Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice s prvou prehrou: Bystrica šokujúco zaváhala

KOŠICE - Na programe bolo 5. kolo Tipsport Ligy. Hokejisti HK Poprad porazili vo východniarskom derby favorizované Košice futbalovým výsledkom 1:0. Nedarilo sa ani majstrom z Banskej Bystrice, ktorí prehrali v Žiline 3:2 po predĺžení.
Zdroj: 29301
Zdieľajte:

HC Košice - HK Poprad 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Gól: 28. Svitana (Paločko). Rozhodovali: Novák, Konc - Kacej, Šefčík, vylúčení: 2:2 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 4259 divákov.

HC Košice: Habal - Čížek, Dudáš, Koch, Pretnar, McDowell, Pulli, Lenďák - Netík, Brophey, Kafka - Haščák, Suja, Nagy - Spilar, Galamboš, Šoltés - Hričina, Klíma, Žitný

HK Poprad: Vošvrda - Salija, Kozák, Petran, Brejčák, Ťavoda, Erving, Karlsson - Svitana, Mlynarovič, Koyš - Abdul, Paukovček, Zagrapan - Václav, Heizer, Takáč - Macík, Bjalončík, Paločko

Od prvých minút sa hralo vo vysokom tempe, ale gólových šancí bolo minimum. Košičania mali v prvej časti herne mierne navrch, snažili sa otvoriť skóre, ale to sa im nepodarilo ani v 7. minúte, keď Kafka nevyužil Netíkovu prihrávku. Záver prvej časti herne patril hosťom, ale pri šanci Saliju zachránila brankára Habala ľavá žŕdka a úspešný nebol ani Zagrapan.

Popradčania držali v úvode druhej časti súpera na dištanc a nedovolili Košičanom dostať sa do tlaku. Naopak, v 27. ich zovreli pred Habalom, po sérii viacerých šancí sa však gólom neskončil ani Kozákov teč Petranovej strely. "Kamzíci" boli za aktivitu odmenení v 28. minúte. Po chybe Dudáša sa k puku dostal Paločko, posunul ho pred bránku voľnému Svitanovi, ktorý pohotovo skóroval - 0:1. Zaujímavé dianie v polovici druhej časti vyvrcholilo efektnou lapačkou Vošvrdu proti Čížekovej strele, no skóre nezmenila ani Macíkova strela do žŕdky. Košičania v závere druehj tretiny vystupňovali tlak, často sa hralo pred Vošvrdom, no ten zmaril aj sľubnú príležitosť Nagya v 39. minúte.cPopradčania počas presilovky v 43. minúte zvierali súpera v obrannom pásme, no gólom sa neskončila ani veľká šanca Heizera, ktorý pred odkrytou bránkou nenamieril presne.

Tretia tretina bola najmä o košickej snahe vyrovnať a popradskej postrážiť si tesný náskok. Hostia umne bránili a hoci sa Košičania často dostali pred brankára Vošvrdu, ich strelecké pokusy boli často nepresné alebo zblokované. Druhý gólový úder mohol domácim zasadiť v 54. minúte Koyš, vo výbornej pozícii však blafákom neprekonal Habala. Domáci v závere skúsili aj hru so šiestimi hráčmi, ale skóre sa už nezmenilo.

Roman Šimíček, tréner HC Košice: "Všetci sme sa tešili na atraktívneho súpera pred domácim publikom. Chceli sme spraviť maximum pre víťazstvo a myslím si, že aj spravili. Tlačili sme, strieľali sme, ale súper nám často unikol a mal z toho šance. Obetavosť a nasadenie nemožno hráčom vyčítať, snáď iba väčšiu dravosť pred bránkovým priestorom. Musíme popracovať na tejto disciplíne, aby hráči viac chodili pred bránku, kde to síce bolí, ale padajú odtiaľ góly."

Roman Stantien, tréner HK Poprad: "Naše víťazstvo bolo založené na fantastickom výkone brankára a výbornej defenzíve. Všetci hráči hrali obetavo, bolo tam veľa zblokovaných striel. Z tlaku, ktorý na nás Košičania vyvíjali, sme išli do brejkov. Šance sme si vytvorili a za stavu 1:0 sme mohli dať aj ďalší gól."

