Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Žilina porazila majstra, heroický výkon Mikoláša: Sme neskutočne šťastní!

ŽILINA - Hokejisti MsHK Žilina ešte pred oficiálnym štartom Tipsport ligy vyhrali nad Orange 20, odvtedy však štyrikrát prehrali. Až v piatom kole sa zrodilo prekvapivé víťazstvo 3:2 po predĺžení nad HC ´05 iClinic Banská Bystrica.
Zdroj: 29307
Zdieľajte:

Hostia spod Urpína mali výborný štart do stretnutia. Alex Tamáši a Andrej Šťastný poslali "baranov" do vedenia v prvej tretine, ale Žilinčania dokázali vyrovnať. Ešte do konca prvej tretiny vyrovnal Dominik Rehák, v závere vyrovnal strelou od modrej Lukáš Matejka. V predĺžení sa stal hrdinom Čech Michal Bárta: "Bolo dôležité, že sme dali vyrovnávajúci gól na 2:2. Predĺženie je otvorené, keďže sa hrá tri na tri. Nám sa naskytlo prečíselnie, súper zle striedal, čo sme našťastie pre nás dokázali využiť," povedal hrdina stretnutia.

Prečítajte si aj

Jeden za všetkých, všetci za jedného, znie z Nitry. Trojbodové zápasy to zatiaľ prináša len doma

Tréner Pavel Paukovček bol po zápase veľmi spokojný, vyzdvihol hlavne výkon 23-ročného gólmana Maroša Mikoláša: "Veľmi ma teší víťazstvo po štyroch prehratých zápasoch a taktiež ma teší zlepšená hra v defenzíve. Chlapci dodržali presne to, čo sme si povedali pred zápasom. Rozobrali sme si hru súpera. Verili sme aj za stavu 0:2, nevzdávali sme sa a strelili sme kontaktný gól. Veľmi dôležitý moment bol v závere, kedy sme ubránili štvorminútové oslabenie a dali gól na 2:2. V predĺžení to bol pri hre troch proti trom vabank, podarilo sa nám dať gól. Z víťazstva sa veľmi tešíme. Chalani na ľade odovzdali všetko. Chcel by som poďakovať brankárovi Marošovi Mikolášovi, ktorý nás ako veľmi mladý chlapec neskutočne podržal," hodnotil kouč MsHK na tlačovke: "Maroš chytal výborne, podržal nás. Víťazstvo je jeho veľká zásluha," doplnil Michal Bárta.

Samotný Mikoláš skromne vyzdvihol spoluhráčov a nie svoj heroický výkon: "Prehrávali sme 0:2, nehrali sme úplne najlepšie. Súper nám ušiel vďaka ich presilovkám, ale nevzdali sme sa a v druhej tretine sa naša hra zlepšila. Nakoniec sme to dokázali otočiť. Chalani hrali veľmi obetavo, padali do striel, pomáhali mi. Z víťazstva sme sa veľmi tešili, je pre nás nesmierne dôležité," prezradil.

Prečítajte si aj

Trenčín v Nitre zarezali rozhodcovia, Radivojevič: Nebolo nám umožnené vyhrať

Víťazstvo proti majstrovi je veľmi cenné, mužstvu môže psychicky výrazne pomôcť: "Každá jedna výhra je pre mužstvo vzpruha. Pre nás o to viac, že sme zápasy predtým prehrali, aj keď sme neboli oveľa slabší. Chlapcov však tieto dva body nabudia. Keď budeme pokračovať v takých výkonoch, aké sme podali proti Banskej Bystrici, tak ono sa to musí otočiť a prikloní sa k nám aj šťastena. Od zápasu k zápasu by to malo byť lepšie," verí Pavel Paukovček.

Napriek dvom nesmierne dôležitým bodom si Michal Bárta uvedomoval, že Žilina musí zlepšiť presilovky aj oslabenia: "Mali sme tam vylúčenia, čo je náš dlhodobejší problém. Dostávame dosť gólov v oslabeniach, musíme sa na to zamerať. Zapracovať musíme aj na presilovkách. Mali sme problémy usadiť sa v útočnom pásme a keď sme mali možnosť ísť do strely, tak nám to brániaci hráči zablokovali, na čom musíme pracovať," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články