Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Veľký prehľad hráčov, ktorí si hľadajú nového zamestnávateľa

BRATISLAVA - Náš portál sa obhliadol po celom svete a našiel všetkých hokejistov, ktorí momentálne nemajú klub. Vybrali sme tých najzaujímavejších z najlepších súťaží.
Zdroj: 13966
Zdieľajte:

NHL

Najzaujímavejším menom v najlepšej lige sveta je určite 22-ročný švédsky krídelník William Nylander, ktorý je momentálne obmedzeným voľným hráčom Toronta Maple Leafs, čo znamená, že iný tím s ním o kontrakte jednať nemôže. So svojim tímom sa ale nevie dohodnúť na novej zmluve, keďže po príchode Johna Tavaresa sa znížili finančné možnosti.

Prečítajte si aj

Dejiskom prvého Winter Classic bude Banská Bystrica

V tieni Švéda sa nachádza skúsený Rick Nash, ktorý by mal v NHL stále čo ukázať, avšak veľké problémy mu v posledných rokoch robia pretrvávajúce problémy s otrasom mozgu. Kvôli tomu sa dokonca spomína koniec kariéry, aký si takáto legenda určite nezaslúži, ale hokej je raz taký. Tento prípad by sa dal prirovnať k Mariánovi Hossovi.

Keď sme pri Slovákoch, tak klub nemá Tomáš Jurčo. Tomu skončila zmluva s Chicagom Blackhwaks, v ktorom v minulej sezóne získal iba desať bodov. Ostatné celky sa o neho netrhajú. 36 rokov má už kanadský center Antoine Vermette. V posledných rokoch jeden z top hráčov na svojej pozícii stratil potrebnú výkonnosť a na NHL to už asi nebude. Navyše stroskotal jeho prestup do Ženevy. Dôvodom boli osobné problémy.

Prečítajte si aj

Nie je vicemajster ako vicemajster

Vek hrá nesmierne podstatnú rolu aj vo výkonoch švédskeho obrancu Johnnyho Oduyu, fínskeho útočníka Jussiho Jokinena, Američana Paula Martina, Čechov Michala Rozsívala a Aleša Hemského či Kanaďanov Kevina Bieksu, Joela Warda, Jasona Chimeru, Brooksa Laicha, Michala Cammalleriho alebo Benoita Pouliota. Z mladších ročníkov hľadá kontrakt 22-ročný Nick Ritchie (naposledy Anaheim) alebo 24-ročný Jake Dotchin, ktorý prišiel o kontrakt v Tampe Bay, pretože prišiel po lete nepripravený.

Svojho času boli brankárskymi jednotkami aj Kari Lehtonen a Steve Mason, teraz ani jeden nevie nájsť nového chlebodarcu.

KHL

Pri pohľade na zoznam hráčov v druhej najlepšej lige sveta zaujmú hlavne zámorskí hokejisti. 31-ročný Kanaďan Gilbert Brulé nazbieral v Kunlune 36 kanadských bodov, ďalšie tri pridal na ZOH v Pjongčangu. Teddy Purcell po príchode do Omsku bodovo nepresvedčil, ešte viac tápal v Rige Colton Gillies. Obranca Simon Després po odchode zo Slovana získal kontrakt v AHL, nad ktorým váha. Jonathan Blum, Geoff Kinkrade a hlavne Cam Barker sú bez zmluvy tiež. Bez klubovej príslušnosti ostáva aj jeden z najlepších obrancov, akí pôsobili alebo pôsobia v Európe a síce Rus Vjačeslav Vojnov, ohľadom ktorého sa spomínal návrat do NHL. V minulom ročníku sa cez hranicu 20 bodov prehupli aj Maxim Pestuško, Andrij Sigarov a Alexej Tsvetkov. Zaujímavé sú aj staršie ročníky ako Alexej Ponikarovskij, Kiril Koltsov alebo Alexej Kopjkin. Žiga Jeglič nútene pauzuje kvôli dopingovému nálezu.

Prečítajte si aj

V minulej sezóne vymenil tri tímy NHL, teraz sa sťahuje do popredného mužstva KHL

Európa

Samostatný článok sme venovali slovenskej Tipsport lige. Viac v odkaze.

