Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Český "Exot" na slovenských klziskách potreboval výnimku pre svoju hokejku

NOVÉ ZÁMKY - Hokejisti MHC Nové Zámky pokračujú v skvelých výsledkoch. V piatok sa im na domácom ľade podarilo zdolať Duklu Trenčín, o čom rozhodla prvá tretina.
Zdroj: 29628
Zdieľajte:

Na začiatku stretnutia mali viac z hry hostia, dokonca sa dostali do presilovky piatich proti trom, ale gólovo neudreli. Preto prišiel trest v podobe troch góloch Novozámčanov ešte do prvej sirény: "So začiatkom stretnutia nemôžeme byť spokojní, pretože Trenčín mal šance, hral presilovku 5 na 3. Asi nás nakoplo, že sme ten úvod zaspali a potom sme dali tri zlepené góly, čo nám pomohlo psychicky. Následne sme sa sústredili na obranu a vybojovali sme tri body," hodnotil stretnutie dvojgólový Filip Bajtek.

Prečítajte si aj

Detva ulovila obrovskú posilu z KHL: Sklame ako Pervyšin?

"Na začiatku musím pochváliť Košariťana, pretože prvých desať minút bol Trenčín lepší a náš brankár chytil tri čisté šance. Tam niekde bol základ nášho víťazstva. Za prvú tretinu musím chalanov pochváliť. Bojovali, dali do toho srdce. Dobre korčuľovali. Vypracovali sme si aj ďalšie šance na skórovanie," nechal sa počuť na tlačovke domáci kouč Milan Jančuška: "Úvod nebol z našej strany vôbec zlý. No potom nastali také veci, aké sa nám stávať nemôžu. Súper to využil, vyhrával v zápase 3:0. Zámky majú svoju kvalitu. Všetko je riešiteľné, no góly z našej strany prišli neskoro a to rozhodlo," doplnil hosťujúci Peter Oremus.

Trenčín sa prvýkrát gólovo presadil až dvanásť minút pred koncom, kedy udrel obranca Luža. Kapitán Zbořil ale opäť poslal svoj tím do trojgólového vedenia a Mikula sedem sekúnd pred záverom znižoval na konečných 4:2 neskoro.

Prečítajte si aj

VIDEO Majster z Bystrice odchádza bez bodu: Liptáci utrpeli tesnú prehru

Základ víťazstva položila tretia formácia, v ktorej sa po boku Rogoňa a dvojgólového Filipa Bajteka ocitol novic v tíme, český útočník Tomáš Urban: "Ja ho musím pochváliť, pretože sa mi s ním hralo dobre. Je veľký a dočiahne všade. Jemu človek ani nemusí chodiť pomáhať do rohu, pretože on vám puk odtiaľ posunie vždy. Musím mu poďakovať, pretože priniesol do našej lajny iný impulz. Ja som dnes dal dva góly, no práve on mi to prihral ako na tanieri," chválil spoluhráča Bajtek.

Urban počas kariéry pôsobil dva roky ešte ako dorastenec v USA, okrem toho "päty z Česka" nevystrčil. Za Liberec a Mladú Boleslav odohral cez 400 duelov v najvyššej súťaži, zahral si dokonca dvanásťkrát za národný tím: "Hralo sa mi výborne, pretože som vedel, do čoho idem, že tu je výborná partia, skvelí chalani. Veľmi som sa tešil, keďže som dlho nehral. Som strašne rád, že sme to zvládli a máme tri body," opisoval svoje pocity 33-ročný center alebo pravé krídlo: "Vedel som, že tam mám rýchlych spoluhráčov. Bavili sme sa pred stretnutím, ako asi chceme hrať. Vypálilo to super, dali sme dva góly, čiže je to super, ale musíme takto makať každý zápas," doplnil.

Pozrite si aj

VIDEO Radovan Puliš ukázal svoje kvality: Takto sa pohral s obrancom Nitry

Najviac však zaujal svojou postavou. Má totiž viac ako dva metre, čo na útočníka bežné nie je. Okamžite sa teda dostal do drobnohľadu fanúšikov: "Ja som na to zvyknutý z Česka, tam to bolo tiež podobne. Nemôžem za to, že mám dva metre a dva centimetre," smial sa. Kvôli výške dokonca potreboval výnimku, aby mohol mať dlhšiu hokejku, ako ostatní hráči ligy: "Vôbec neviem koľko tá hokejka meria. Iba som podpísal tú výnimku a viac som neriešil," smial sa Tomáš Urban, ktorý už dostal neoficiálnu prezývku, samozrejme myslenú poriadne nadnesene a síce "Exot".

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články