Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nechal sa oklamať, a potom sa len bezmocne prizeral

KOŠICE - Východniari sa zase na tri body nadreli. Opätovné uspokojenie prišlo v druhej tretine, ktorá im dlhú dobu nevychádza. Viedli 2:0, ale nakoniec sa museli báť až do konca. Prvý debut v aktuálnom ročníku v košickom drese má za sebou brankár Stanislav Škorvánek.
Zdroj: 29630
Zdieľajte:

Ani štyri prehry za sebou neodradili Liptovský Mikuláš od bojovného výkonu a navyše v Steel aréne. Košice boli dvakrát vo vedení, na ktoré ale vedel odpovedať. Na záverečný Netíkov presný zásah už bol prikrátky. "Už druhý mesiac hrávajú vonku, pretože sa im rekonštruuje štadión. Vôbec nie je na nich vidieť únavu z večného cestovania a v zápasoch sú veľmi aktívni v obrane. Svoje šance u nás využili. Z minima dosiahli maximum," vystrúhal pochvalu na "liptovskú" adresu Škorvánek.

Prečítajte si aj

Detva ulovila obrovskú posilu z KHL: Sklame ako Pervyšin?

Prvá a tretia tretina. To sú časti, v ktorých Košičania vedia výborne zahrať a na základe týchto zvládnutých pasáží zaťažujú bodové konto. Ak sa máme zamerať na prostredné dejstvo, tam to nie je v poriadku. Už neraz sa stalo, že poväčšine favorit si komplikoval cestu za výhrou, ktorú musel ratovať v poslednej dvadsaťminútovke. "Možno je to zhoda okolností. Možno je to v tom, že ak máme náskok, trocha to vypustíme a súper sa vždy dotiahne. V hlavách si povieme, že nemusíme hrať naplno a zrazu nad nami visí problém," snažil sa obhájiť slabšiu prácu spoluhráčov.

Pozrite si aj

VIDEO: Ako dieťa túžil po autograme Ovečkina, v noci ho skoro zbil!

V 45.minúte vyšla Netíkovi strela, ktorá vrátila jeho tímu vedenie o jeden gól. Do konca riadnej hracej doby ostávalo pätnásť minút, čo v hokeji nič nerieši. "Brankár sa niekedy zamýšľa, čo to ešte bude, ale nesmiem si to veľmi pripúšťať, lebo by som nemohol chytať. Najviac som sa sústredil pri power-play, aby som bol pripravený na akúkoľvek strelu. Žiadnu som nepustil, som šťastný aj za tesné víťazstvo," doplnil Škorvánek, syn niekdajšieho obrancu Žiliny taktiež Stanislava.

Prečítajte si aj

Pálffy sa vracia do povedomia verejnosti: Hokej to nebude

Stále 22-ročný gólman ani necekol pri bravúrnom zakončení veterána Urama. Jeho trefa priniesla dve minúty pred koncom prvej tretiny zníženie na 2:1. Zakončenie ale stálo za to. "Tak to teda áno. Nechal som sa nachytať. Skočil som na jeho prvý pohyb, ktorým ma pomýlil, potom si ma už vychutnal. Aj pri druhom góle mu patrí pochvala. Ukážkovo prihrával spoza brány. Krásny moment," vyjadril sa k obom pukom za svojim chrbtom bývalý brankár Bardejova, Detvy, Nových Zámkov či v rámci striedavých štartov v Prešove.

Prečítajte si aj

Nitra rozviazala zmluvu s kanadským útočníkom

Tento rok opäť naskakuje aj v St.Nicolaus lige, no v humenských farbách. Tie sú farmou Košíc. Škorvánek debutoval dva dni pred jedenástym kolom. Radosť z neho ale nemohol mať, nakoľko Humenné doma padlo s Dubnicou 2:3. "Už dávnejšie by som chytal v Košiciach, ale zranil som sa. Práve preto som išiel do Humenného na rozchytanie. Ak príde šanca postaviť sa do brány aj v nedeľu vo Zvolene, určite ju chytím poriadne za pačesy," uzavrel dialóg v košickej kabíne po triumfe nad Liptákmi prepotený Škorvánek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články