Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Buček vie, že musí premieňať šance, úvod sezóny si ale pochvaľuje

NITRA - Stále iba devätnásťročný krídelník Samuel Buček sa po dva a pol sezónach vrátil na Slovensko. V HK Nitra, odkiaľ do zámoria odchádzal, by mal patriť k lídrom.
Zdroj: 29326
Zdieľajte:

V doterajších piatich stretnutiach strelil dva jeden gól a pridal dve asistencie, čo nie je úplne podľa jeho predstáv: "Myslím si, že spokojný byť nemôžem, pretože v každom zápase mám veľa vyložených šancí, z ktorých by som mal dávať góly. Dá sa povedať, že sa trochu trápim. Padlo mi to ale v Banskej Bystrici, odkiaľ by som sa chcel odraziť. Mal som nejaké výborné zápasy, iné boli len dobré. Nemyslím si, že by som hral zle, ale z taktického hľadiska tam ešte sú rezervy, na čom chcem popracovať, no v celku si myslím, že sa mne a aj tímu darí a že to bude lepšie," povedal mladý Nitran.

Prečítajte si aj

VIDEO Vo Švajčiarsku riešia rovnaký problém ako Radivojevič, Davos prehral kvôli novému pravidlu

Určite má ešte nejaké rezervy, ktoré v seniorskom hokeji musí zlepšiť. To si všimol aj hlavný tréner Antonín Stavjaňa, ktorý ich povedal médiám: "Beriem to tak, že tréner sa ma snaží vyhecovať a snaží sa mi pomôcť, aby som v kariére napredoval a neopakoval chyby. Beriem to len pozitívne. Má odtrénované dosť. Vie čo obnáša, aby sa hráč posunul. Snažím sa počúvať hlavného trénera Stavjaňu, ako i asistenta Andreja Kmeča. Obidvaja odvázajú veľmi dobrú robotu. Každý deň po zápase mám video, kde mi ukazujú čo a ako, aby som odstraňoval nedostatky," uvedomuje si bývalý hráč Chicaga Steel v USHL a kanadského Shawinigan Cataractes (OHL).

Spoza "veľkej mláky" si priniesol aj zlepšené fyzické zdatnosti, ktoré sa snaží využívať: "Mám určite rád aj fyzickejší hokej. Ja sa vždy snažím hrať puk, ale do súbojov idem s tým, že keďže som veľký, tak si dokážem vytvoriť priestor. Snažím sa odstaviť obrancu, vytvoriť priestor a potom hľadať spoluhráčov. Fyzický hokej mi sedí, no občas je tam ešte rezerva," prezradil Buček.

Prečítajte si aj

Žilina porazila majstra, heroický výkon Mikoláša: Sme neskutočne šťastní!

Najčastejšie nastupuje v druhom útoku, kde sú jeho kolegami Kanaďania Richard a Scheidl. Zo začiatku si všetci ale museli zvykať. Ani nie tak na herný štýl trénera, ako bolo potrebné nechať kus času na zohratie: "Nebol problém so štýlom hokejka, ktorý Antonín Stavjaňa preferuje, ale skôr to, že niektorí hráči sa vrátili deň či dva pred prvým prípravným zápasom, takže sme sa potrebovali zohrať. Nepoznali sme sa, no teraz je to všetko iné a myslím si, že napredujeme," tvrdí.

Vo svojej formácii plní úlohu "motorovej myši", čo mu sedí: "Vedel som, že budem musieť byť taký hnací motor, jazdiť tam, chodiť do rohov a robiť špinavú robotu. Myslím, že som do toho skočil a celkom sa mi darilo, niekedy som ale nebol úplne spokojný. Raz zápas vyjde lepšie, inokedy horšie," dodal Samuel Buček.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články