Prečítajte si aj

HC Slovan Bratislava ma záujem o zámorského obrancu, tu sú možní adepti

HKM Zvolen - HC Nové Zámky 2:3 pp (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)

Góly: 34. Kytnár (Obdržálek, Chovan), 41. Ulrych (Drgoň, Kytnár) - 29. Jurík (Hain), 35. Štrauch, 62. H. Ručkay (Štrauch). Rozhodovali T. Orolin, Štefík - Šoltés, Stanzel, vylúčení 4:5, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 1553 divákov.

HKM Zvolen: Skapski - Drgoň, Ulrych, Vandane, Černook, Pöyhönen, Zeleňák, Roman - Michal Chovan, Kytnár, Obdržálek - Vandas, Špirko, Handlovský - Lušnák, Halama, P. Zuzin - Šišovský, Holovič, Petráš

HC Nové Zámky: Košarišťan - Andersons, Kudla, Hain, Zaťko, Ordzovenský, Novák, König, Hatala - Nejezchleb, Hruška, Štrauch - H. Ručkay, Zbořil, Jurík - Rogoň, Videlka, Bajtek - Ondrušek, Fábry, Jakúbek

Komorná atmosféra na štadióne, ktorú zapríčil zákaz skupiny fanúšikov do hľadiska po násilných incidentoch v Miškovci, sa akoby preniesla aj na ľad. Bezgólová prvá tretina priniesla len málo vzruchu, no góly padnúť mohli aj pri pár šanciach, ktoré sa zrodili na oboch stranách. V 3. min zlyhal strelecky v prečíslení Petráš, následne aj Holovič, na druhej strane Zbořilov nájazd v oslabení skončil v 5. min mimo bránky. Aj Zuzin v 11. min vyskúšal pohotovosť brankára Košarišťana, v 13. min hosťujúci Nejezchleb trafil v presilovke len bočnú sieť, dobré príležitosti nepremenili z domácich hráčov aj Jurík v 16. min a onedlho strelu Chovana efektne lapačkou zlikvidoval Košarišťan.

Na gól sa čakalo až do 29. min, po strele Haina premenil dorážku bekhendom do odkrytej bránky Jurík. Domáci vyrovnali v 34. min po dolovaní puku pred bránkou, až to napokon skončilo presnou strelou Kytnára. Po 31 sekundách sa opäť menilo skóre, Štrauch samostatný únik zakončil s istotou blafákom a Zvolenčania mali o čom počas prestávky rozmýšľať.

Po 18 sekundách od úvodného buly v tretej tretine vystrelil slabšie od modrej Ulrych a keďže pred brankárom Košarišťanom bolo klbko až troch hráčov, puk prepadol do siete. Domácich mohla posunúť do vedenia aj 44-sekundová presilovka o dvoch hráčov od 46. min, o jedného tesne pred vypršaním normálneho času, no Košarišťana neprekonali. Rozhodlo sa až v predĺžení v 62. min po presnej nahrávke Štraucha na voľného Ručkaya.

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "My sme podali veľmi dobrý výkon, vytvorili si tlak od začiatku, bohužial sme nedali góly. Narazili sme na veľmi dobre organizovanú obranu, súper vyrážal do protiútokov a z nich nám strieľal góly. Mohli sme rozhodnúť na konci v presilovke, veľmi dobrý výkon však podal brankár Košarišťan. Ja chcem len poďakovať našim hráčom za výkon, bohužiaľ bol bez lepšieho premieňania šancí."

Milan Jančuška, tréner N. Zámkov: "Videli sme veľmi dobrý zápas. Zvolen má dobre vyskladané mužstvo a vyhrávať nad ním bude veľmi ťažké. O to sme viac radi, že sme získali dva body. Mali sme veľmi dobrý pohyb, podali sme tímový výkon podporený aj výkonom brankára."

Michal Chovan, útočník Zvolena s jednou asistenciou: "Keď nás diváci povzbudia, je to lepšie, sme vďační za každé slušné povzbudzovanie, za ľudí, ktorí nám veria. Inak sa sústredíme hlavne na výkon, vyprázdnené hľadisko však bolo určite na škodu. Všetci videli, že sme mali na body, boli sme lepší, len chýbal väčší dôraz do bránky a aj trochu šťastia. Bojovali sme, korčuľovali, vytvárali sme si šance. Sadli sme si v mužstve, so super partiou, verím, že nám budú padať neskôr aj góly."

Henrich Ručkay, strelec rozhodujúceho gólu Nových Zámkov: "Výborný zápas, veľa šancí, našťastie sme využili predĺženie a máme zlaté dva body. V rozhodujúcej situácii sme šli dvaja na jedného a ja som čo najskôr strieľal,podarilo sa mi nájsť miesto pod vyrážačkou. Naša hra je výborná a dúfam, že nám to vydrží čo najdlhšie."

