Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bortňák sa vrátil domov gólom, zaspomínal si na staré časy: Ďatel ma varoval, že mi nedá nič zadarmo!

BANSKÁ BYSTRICA - HK Nitra v piatok neuspela na ľade HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Domáci po prvej tretine vyhrávali 5:1, nakoniec z toho bola dráma a výhra "baranov" 6:5. Špeciálny zápas zažil Dalibor Bortňák, ktorý už síce zarezáva pod Zoborom, ale v posledných dvoch sezónach získal tituly práve s "baranmi". Vrátil sa teda v podstate domov.
Zdroj: 29282
Zdieľajte:

Návrat do Banskej Bystrice pre teba ideálne nechutil...

"Hral sa dobrý hokej, ja som si to pred divákmi užil. Zažil som tu pekné chvíle, akurát chýbala výhra. Prvú tretinu sme prespali a potom sa to už ťažko doháňalo."

Čo sa stalo v úvode?

"Dá sa povedať, že nás domáci zaskočili. Vedeli sme, že na nás vyletia, keďže mali dve prehry po sebe. To sa aj stalo. Neboli sme dôrazní pred bránou, odkiaľ padli góly. Nezlomili sme sa, po prvej tretine sme si niečo povedali a v celku sme našu hru zmenili. Potom sa na to dalo pozerať."

Prečítajte si aj

MAC po majstrovi vytrápil aj Trenčín: Našli sme cestu ako bojovať proti slovenským tímom, hlási tréner Majoross

Druhú tretinu ste vyhrali, určite ste mysleli na obrat...

"Áno. Ubránili sme tam oslabenia 3 proti 5, čo nás nakoplo, len škoda, že nám vtedy v presilovkách nepadol nejaký gól. Diváci však videli dobrý hokej. Škoda, že nebolo aspoň predĺženie."

Doma vyhrávate, von prehrávate. Čo najskôr teda treba stabilizovať výkony?

"Von zatiaľ nepodávame také výkony, ako by sme chceli. Hlavne v prvej tretine. Na zápasy von by to chcelo nastúpiť lepšie."

Strelecký účet v Nitre si si otvoril práve proti Banskej Bystrice. Špecifické?

"Väčšinou, keď hráč odíde a hneď dá gól svojmu bývalému tímu, tak je to rarita. Snažil som sa to však nebrať tak, že je to môj bývalý tím. Sústredil som sa na výkon, ale určite mi prebehli hlavou spomienky z dvoch titulov, ktoré sme získali."

Bol čas porozprávať sa s bývalými spoluhráčmi?

"Určite bol. Každopádne, stále si píšeme, sme v kontakte. "Ďatel" ma hecoval, že mi nedá nič zadarmo a aj tak to bolo. Vedel som však, že to proti tej obrane nebude celkovo nič ľahké."

Prečítajte si aj

Trenčín je s dvomi bodmi proti MAC spokojný, Ölvecký sa vrátil vo veľkom štýle

"Ďatel" to ale zobral vážne. Minimálne raz ťa tak dobre trafil pri mantineli...

"Áno, presne viem kedy. Videl som ho periférne, chcel si ma počkať, ale bol som pripravený, takže som to čakal. Ešte, že som mal hlavu hore. Keby nie, tak to asi dopadne horšie."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články