Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MAC po majstrovi vytrápil aj Trenčín: Našli sme cestu ako bojovať proti slovenským tímom, hlási tréner Majoross

TRENČÍN - Hokejisti maďarského tímu MAC Budapešť sú zatiaľ pozitívnym prekvapením nového ročníka Tipsport ligy.
Zdroj: 29244
Zdieľajte:

Vstup do súťaže im síce nevyšiel ideálne, ale v utorok šokovali, keď doma porazili 4:0 úradujúceho majstra HC ´05 iClinic Banská Bystrica a na prekvapenie sa hotovali aj pod hradom Matúša Čáka. Z Trenčínu si za prehru 3:4 po predĺžení vezú jeden bodov.

Prečítajte si aj

Trenčín je s dvomi bodmi proti MAC spokojný, Ölvecký sa vrátil vo veľkom štýle

Zverenci Gergelyho Majorossa trikrát viedli, Dukla však vždy dokázala vyrovnať. Nakoniec v predĺžení rozhodol Bartovič. Bod sa ale hosťom nemáli: "Trenčín je ťažké miesto pre hostí, fanúšikovia boli celý duel veľmi hluční, hnali svojich dopredu. Som šťastný za bod, aj keď sme, ako v každom stretnutí, chceli vyhrať. Jeden bod z vonku je pre nás dobrý. Vieme, že každý tím v súťaži je silný, ale takýmto výkonom im môže vzdorovať. Hrali sme proti dobrému tímu. Snažíme sa získavať toľko bodov, koľko sa len dá. Z vonkajších zápasov si ceníme každý jeden bodík," povedal po stretnutí americký obranca Cameron Burt.

"My sme stále iba na začiatku našej cesty, postupne sa snažíme zlepšovať všetky veci. Myslím si, že proti Banskej Bystrici sme hrali lepšie, ale ako som povedal, ten bod berieme," pokračuje skúsený černošský zadák, ktorý chválil atmosféru v Trenčíne, ako aj samotnú Tipsport ligu: "Atmosféra bola úžasná, nikdy som nič také nezažil. Bolo to skvelé, aj nám hosťom to dalo veľa energie. Som prekvapený kvalitou a rýchlosťou súťaže. Hrá tu veľa dobrých hráčov," tvrdí 31-ročný rodák z Detroitu.

Prečítajte si aj

Ak chceme vyhrávať, asi budeme musieť začínať o pol siedmej, tvrdí Stavjaňa

Tréner MAC Budapešť Gergely Majoross prišiel po stretnutí s veľmi zaujímavým hodnotením: "Našli sme cestu ako bojovať proti slovenským tímom. Dobre sme sa naladili proti Banskej Bystrici. Vedeli sme, že dlhodobo nemôžeme dominovať proti top tímom. Hráči sa snažili. V druhej tretine sme predviedli zaujímavé akcie. Toto je spôsob akým môžeme byť do budúcna úspešní. Dokázali sme si vypracovať šance, čo ma teší," spokojne konštatoval 31-ročný Maďar.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články