Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nová rubrika je tu: Ako tipovať hráčov v NHL (guide)

Prinášame novú rubriku nášho nového redaktora, ktorá sa bude venovať tipovaniu hráčov a teórii tipovania.
Zdroj: 29495
Zdieľajte:

Tipovanie je zradná vec, mnohí tomu prepadli, prehrali mnoho peňazí, či dokonca sa stali závislými. Ak sa však robí s rozumom a odstupom, človek si občas môže prísť na pár drobných do kasy, či užiť si trošku toho napätia. Mnohí tipujú zápasy, tretiny, či počet gólov. Ja som išiel vždy ešte náročnejšou cestou a tipoval som hráčov.

Vzdelanie je základ všetkého a aj úspechu v tipovaní, preto sa dnes pozrieme v tomto článku na objektívne faktory, ktoré všetko toto ovplyvňujú a môžu vám pomôcť si trošku prilepšiť.

1 – Výber zápasu

Je jasné, že strelcov nebudeme dávať len tak od oka, ale k dôkladnej analýze a k bližšej pravdepodobnosti si vyberieme vždy konkrétny zápas/zápasy, kde strelcov tipujeme. Najideálnejšie je nájsť zápas kde predpokladáme, že padne veľa gólov – to síce nezaručuje úspešnosť, ale zvyšuje šancu a to je dôležité. Pokiaľ si vyberiete zápas kde by malo padnúť menej gólov, je dobré vybrať hráčov, ktorí rozhodujú zápasy, majú najviac rozdielových gólov. Pri top strelcoch to môže byť ale zradné, pretože často krát v týchto zápasoch kde padá menej gólov sa hrajú špeciálne osobné obrany na top kanonierov daného tímu. Je dobré si všimnúť, že práve v týchto momentoch nedávajú góly len superhviezdy, ale menej nápadní útočníci s lepším kurzom. Veľmi dobrým príkladom je Artem Anisimov z Chicaga Black Hawks.

2 – Sledovanie formy

Asi druhý najlogickejším krokom je sledovanie formy jednotlivých hráčov. Pokiaľ niekto hrá vo forme a strieľa góly, je pravdepodobnejšie, že sa mu bude dariť – aj keď nie do nekonečna. To si však nevšimnete len vy, ale aj bookmakeri a kurzy pôjdu nižšie. Druhá stratégia býva triafať hráčov, ktorí dlhšie nedali góly. Tam treba však skutočne pozerať na to ako hrá daný hráč v sezóne. Darmo budete čakať na hráča so 6 kurzom, ktorý sa trápi a tréner s ním vyskúšal všetky možné formácie a jemu to stále nejde. Druhým, ale lepším spôsobom je pozrieť si hráča, ktorý podáva konštatné výkony, ale neskóruje permanentne, kurz na neho má hodnotu a vy viete, že jemu to tam padne.

Prečítajte si aj

VIDEO Tvrdý trest pre Wilsona: Vedenie NHL sa s ním za neférový zákrok nemaznalo!

3 – Presilovky

To je jeden z najdôležitejších faktorov v NHL! Pozrite si ako je tím, z ktorého hráča ste si vybrali úspešný na presilovkách a či sa v jednej z presilovkových formácií vyskytuje a poprípade presadzuje.Je to jeden z faktorov, ktorý rozhoduje zápasy a niektorí hráči sú vyslovene strelcami v presilovkách (napr. Alex Ovečkin). Pri presilovkách si treba pozrieť aj obrancov, pretože na nich zvyčajne býva vysoký kurz a od modrej sa to niektorým darí výborne triafať (napr. Weber alebo Shattenkirk). Dajte si pozor aj na penalty kill formácie, pretože ak je niektorý tím dobrý v oslabeniach, je možné že si vyláme váš strelec zuby. V presilovkách sa stavajú aj hráči, ktorí nie sú top kanonieri a ich kurzy sú veľmi hodnotné a góly z presiloviek sa im darí strieľať.

4- Asistencie

Asi najviac zabúdaný fakt sú asistencie. Bez práce nie sú koláče a bez prihrávok nepadajú góly, teda padajú, ale nie tak často. Ak si všimnete, že vo formácii s jedným z najlepšie prihrávajúcim hráčom ligy, hrá vcelku nenápadný hráč, ktorý ale zvykne skórovať a bookmakeri ho hodnotia vysokým kurzom, je to viac než dobrá šanca tento hodnotný kurz využiť. To sa týka aj spomínaných presiloviek, pretože playmakeri to tam rozdávajú hráčom, ktorí si hľadajú pozície na streľbu. Taký Evgenij Malkin je dôležitým kolieskom v presilovkách Penguins Penguins, najlepšie nahrávajúcim hráčom tímu, takže ďalšie závery si z toho môžete vyvodiť, keď si pozriete s kým hrá vo formácii.

5 – Vzájomná bilancia

Pri tomto faktore, ktorý sa často podceňuje si treba vziať do úvahy ako spolu hrávajú jednotlivé tímy a či sa niektorému z hráčov obzvlášť darí proti danému tímu v dlhodobej perspektíve a predovšetkým proti brankárovi, ktorý nastupuje na zápas. Ak máte v aktuálne najlepšej forme C. Pricea, tak je to pre vás malý otáznik.. keď sme sa dostali k téme brankárov…

6 – Brankári

Uvedieme si to rovno na príklade, že ak poznáme fakt, že túto sezónu sa nedarí brankárom Dallasu a hráč XY si už minule na nich spravil chuť, našu šancu na výhru to zvyšuje. Predovšetkým je potrebné sledovať zdravotný stav brankárov, ich štatistiky, aktuálnu formu a či náhodou v danom zápase nebudú práve oddychovať.

Záver: Nuž k záveru by som ešte dodal, že nezabudnite sledovať zranenia a zdravotný stav hráčov. Taktiež je najlepšie tipovať pred zápasom, kedy viete predpokladanú zostavu a môžete to využiť vo svoj prospech. Samozrejme toto všetko sú len rady a nič z toho nezaručuje stopercentný úspech. Snažte sa vzdelávať, sledovať a užívať si hokej a hlavne si udržať disciplínu.

P.S. Článok bol písaný v roku 2017 na mojom osobnom blogu. Je však stále aktuálny, a tak som sa rozhodol ho znovu publikovať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: https://khlnhlbets.wordpress.com/2016/12/14/ako-tipovat-hracov-v-nhl-guide/

Diskusia

Podobné články