Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Na MS prisľúbili účasť ďalší hráči: Trénera potešilo meno kvalitného obrancu!

PIEŠŤANY - Dvadsaťtri hokejistov privítali na utorňajšom zraze v Piešťanoch generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan a tréner Craig Ramsay.
Zdroj: 27846
Zdieľajte:

V nominácii prišlo oproti prvému týždňu záverečnej prípravy k niekoľkým zmenám. Pribudlo trio útočníkov z Nitry, Richard Stehlík a dvojica z Hradca Králové Patrik Rybár a Lukáš Cingel, ktorá sa pripojí k tímu v piatok. V bránke okrem Rybára dostane priestor rovnaké duo ako v zápasoch EHCH vo Švédsku - Denis Godla a Dávid Hrenák.

Prečítajte si aj

Štartuje play-off najlepšej ligy sveta: Vychutnajte si NAŽIVO boje NHL o Stanley cup!

V príprave na víkendové zápasy bude aj brankár z "dvadsiatky" Jakub Kostelný, ten však do Nemecka necestuje. "V piatok sa k nám pripoja Lukáš Cingel a Patrik Rybár, ktorí by v Nemecku mali odohrať jeden zápas," prezradil generálny manažér Miroslav Šatan. Ten v utorok bližšie informoval aj o situácii v zámorí, odkiaľ mal dobré, no i horšie správy.

Prečítajte si aj

FOTO Sex škandál: Pikantné sexuálne hlášky hokejistov z Písku!

"Na MS nám nepomôžu Jaro Halák a Richard Pánik. Jarovi skončil kontrakt a jeho situácia je nejasná, takže rešpektujeme jeho rozhodnutie, Pánikovci čakajú prírastok do rodiny. Pre zranenie nemôžu už v tejto sezóne hrať Marián Gáborík a Marek Hrivík. Máme však aj pozitívne správy, máme prísľub od Tomáša Jurča a Andreja Sekeru. Obaja by sa mali k tímu pripojiť zhruba týždeň pred koncom prípravy. Rovnako aj Christián Jaroš, ktorému sa končí sezóna."

Prečítajte si aj

FOTO Tragédia v Kanade má ďalšiu obeť: Už vieme, ktorí hráči zomreli

V hre sú aj ďalší hráči, ktorých tímy sa v zámorí predstavia v play off. "So všetkými som hovoril, dohodli sme sa, že ak skončia predčasne, tak si opäť zavoláme a porozprávame sa. Ide o Zdena Cháru, Tomáša Tatara, Marka Daňa a Petra Budaja. Ani jeden z nich sa nevyjadril jednoznačne, takže je to otvorené," povedal Šatan a dodal: "Čo sa týka hráčov v AHL Petra Cehlárika, Martina Marinčina a Erika Černáka, tí majú sezónu ešte o týždeň dlhšie, ale aj ich samozrejme budeme kontaktovať."

Prečítajte si aj

FOTO Slovensko proti Švédsku v nových dresoch: V čom sú iné ako ostatné?

V zápasoch Euro Hockey Challenge proti Nemecku 14. a 15. apríla sa v A-tíme predstavia aj útočníci HK Nitra Michal Krištof a Matej Paulovič, ktorých doplnil klubový spoluhráč Tomáš Mikúš. "Teším sa, že tu môžem byť. Nestáva sa často, že je v reprezentácii celý útok, ktorý pôsobil aj v klube, takže mám o to väčšiu radosť. Teším sa aj na zápasy s Nemeckom, keďže sú to finalisti zo zimnej olympiády v Pjongčangu," povedal na utorňajšom zraze Mikúš, ktorý si v A-tíme Slovenska pripíše prvé reprezentačné štarty.

Z predchádzajúcej nominácie na zápasy so Švédskom naopak vypadli obrancovia Karol Sloboda a Martin Bodák a útočníci Andreas Štrauch, Dávid Šoltés a Filip Krivošík. Po štyroch rokoch si dres národného tímu oblečie obranca Richard Stehlík, ktorý získal titul vo francúzskej lige s klubom Rouen Dragons. Jeho tím vo finále triumfoval nad víťazom základnej časti Grenoblom hladko 4:0 na zápasy. "Nominácia ma prekvapila, ale veľmi sa teším. Mal som dobrú sezónu, takže som rád, že si ju ešte predĺžim. Neviem na ako dlho, ale už keď som dostal pozvánku do reprezentácie, tak budem bojovať a uvidíme," uviedol Stehlík.

V nominácii je aj obranca Michal Čajkovský, ktorý v nej figuroval aj na zápasy vo Švédsku, ale v tom čase mal pred podpisom zmluvy. Preto poprosil GM Miroslava Šatana, aby ho z nej vyškrtol. Čajkovskému vyhoveli, s výpravou však na sever Európy cestoval a trénoval.

Nominácia SR na zápasy Euro Hockey Challenge proti Nemecku 14. a 15. apríla:

brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín.), Dávid Hrenák (St. Cloud State Univ. NCAA/USA), Patrik Rybár (Mountfield Hradec Králové/ČR)

obrancovia: Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec/ČR), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg/Rus.), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha/ČR), Martin Fehérváry (HV 71 Jönköping/Švéd.), Martin Gernát (Lausanne/Švaj.), Mário Grman (Piráti Chomutov/ČR), Juraj Valach (Piráti Chomutov/ČR), Peter Trška (HC Vítkovice/ČR), Richard Stehlík (Rouen Hockey Elite 76/Fra.)

útočníci: Martin Bakoš (HC Bílí Tygři Liberec/ČR), Dávid Bondra, Dávid Buc, Patrik Svitana (všetci HK Poprad), Michal Krištof, Matej Paulovič, Tomáš Mikúš (všetci HK Nitra), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Michel Miklík, Ladislav Nagy, Marek Hovorka (všetci HC Košice), Eduard Šimun (HC Nové Zámky), Lukáš Cingel (Mountfield Hradec Králové/ČR)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články