Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jeden za všetkých, všetci za jedného, znie z Nitry. Trojbodové zápasy to zatiaľ prináša len doma

NITRA - Po prehre v Banskej Bystrici hráči HK Nitra znova vyhrali doma, tentoraz proti Dukle Trenčín. Zverenci Antonína Stavjaňu tak stále von nevyhrali, za to pod Zoborom zaberajú naplno.
Zdroj: 29305
Zdieľajte:

V stretnutí padli iba štyri góly, ten prvý až v druhej tretine: "Do zápasu sme išli s tým, že chceme aktívne korčuľovať, napádať, tlačiť sa do brány a poslať čo najviac pukov na brankára súpera. Chceli sme vyvíjať tlak, čo sa nám celkom aj darilo, aj keď sa hra prelínala. Prvá tretina bola vyrovnaná, v tej druhej sme to posielali častejšie na bránu a konečne sa šťastie otočilo aj na našu stranu. Nakopol nás prvý gól a začali sme hrať presne to, čo máme," hodnotil po stretnutí mladý útočník Samuel Buček.

Prečítajte si aj

Trenčín v Nitre zarezali rozhodcovia, Radivojevič: Nebolo nám umožnené vyhrať

V ťažko prehľadnej situácii sa najlepšie v 24. minúte zorientoval Miroslav Pupák: "Prvú strelu zablokoval trenčiansky obranca a potom som vystrelil znova. Opäť to niekto z Trenčanov zrazil do brány. Futbalový gól by bol vlastný, hokejový je môj," ponúkol svoj pohľad na moment, kedy sa riešilo, či gól strelil on, alebo Fominikh.

Tomáš Starosta v 48. minúte vyrovnal, no McCormack a Blackwater stanovili konečné skóre duelu: "V tretej tretine sme sa dostali do šancí, ktoré sme nevyužili, a tak súper strelil gól z presilovky. Trenčín bol vtedy lepší, no my sme sa nevzdali. Tréner nám prízvukoval, že je stále dosť času, musíme hrať, čo sme začali a strelili sme gól. Dukla to otvorila a my sme tretím gólom poistili víťazstvo," vyjadril sa Buček, ktorý uznal, že rozhodcovia čo-to pískli v neprospech Trenčína zle: "Rozhodcovia sú tiež len ľudia, nechcem ich nejako súdiť, ale podľa mňa spravili celkom dosť chýb. Na druhej strane, takéto veci patria k hokeju. Ani nám sa nepáčili niektoré verdikty v Banskej Bystrici."

Prečítajte si aj

Košice s prvom prehrou: Bystrica šokujúco zaváhala

Dvomi gólovými prihrávkami sa blysol Róbert Lantoši: "Bolo dôležité, že sme ustáli oslabenia, ktoré chalani perfektne ubránili a potom bol súper nervózny, čo nám pomohlo. My sme ostali pokojní a vyšlo nám to. Trenčín bol veľmi nepríjemný. Je to veľmi silný tím, s ktorým bývajú ťažké zápasy," nechal sa počuť šikovný krídelník. V prvej formácii so Slovákom a Blackwaterom mu to zatiaľ sype: "Ja som rád za dôveru, ktorú mi tréneri dávajú. Budem sa to snažiť splatiť. Sme jeden tím, hráme všetci za jedného a jeden za všetkých. Toho sa musíme držať. Už keď som prišiel do Nitry počas minulej sezóny, tak ma tréneri začali dávať k tejto dvojici. Niečo nám odvtedy ostalo. Dúfam, že to bude takto pokračovať," zaželal si 22-ročný hráč.

Stále ale platí, že Nitra v tejto sezóne doma vyhráva a z von ešte body nepriviezla. "Určite by nám pomohla nejaká dlhšia víťazná séria. My sme boli dosť sklamaní zo zápasu v Banskej Bystrici. Začiatok nám vôbec nevyšiel, potom sme sa vzchopili a ukázali silu mužstva. Chceli sme tam vyhrať, boli sme k tomu blízko, no čo už. Na začiatku sme sa na to "vykašlali" a potom sa to ťažko dobiehalo. Teraz hráme dva zápasy von. Tešíme sa hlavne na stretnutie proti Budapešti, kde to bude vynikajúci duel. Dúfam v prvé body von, čo by bolo super," dúfa Samuel Buček: "Doma sa hrá vždy lepšie. Keď je človek doma, tak je to úplne niečo iné. Vonkajšie zápasy musíme zmeniť, musíme zbierať body aj tam," doplnil Lantoši.

Prečítajte si aj

HC Slovan Bratislava ma záujem o zámorského obrancu, tu sú možní adepti

Na odľahčenie po náročnom dueli padnú vhod narodeniny Mareka Slováka, ktorý oslavuje okrúhli tridsiatku: "Pôjdeme sa najesť, budeme spolu, ale nič špeciálne nechystáme. Určite však dostane nejaký darček, takže sa nechajme prekvapiť či bude aj on prekvapený," dodal s úsmevom Róbert Lantoši.

ANKETA: Zlomí Nitra smolu na ľade súperov už v piatok proti MAC Budapešť?

  • Áno

    97%

  • Nie

    3%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články