MsHK DOXXbet Žilina – HC '05 iClinic Banská Bystrica 3:2 pp (1:2, 0:0, 1:0 – 1:0)

Góly: 18. Dom. Rehák (Beránek, Jankovič), 58. Matejka (Rud. Huna), 62. Bárta (Piegl) - 4. Tamáši (Asselin, Faille), 17. A. Šťastný (Miller, J. Sýkora). Rozhodovali: Goga, Haszonits (Maď.) – Vyšný, Soltész (Maď.), vylúčení: 6:5, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0.,423 divákov

Žilina: Mikoláš – Žilin, Jankovič, Bagin, Kučný, Matejka, Piegl, Mendrej – Balej, Húževka, Bárta – Rud. Huna, Surovka, Jenčík – Hvila, D. Rehák, Beránek - Sikela, Ondruš, Hrazdíra

Banská Bystrica: Baroš – Marshall, Ďatelinka, Kubka, Miller, K. Sloboda, Mihálik, Giľák, Biro – Asselin, Faille, A. Šťastný – J. Sýkora, Zigo, R. Varga - Belluš, T. Surový, Tamáši - Kabáč, Češík, T. Törok

Banskobystričania začali v stredoslovenskom derby lepšie, ale ich prvý gól, ktorý po chybe domácich na modrej a nájazde na Mikoláša strelil Kabáč, nakoniec po konzultácii s videorozhodcom rozhodcovia neuznali. O chvíľu však hrali hostia prvú presilovku a po skrumáži ju využil v 4. min Tamáši. Hostia mali navrch, domáci sa síce snažili, ale robili vzadu veľké chyby a len vďaka reflexom Mikoláša v bráne neinkasovali viac gólov. Pri ďalšej presilovke hostí však bol aj Mikoláš bezmocný, keď hostia vykombinovali brániacu sa štvoricu a Šťastný do odkrytej brány skóroval. Aj barani však spravili chybu pred Barošom a Dominik Rehák nemal problém zblízka upraviť na 1:2, čo bolo aj konečné skóre prvej tretiny.

V druhej tretine mali hneď v úvode Žilinčania výhodu presilovky, ale iba potvrdili, že im táto herná situácia zatiaľ robí v sezóne veľké problémy. Hostia sa však postupne prispôsobili hre domácich, veľa hokejovej krásy riedko zaplnené tribúny nevideli a ani barani nedokázali využiť presilovku v polovici zápasu. Hokej s množstvom nepresností a sem – tam peknou akciou pokračoval aj naďalej a diváci sa gólu v druhej dvadsaťminútovke nedočkali.

Žilinčania sa ubránili v úvode tretej tretiny početnej výhode hostí a následne sa tlačili do zakončenia, ale vyrovnať sa im nepodarilo ani z veľkej skrumáže pred Barošom. O pár minút sa dostali k presilovke aj vlci, ale Baroša vážnejšie neohrozili. V 48. min Mikoláš fantasticky zachránil domáci tím od tretieho inkasovaného gólu, keď zmaril šancu Vargovi. Ani ďalšia presilovka Žiliny neskončila gólom a vlkom už neostávalo veľa času na vyrovnanie. Navyše šiel necelých osem minút pred záverom zápasu na trestnú lavicu na štyri minúty kapitán Žiliny Balej a domáci sa s vypätím síl bránili tlaku Banskej Bystrice. Päť minút pred koncom zahodil šancu na gól Asselin, keď netrafil úplne odkrytú bránu Žiliny, a tá nemohúcnosť hostí potrestala. V 58. min. potiahol puk do pásma Huna, obišiel s ním bránu a po jeho prihrávke na modrú Matejka strelou švihom vyrovnal. Zúfalý tlak majstra nepriniesol gól, a tak nasledovalo predĺženie. V ňom hostia zahodili opäť nemožné, vyznamenal sa Mikoláš a vlci potom z protiútoku v 62. min. rozhodli zápas, keď sa na tretí raz presadil Bárta.

