Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Tri zápasy v NHL, dve bitky a jedna asistencia

BANSKÁ BYSTRICA - Najnovšou posilou HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa stal kanadský útočník Eric Selleck, o čom klub informoval na svojej oficiálnej stránke v nedeľu po zápase s Novými Zámkami.
Zdroj: 29629
Zdieľajte:

30-ročný útočník strávil väčšinu svojej seniorskej kariéry v AHL, kam sa ako nedraftovaný hráč dostal v pozícii "tvrdého muža". Nebráni sa fyzickým kontaktom, má na konte nespočetné množstvo hitov a taktiež sa nebojí zhodiť rukavice, o čom svedčí aj 1301 trestných minút za osem rokov v AHL. Ďalších 22 pridal v NHL.

Prečítajte si aj

Český "Exot" na slovenských klziskách potreboval výnimku pre svoju hokejku

Trikrát si dokonca zahral v NHL. Počas sezóny 2012/13 dvakrát nastúpil za Floridu Panthers, pripísal si jednu asistenciu a v ročníku 2015/16 si zahral za Arizonu Coyotes.

Počas každého z trojice zápasov sa zapísal do štatistík. Až dvakrát sa pobil a raz zaznamenal parádnu asistenciu, pri ktorej bol blízko gólu, keďže ako hráč Panthers sa dostal do samostatného úniku po zisku puku vo vlastnej tretine. Presný zásah ale padol až po dorážke Scotta Upshalla.

20. marca 2013 sa v zápase medzi Floridou a Carolinou Hurricanes stretol s Kevin Westgarthom, ktorého svojho času Michal Handzuš označil za najinteligentnejšieho spoluhráča, s akým kedy hral.

31. marca 2016 zas vyzval na pästný súboj obrancu Dallasu Stars Jordieho Benna, momentálne pôsobiaceho v Montreale Canadiens, ktorý je bratom slávnejšieho hviezdneho útočníka rovnakého tímu Jamieho Benna. Ten je už šiestym rokom kapitánom texaského tímu.

Na youtube.com však nájdete videí z bitiek Erica Sellecka požehnane. Stačí zadať jeho meno do vyhľadávača. Počas kariéry boli jeho súpermi napríklad aj Josh Gratton, Rob Flick, Adam Keefe, Rick Rypien, Yannick Veilleux alebo Rich Clune.

Prečítajte si aj

Jediný Američan, ktorý si zahral NHL aj MLB: Prezývali ho zabiják, na "porcelánovú" hviezdu však nestačil

Selleck mal podľa oficiálneho webu klubu hc05.sk priletieť na Slovensko v piatok. Uvidíme, či sa na ľade predstaví už v nedeľnom zápase proti Liptovskému Mikulášu.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hc05.sk, eliteprospects.com, youtube.com

Diskusia

Podobné články