Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Devils pozvali Gomeza na skúšku

Skúsený americký hokejový útočník Scott Gomez by mohol pokračovať v kariére v klube New Jersey Devils, v ktorom pred 15 rokmi odštartoval svoje pôsobenie v zámorskej NHL. Vedenie "diablov" pozvalo 34-ročného centra na skúšku do predsezónneho tréningového kempu, kde bude mať šancu vybojovať si miesto v prvom tíme.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Gomez tak má možnosť v známom prostredí reštartovať svoju vädnúcu kariéru. "Cíti, že stále má hokejovo čo ponúknuť. Počas leta na sebe usilovne pracoval, tak sme ho pozvali do kempu. Nič mu nesľubujeme, vieme však veľmi dobre, čo sa v ňom skrýva," uviedol generálny manažér Devils Lou Lamoriello pre stredajšie vydanie denníka The Star-Ledger.

Bývalý reprezentant USA, ktorý s New Jersey dvakrát vyhral Stanley Cup, odohral uplynulú sezónu vo farbách Floridy. V tíme Panthers dostal šancu v 46 zápasoch, v ktorých nazbieral 12 bodov za dva góly a desať asistencií. "Keď som videl, ako sa LeBron James vracia domov, tak ma to inšpirovalo, aby som urobil to isté. Privítanie je trochu iné, ale... stále som mladý. Bolo viacero miest, kam som mohol zamieriť, no chcel som ísť sem," vyznal sa Gomez, ktorý v premiérovej sezóne v NHL 1999/2000 zaznamenal v drese Devils 70 bodov (19+51) a získal prestížnu Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika. V ročníku 2005/2006 si pripísal až 84 bodov, potom však jeho produktivita postupne klesala a začal meniť kluby - cez NY Rangers, Montreal a San Jose sa dostal až do Floridy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články