Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL sa nebráni expanzii

Vedenie zámorskej hokejovej NHL sa nebráni v budúcnosti rozširovaniu počtu klubov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vedenie zámorskej hokejovej NHL sa nebráni v budúcnosti rozširovaniu počtu klubov, expanzia do ďalších miest však podľa jej predstaviteľov nie je aktuálnou témou.

"Nič sa nemení na našom postoji. Evidujeme záujem v niektorých hokejových trhoch a pokračujeme v rozhovoroch o možných ďalších nových mestách, no nemáme žiadny konkrétny plán, čo sa týka rozširovania súťaže," uviedol zástupca komisára NHL Bill Daly v rozhovore pre agentúru AP.

Daly reagoval na správu denníka Vancouver Province, podľa ktorého sa mala liga už dohodnúť s predstaviteľmi Las Vegas na založení klubu. NHL by tak bola prvou severoamerickou profesionálnou športovou súťažou, ktorá by zavítala do mesta hazardu. "Expanzia do Las Vegas nie je v našich plánoch. Nič nové, čo sa týka tejto témy," dementoval informácie Daly pre TVASports.ca.

NHL naposledy rozširovala počet účastníkov v sezóne 2000/2001, keď pribrala Minnesotu Wild a Columbus Blue Jackets. Po nedávnom preskupení súťaže a odchode Detroitu a Columbudu zo Západnej do Východnej konferencie nastala v lige nerovnováha, keď na Západe hrá 14 mužstiev a na až Východe 16. Logicky sa tak núka riešenie o doplnení Západnej konferencie o mestá, ktoré už prejavili záujem o vstup do súťaže - Seattle, Las Vegas či Kansas City. V hre je aj návrat NHL do Quebecu a druhý klub v Toronte. Aby kluby mohli vstúpiť do súťaže, potrebujú nájsť seriózneho majiteľa a najmä mať vybudovanú modernú halu. "Ak dospejeme do bodu, že budeme cítiť záujem v dostatočnom počte miest, tak Rada guvernérov začne s formálnym procesom expanzie," dodal Daly.

V rovnakom duchu sa dávnejšie vyjadril aj komisár NHL Gary Bettman, ktorý v dohľadnej dobe neuvažuje o rozšírení súťaže. Vedel by si však predstaviť sťahovanie finančne sa trápiaceho klubu do inej, hokejovo zaujímavej destinácie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články