade padli s Trenčínom hladko 0:3.
Zdroj: 29647
Zdieľajte:

Mizéria Dukly na súperových klziskách trvala do 9.kola. Vtedy mužstvo triumfovalo v Detve 2:4. Piatkové meranie síl v Nových Zámkoch nedopadlo podľa predstáv, no predsa len prechod do druhej polovice októbra zakončili vojaci ziskom troch bodov, keď rabovali pod Tatrami. Navyše na nulu. "Poprad je pred nami a potrebujeme bodovať aj s takýmito súpermi. Zápas so Zámkami nám vôbec nevyšiel. V Poprade sme sa úspešne rehabilitovali a vezieme domov všetky body," povedal Mr.Zero Michal Valent, ktorý pochytal tridsaťpäť striel "kamzíkov".

Prečítajte si aj

Dejiskom prvého Winter Classic bude Banská Bystrica

Ospalé vystúpenia Trenčína v doterajších pôsobeniach vonku vystriedal nábeh a zisk dvojgólového vedenia. Už v piatej minúte ukazovala kocka nepriaznivý stav pre domácich. V oboch prípadoch boli dokonca využité presilovky. "Vedeli sme, že nás čaká ťažký protivník. Po každej prehre nie je ľahké začať dobre. Klobúk dole pred celou kabínou. Zvládli sme to super a určite nám pomohli početné výhody," opakovane chválil aktívnu útočnú hru s plným bodovým zápisom pre svoj tím.

Prečítajte si aj

Nechal sa oklamať, a potom sa len bezmocne prizeral

Trenčín skóroval dva razy v presilovkách a raz pri signalizovanom vylúčení popradského hráča, keď rýchly protiútok pretavil na tretiu poistku Radivojevič. Práve druhé vylúčenie Mlynaroviča vyvolalo obrovskú nevôľu ako hráčov, tak aj divákov. Podľa hlavného rozhodcu Štefíka jeho zákrok smeroval na hlavu Lužu. V skutočnosti sa však trafili ramenami a najnovšia hosťujúca posila neostala ani otrasená ani zranená. "Stál som v bráne na druhej strane a nemal som šancu zachytiť, čo sa stalo. Neviem sa k tomuto okamihu vyjadriť. Rozhodcovia sú tiež len ľudia, ktorí sa môžu pomýliť. Treba si pozrieť video, ako nad tým špekulovať," pokračoval rodák z Martina.

Prečítajte si aj

Čo priniesla prvá pätina sezóny v Tipsport lige?

Minuloročný vicemajster zatiaľ nepodáva stabilné výkony v porovnaní s vlaňajškom. A nedarí sa mu nabehnúť na víťaznú vlnu i napriek tomu, že skvelú partiu spred roka doplnili Bližňák či Bartovič. Kedy príde zjavný progres a stúpanie žlto-červených? "Každá sezóna je iná. Je ťažké dvakrát v rade zopakovať suverenitu. Pomenili sme niektorých chalanov, ale aj konkurencia. Pútame väčšiu pozornosť súperov vzhľadom k minulému ročníku. Dávajú si na nás pozor. Momentálne, kde sme, nepatríme a robíme všetko pre to, aby sme sa tlačili k čelu," pridal svoj názor v súvislosti s kolísavými výsledkami Michal Valent.

Prečítajte si aj

TOP 7 hráčov, ktorí sú po minulej sezóne v Tipsport lige aktuálne bez klubu

Dukla a Liptovský Mikuláš sú dva celky, ktoré odmietajú posilňovať hráčmi spoza oceánu. Ostatných deväť klubov tak urobilo. "Filozofia je jasne daná. Hráme slovenskú ligu, a preto chceme stavať na slovenských hráčoch - odchovancoch. Nie sú žiadne stropy v počte cudzincov a každý si môže poskladať mužstvo ako chce. My to chceme slovensky," zakončila brankárska jednotka vicemajstra Valent.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články