Pavel Paukovček, tréner Žiliny: "Teší ma víťazstvo po štyroch prehrách, teší ma zlepšená defenzíva a chlapci splnili to, čo sme im hovorili pred zápasom. Aj za stavu 0:2 sme verili a neopúšťali sme sa, strelili sme kontaktný gól na 1:2. Veľmi dôležité bolo ubránenie presilovky súpera v závere zápasu a vyrovnali sme. V predĺžení to už bol vabank a podarilo sa nám dať víťazný gól. Som rád, že sme zvíťazili, výhra nám pomôže, chalani odovzdali na ľade všetko. Chcem ešte vyzdvihnúť výkon brankára Maroša Mikoláša, ktorý nás výrazne podržal v kritických momentoch.“

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: "Zahrali sme dobre prvú tretinu, kde sme mali 24 striel, ale potom sme v druhej tretine stratili svoj zabijácky inštinkt, prestali sme hrať, strácali sme puky. Mali sme veľa šancí, z ktorých sme určite mohli pridať viac gólov. Nevyužili sme však ani štvorminútovú presilovku v závere zápasu a súper vyrovnal. Žilina hrala dobre, bojovne, my sme, naopak, nevydržali hrať našu hru celých 60 minút.“

Prečítajte si aj

Bondra sa rozlúčil s kempom Chicaga: Kde začne novú sezónu?

HC 07 Detva - DVTK Jégesmedvék Miškovec 5:2 (1:2, 1:0, 3:0)

Góly: 7. Ščurko (Murček, Puliš), 18. Milam (Pance, Vas), 31. Ďaloga (Milý), 59. Gašpar (Puliš, Sládok), 60. Matúš Chovan (Puliš, Martin Chovan) - 16. Pance (Kulmala), 18. Milam (Pence, Vas). Rozhodovali: Kalina, Adamec – Bogdaň, Smrek, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 560 divákov

Detva: Riečický, Murček, Kuklev, Martin Chovan, Ščurko, Puliš, Magogin, Hraško, Matúš Chovan, Ďaloga, Žilka, Gašpar, Šimon, Sládok, Tibenský, Milý, Valent, F. Fekiač, Jendroľ, V. Fekiač, Surový

DVTK: Duschek, Vas, Crawford, Kiss, Harrison, Loiseau, Kulmala, Szirányi, Slovák, Pance, Somogyi, Galanisz, Láda, Milam, Ritó, Magosi, Rusk, Vincze, Vojtkó

Úvod zápasu priniesol vlažný hokej, v znamení zoznamovania sa oboch tímov, plný nepresností a bez vážnejších príležitostí na oboch stranách. Zlomový moment priniesol úvod 5. minúty, keď putoval na trestnú lavicu hosťujúci Ritó. V prvej presilovej hre sa domáci len veľmi ťažko dostávali do útočného pásma, Miškovec pozorne bránil a nedovoľoval Detve usadiť sa v útočnej tretine. Viackrát dokonca pohrozil, keď využil nepresnosť v rozohrávke detvianskych obrancov. Prvýkrát sa podarilo domácim zavrieť hostí v obrannom pásme až 30 sekúnd pred koncom presilovej hry. Na ľade sa ocitol prvý detviansky útok, kde sa najskôr zblízka snažil presadiť Puliš, ale prekonať brankára sa mu podarilo až v poslednej sekunde presilovky, keď otvoril skóre Ščurko po prihrávkach Murčeka a Puliša. Od toho momentu domáci výrazne ožili a neustále sa dostávali do príležitostí, z ktorých mohli poľahky svoj náskok zvýšiť. Postupne ale opäť upadli do akejsi letargie z úvodu stretnutia a čoraz častejšie chybami v rozohrávke dávali príležitosti na vyrovnanie hosťom z Miškovca. V 16. minúte využili chybu detvianskej obrany Kulmala a Pance, ktorí ukážkovo vyrazili do protiútoku a Pance zblízka nedal šancu brankárovi Riečickému. O necelú minútu oslabil Detvu hákovaním Magogin a hostia svoju prvú presilovku využili gólom Milama, ktorému asistoval opäť Žiga Pance.

