Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Vo Švajčiarsku riešia rovnaký problém ako Radivojevič, Davos prehral kvôli novému pravidlu

DAVOS - Nie len Branko Radivojevič sa počas uplynulého víkendu sťažoval na nové pravidlá.
Zdroj: 29318
Zdieľajte:

Podľa nového výkladu regulí, ktoré neplatia iba na Slovensku, nemôže brankár puk prikryť, následne naznačiť, že ide rozohrávať a potom znova puk skryť vo svojej výstroji, ako by nemal prerušiť hru zákrokom, kým má na rozohrávku čas.

Prečítajte si aj

Trenčín v Nitre zarezali rozhodcovia, Radivojevič: Nebolo nám umožnené vyhrať

Toto nové pravidlo nemal úplne najlepšie prečítané švédsky brankár so skúsenosťami z NHL Anders Lindbäck, ktorý je jednotkou švajčiarskeho HC Davos. V súboji proti HC Ambri-Piotta bol vylúčený, že porušil toto nové pravidlo. Práve v tej danej presilovke súpera prišlo rozhodnutie. Duel nakoniec skončil 4:2.

V danej situácii dve minúty zapískal rozhodca Andreas Koch, ktorý si musel po stretnutí vypočuť niekoľko nepekných slov a rovnako tak by sa čo-to dočítal aj v médiách. Pravidlá však hovoria jasne, a tak Koch nemal na výber.

Je však na dlhšiu diskusiu, či toto pravidlo bude pomáhať stretnutiam, pretože doposiaľ sa stretávame iba s negatívnymi ohlasmi, ako to bolo aj vo včerajšom zápase Tipsport ligy medzi Nitrou a Trenčínom, kde protestoval Branko Radivojevič.

ANKETA: Čo si myslíte o novom pravidle?

  • Je zbytočné

    84%

  • Nie je zbytočné

    15%

  • Neviem to posúdiť

    1%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články