Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čierny kôň ligy nepoľavuje, no ostáva nohami pevne na zemi: Najpodstatnejšia je naša predvedená hra, chceme baviť ľudí

NOVÉ ZÁMKY - Hokejisti MHC Nové Zámky vyhrali v piatkovom domácom zápase nad HK Poprad 2:1 a mali hneď dvojnásobný dôvod na radosť.
Zdroj: 29496
Zdieľajte:

Okrem toho, že si pripísali tri body do tabuľky a naďalej tak sú druhí, len bod za vedúcimi Košicami, získali prvenstvo v rámci Vyšehradského pohára: "Poprad bol dobre pripravený. Myslím si, že diváci mohli vidieť kvalitný súboj, súper mal šance, ktoré ale nedokázali využiť. Musím vyzdvihnúť nášho brankára, ktorý nás drží celú sezónu v kritických chvíľach. My sme dali o gól viac a tešíme sa z víťazstva," povedal po stretnutí autor víťazného gólu Branislav Fábry.

Prečítajte si aj

Nová rubrika je tu: Ako tipovať hráčov v NHL (guide)

Novozámčania pred stretnutím mysleli hlavne na potvrdenie pozície v tabuľke Tipsport ligy, no rovnako ich teší aj zisk Vyšehradského pohára, ktorý pred rokom vyhrala Nitra: "Najdôležitejšie boli tri body do tabuľky, ale niekde v hlavách bolo aj to, že hráme finále Vyšehradského poháru," prezradil Fábry: "Bol to šesťbodový zápas, keďže sa hralo o tri body do ligovej tabuľky a o víťazstvo vo Vyšehradskom pohári, takže sme to všetci vnímali, tak ako vnímali a zvládli to dobre," doplnil Adam Zbořil.

Na juhu Slovenska sa z aktuálnej formy a pozície v tabuľke tešia, situáciu ale nepreceňujú: "V tíme je dobrá partia, stretli sme sa výborný kolektív, pomáhame si, ťaháme jeden za druhého a ono sa to prejavuje aj na ľade. Nemôžem povedať, že sa nepozeráme na tabuľku, ale ideme od zápasu k zápasu a v každom sa snažíme odovzdať maximum. Aktuálne postavenie je čerešničkou na torte. Je to ale ako v bežnom živote. Raz má človek chvíľky, kedy sa mu nedarí, inokedy sa darí. My ideme ďalej stále s pokorou. Užívame si to, čo je teraz, ale stojíme pevne nohami na zemi," hovorí Fábry: "Pre nás je najväčším pozitívom predvedená hra, aby sa páčila ľuďom."

Prečítajte si aj

Zlepšujeme sa od zápasu k zápasu, hovorí líder HK Orange 20 Martin Kupec

"Je to super. Myslím si, že keď sa tento tím staval, tak s tým počítal málokto, ale videl som veľa článkov, kde bolo písané, že sme "čierny kôň" ligy a zatiaľ to potvrdzujeme," spokojne konštatoval český útočník Zbořil.

Nemalou mierou sa na úspechu pričinil aj tréner Milan Jančuška: "Podľa môjho názoru našiel správny recept, alebo teda vzťah tréner-hráč a musím povedať, že to funguje," vyjadril sa Fábry: "Je impulzívny, ale hráči ho rešpektujú. Snažíme sa dodržiavať jeho taktiku a to nám prináša ovocie," dodal Zbořil.

Prečítajte si aj

Posmech z detvianskeho štadióna alebo faux pas redaktora?
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články