Domáci hokejisti chceli v druhej tretine vyrovnať, ale paradoxne sa do nebezpečnejších príležitostí dostávali hostia, ktorých šance spoľahlivo zlikvidoval brankár Riečický. Od polovice zápasu sa ale obraz hry úplne zmenil. Domáci začali lepšie korčuľovať a priamočiarymi prihrávkami sa im darilo úspešne prečíslovať obranu hostí. V 30. minúte sa v obrovskej šanci ocitol Puliš, ktorý sa dostal k puku v strede klziska a v samostatnom nájazde sa rútil na brankára Duscheka. Ten však jeho zámer vystihol a pokus o Pulišov blafák úspešne zneškodnil. Hneď o pár sekúnd nebezpečne strieľal Ščurko, ale ani tento pokus neskončil v bráne. Tribúny rozjasal až Martin Ďaloga, ktorého výborne našiel prihrávajúci Milý, Ďaloga si v 31. minúte nakorčuľoval medzi obrancov a v nájazde prekonal Duscheka. O obrat skóre na domácu stranu sa mohol o minútu postarať Gašpar, ktorý sa rovnako osamotený rútil na bránu, ale rovnako ako jeho spoluhráči svoju šancu nepremenil. Záver tretiny prišiel predčasne, po tom ako tri minúty pred koncom, po strete hráčov v priestore medzi striedačkami, prasklo plexisklo a druhá tretina sa tak musela dohrávať až po prestávke.

Do tretej tretiny vstúpili domáci jednoznačne motivovaní zvrátiť zápas na svoju stranu. Najskôr im hostia darovali výhodu presilovej hry, ktorú však nevyužili. Z gólu sa diváci tešili v 47. minúte, keď bola na ľade 4. formácia Detvy. Viktor Fekiač našiel na modrej čiare brata Frederika a ten strelou zvýšil na 3:2. Hostia si boli vedomí, že do konca zápasu neostáva veľa času, otvorili hru a snažili sa ťažiť z rýchlych protiútokov, ale nevyužili ani ďalšiu presilovú hru. O snahu niečo zo zápasom urobiť sa obrali v 59. minúte, kedy putoval na trestnú lavicu Milam. Definitívne potvrdil výhru domácich presilovkovým gólom Gašpar a do prázdnej brány pridal bodku za stretnutím Matúš Chovan.

Josef Turek, tréner Detvy: "Podali sme výborný tímový výkon, v kritických momentoch zápasu výborne zachytal Dominik Riečický. Strašne dôležité bolo, že sme zápas, ktorý sme prehrávali, zlomili v závere na našu stranu. Tam sa ukázala sila mužstva, pretože sme strašne potrebovali vyhrať. Chcem pochváliť všetkých chlapcov za prístup k zápasu a výborný výkon."

Glen Hanlon, tréner Miškovca: "Gratulujem Detve k víťazstvu a trom bodom, hrali lepšie ako my a preto vyhrali."

Prečítajte si aj

Pro-Hokej odsúdil udalosti v Miškovci

HK Nitra - HK Dukla Trenčín 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Góly: 24. Pupák (Sloboda, Fominych), 53. McCormack (Lantoši), 59. Blackwater (Lantoši) - 48. Starosta (Sojčík, Radivojevič) Rozhodovali: Stano, Kókai (Maď.) - Tvrdoň, Váczi (Maď.), vylúčení: 3:6, navyše: Radivojevič (Trenčín) DKZ za nešportové správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 3034 divákov

Nitra: Foltán - Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Versteeg, Rácz, Sloboda, Pupák - Blackwater, Slovák, Lantoši - Scheidl, Richard, Buček - Pätoprstý, Bortňák, B. Rapáč - Hrušík, Čaládi, Fominych

Trenčín: Valent - Rýgl, Starosta, Cebák, Frühauf, Bohunický, Holenda, Bokroš - Radivojevič, Ölvecký, Sojčík - Bartovič, Sádecký, Hecl - T. Varga, Bližňák, Mikula - D. Hudec, J. Pardavý ml., J. Švec - Špankovič

Prvú tretinu medzi Nitrou a Trenčínom "zdobilo" veľa nepresností. Diváci určite očakávali atraktívnejší priebeh úvodnej tretiny. Z väčších príležitostí sa dajú vypichnúť iba dve trenčianske. Najskôr vo 4. minúte mohol potrestať Sádecký zaváhanie brankára Foltána, ale neuspel. Rovnako pochodil aj v Hecl, ktorý v záverečných sekundách nastrelil žŕdku. Do druhej tretiny mali obe mužstvá čo zlepšovať.

Prostredná časť hry už vyzerala lepšie, priniesla herné zlepšenie a viacero dobrých šancí na oboch stranách. Prvý gól zápasu padol v 24. minúte, keď nahodil puk od modrej čiary Pupák a do vlastnej brány si ho zrazil jeden z obrancov hostí - 1:0. V 27. minúte mohol najskôr poslať Nitru do dvojgólového vedenia Lantoši, ale nastrelil iba brvno. Hneď vzápätí mal ešte väčšiu šancu na strelenie gólu Slovák, ale Valenta v samostatnom úniku neprekonal. V 37. minúte mal na hokejke vyrovnanie hosťujúci Pardavý, ale jeho oslabovková strela mierila iba do Foltána.

