Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Trenčín je s dvomi bodmi proti MAC spokojný, Ölvecký sa vrátil vo veľkom štýle

TRENČÍN - Dukla Trenčín doma privítala nováčika MAC Budapešť, ktorý v utorok porazil HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Zverenci Gergelyho Majorossa boli na pokraji ďalšej senzácie.
Zdroj: 29281
Zdieľajte:

Maďarský tím totiž až trikrát viedol, avšak vo všetkých prípadoch dokázala Dukla skóre vyrovnať a nakoniec v predĺžení rozhodol Milan Bartovič. O dva presné zásahy sa pri svojom návrate do zostavy postaral skúsený útočník Peter Ölvecký: "Oni hrali presne tak, ako sme videli na videu v zápase proti Banskej Bystrici. Je to veľmi disciplinované mužstvo vo vlastnej tretine. Hrali na rýchle protiútoku. Stále sme doťahovali, hralo sa proti nim ťažko. Som vďačný za dva body," zhrnul priebeh duelu: "Budapešť nás neprekvapila ničím, hrala svoju hru. Mali veľa protiútokov, párkrát išli sa mi na bránu, na čo si musíme dávať veľký pozor vo všetkých stretnutiach," doplnil.

Prečítajte si aj

MAC po majstrovi vytrápil aj Trenčín: Našli sme cestu ako bojovať proti slovenským tímom, hlási tréner Majoross

Po pauze sa síce Ölvecký necítil úplne ideálne, padnúť mu to tam však padlo a hneď v dvoch prípadoch: "Dlhšie som netrénoval a nehral, takže určite poteší, že som dal góly a aj to zvýši sebavedomie. Nie je to jednoduché. Tri týždne som vôbec netrénoval, teraz som bol iba párkrát na ľade, čiže to nie je úplne ono. Chcel som však dnes hrať, aby som sa do toho čo najskôr dostal. Budem hrať aj v nedeľu a potom si môžem dať deň voľno," prezradil 32-ročný útočník.

Novozámčan opísal svoje presné zásahy: "Na ten prvý mi Mário Bližňák výborne prihral. Trénovali sme to na tréningu a pri druhom som vystrelil, Sojčík prešiel brankárovi cez výhľad a myslím, že to prešlo pomedzi betóny."

Prečítajte si aj

Bortňák sa vrátil domov gólom, zaspomínal si na staré časy: Ďatel ma varoval, že mi nedá nič zadarmo!

Asistent trénera Petra Oremusa, Ján Pardavý, označil svoj tím za lepšie mužstvo, ale pochválil aj súpera: "Dve tretiny sme boli lepším tímom. Nešli nám presilovky, ale ľudia sú trocha ovplyvnení výsledkami Budapešti. Videl som zápas s Banskou Bystricou. Budapešť hrala lepšie ako niektoré top tímy našej ligy. Dnes sme brali dva body proti tímu, ktorý bol celý zápas nebezpečný. Chalani bojovali dve tretiny ukážkovo. Vyskytli sa chyby, ktoré pramenili z chcenia. Podržal nás Valent a s bodmi musíme byť maximálne spokojní," povedal na tlačovke.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články