Prečítajte si aj

TOP 7 hráčov, ktorí sú po minulej sezóne v Tipsport lige aktuálne bez klubu

Vo švédskej SHL je otázna budúcnosť dvoch harcovníkov. Brankár Jonas Holmqvist, známy aj z NHL a už 40-ročný krídelník Per Ledin stále rozmýšľajú, čo ďalej. V tom jasno nemajú ani skúsení Erik Forssel, Andreas Falk či Elias Fälth, ako i Fín Max Wärn a zámorské mená Drew Miller, Bill Sweatt, Dylan Reese, Akim Aliu, Cade Fairchild a Michael Kostka.

Vo fínskej Liige je voľných hráčov pomerne málo. Úradujúceho víťaza Ligy majstrov, JYP Jyväskylä po sezóne opustili zámorskí obrancovia Nolen Yonkman a Jake Newton, Mathias Porseland nepresvedčil v HPK, Mark Fraser zas v TPS Turku a aj keď Teemu Ramstedt, neúspešná posila Slovana, zaznamenala 22 bodov za Lukko, tak na nový kontrakt to nebolo.

Švajčiarsky SC Bern už nepočíta so službami kanadského útočníka Masona Raymond, aj keď ten mal v minulej sezóne skvelý priemer bodu na zápas. Viac než pol bodu na stretnutie mal americký zadák Lugana Bobby Sanguinetti, ako aj útočník Jacob Mickflikier z Bielu. V Ženeve zas nepresvedčil Nick Spaling. Klub nemá ani Christopher Rivera. V nižšej súťaži sa nedarilo Ryanovi Vescemu a Timovi Stapletonovi.

Keď sa presunieme do inej nemecky hovoriacej krajiny, tak zistíme, že nemecká DEL-ka je preplnená zámorskými menami a to sa odzrkadlilo aj na momentálne voľných hráčov. Zaujímavých hráčov má každoročne Adler Mannheim, ktorý poslal okrem iného preč aj trojicu Devin Setoguchi, Mathieu Carle a Matt Stuart. Michael Davis a Gabe Guentzel odišli z Augsburgu, Jeremy Welsh z Dusseldorfu. Nepresvedčili ani Jimmy Sharrow, Blair Jones, Alexandre Bolduc alebo David Steckle. Kontrakt tiež nemá napríklad Čech Kamil Kreps.

Prečítajte si aj

Čo priniesla prvá pätina sezóny v Tipsport lige?

V nadnárodnej EBEL lige si hľadá nový tím Rob Schremp, ktorý získal 47 bodov v 36 zápasoch za Salzburg. Slovenským fanúšikom bude určite známe meno obrancu Jonathana Carlssona, ktorý vyhral na Slovensku ligu s Banskou Bystricou, naposledy bol hráčom Grazu, ako aj Hannu Toivonen. V maďarskom Fehervári skončil Luka Vidmar, v Linzu zas dvojica Jake Dowell a Shane O´Brien. Viedeň nepočíta s Tylerom Cumom, bez klubu je i Matt Climie.

Z ostatných európskych líg vypichneme mená ako Zach Hammill (naposledy Lorenskog/ Nórsko), Riley Brace (Cortina/ Taliansko), Yan Stastny (Lustenau/ AlpsHL), Kamil Brabenec (Pusteral/ AlpsHL), Richard Stehlík (Rouen/ Francúzsko), Andrew Hotham (Cardiff/ Veľká Británia) alebo Krys Kolanos (Tychy/ Poľsko).

V Česku klub nemá slovenský brankár Ján Laco. O jeho zdravotných problémoch sa už popísalo veľa. Záujem o hokejistu bol údajne z Banskej Bystrice a Plzne, ale skúsený gólman si nenájde nový klub, kým nebude úplne v poriadku. Okrem neho v Sparte Praha skončili Zbyňek Michálek a Jaroslav Hlinka, s Brianom Ihnačákom nepočítajú v Litvínove a bez klubu je aj Tomáš Mojžiš.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články