V 44. minúte mal šancu domáci Buček, ale puk mu v dobrej pozícii ideálne nesadol a Valent s jeho strelou nemal problém. V 48. minúte dokázala Dukla vyrovnať zásluhou Starostu. Gól ešte musel odobriť videorozhodca na základe požiadavky zo strany Nitry, ktorá signalizovala nedovolené bránenie brankára. V 53. minúte utrpeli Trenčania dvojitý úder. Prvý v podobe gólu z hokejky McCormacka a druhý hneď vzápätí, keď za nešportové správanie putoval pod sprchy hosťujúci kapitán Radivojevič. Šancu na záverečný tlak si Trenčania pokazili zlým striedaním, za čo videli dve minúty pred koncom dvojminútový trest. V 59. minúte uzavrel stav stretnutia gólom na 3:1 Blackwater.

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Bol to výborný zápas, ktorý sa lámal na maličkostiach. Trenčín ukázal svoju kvalitu, ale my sme sa tomu dokázali vyrovnať. Hlavne v prvej tretine, kde hral Trenčín veľmi dobre. V druhej tretine sme trochu prebrali iniciatívu. V tretej bolo dosť vylúčení a vznikalo dosť nezhodných situácií. Našťastie sme záver zvládli, zlomili to na svoju stranu a tri body zostali doma. Ešte tam bola jedna situácia, ktorú si ceníme. Na začiatku tretej tretiny povedal Mišo Valent rozhodcovi, že to nebol faul na neho, a že sa upískol, takže klobúk dole."

Peter Oremus, tréner Trenčína: "My sme odohrali naozaj kvalitný zápas. Príprava na zápas prebiehala štandardne, ale opakujem, že dnešný výkon bol dobrý. Takto si predstavujeme našu hru. Škoda, že ten gól neprišiel skôr. Treba ešte zlepšiť niektoré veci, aby sme strelili viac gólov."

Prečítajte si aj

Říha poškuľuje po Řepíkovi a rozmýšľa, ako sa prebiť do šatne Slovana

MAC Budapešť - MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:3 pp a sn (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 2. Brown (Nagy, Bodó), 29. Pápa (Garát, Kreisz) – 7. Rób. Huna (Kriška, Rich. Huna), 36. Rób. Huna (Kriška), rozh. nájazd Uhrík. Rozhodovali: Baluška, Fridrich – Valo, Konc, vylúčení: 6:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 450 divákov

MAC Budapešť: Bálizs – Macaulay, Pozsgai, Dudás, Burt, Fejes, Garát, Bugár – Terbócs, Nagy, Szabad – Dansereau, Langkow, Klempa – Bodó, Brown, Orban – Pápa, Kreisz

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý – Nádašdi, Mezovský, Suchý, Kurali, Horváth, Nemec, Korím, Bača - Róbert Huna, Richard Huna, Kriška – J.Sukeľ, Lichanec, Vybíral - Števuliak, Piatka, Lištiak - Oško, Uhrík, Žiak

Hneď v úvode hrali presilovku domáci hráči a v 2. minúte sa ujali vedenia. Hostia odpovedali rovnakým spôsobom a o päť minút bol stav znovu nerozhodný. Vo vyrovnanej 1. tretine mali veľkú šancu na druhý gól Liptáci, no viac ako minútovú početnú výhodu o dvoch hráčov nevyužili.

Začiatok druhej časti hry veľa vzruchu nepriniesol. Po ôsmich minútach domáci svoju veľkú príležitosť nevyužili, onedlho sa už však tešili z vedúceho gólu a v polovici duelu viedli 2:1. Hostia sa po dlhom čase dostali do príležitosti až v 36. minúte a bol z toho vyrovnávajúci gól Róberta Hunu, jeho druhý gól v stretnutí.

Do 3. tretiny vstúpili aktívnejšie hostia, ale tri svoje veľké šance v priebehu piatich minút nevyužili. V 53. minúte mohli ísť do vedenia hráči MAC Budapešť počas hry vo vlastnom oslabení, veľkú šancu však nepremenili a duel sa predlžoval. Počas piatich minút extra času sa taktiež nerozhodlo, víťazný gól strelil až v samostatných nájazdoch Michal Uhrík.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články