Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rangers zrealizovali historický trejd, vymenili svoju veľkú oporu k obrovskému rivalovi

NEW YORK - Je to historicky prvý trejd medzi týmito dvoma klubmi.
MetaHeadline: Michael Grabner hokejisti Gáborík.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Kariéra rakúskeho hokejistu Michaela Grabnera bude pokračovať v New Jersey. Devils ho získali z konkurenčného New Yorku Rangers výmenou za obrancu Igora Rykova a voľbu v 2. kole tohtoročného draftu NHL.

Prečítajte si aj

VIDEO Halák a spol. dovolili Torontu víťazný zvrat, traja slovenskí útočníci bez bodu a s prehrami

Newyorskí rivali dosiaľ medzi sebou "neobchodovali", no teraz si výmenou vzájomne pomohli. Rangers ňou odštartovali avizovanú prestavbu kádra a získali želaný draftový výber a talentovaného hráča. Devils zasa hľadali hokejistu, ktorý im pomôže vystužiť útok pred záverom sezóny. Grabner by mal dodať ofenzíve "diablov" potrebnú rýchlosť, 30-ročný krídelník má navyše nos na góly, v 59 zápasoch prebiehajúceho ročníka ich strelil 25 a pridal k nim šesť asistencií. Skúsený Rakúšan počas deviatich rokov v profilige obliekal aj dresy Toronta, NY Islanders a Vancouveru, svoje kariérne maximum dosiahol v sezóne 2010/2011, keď ako "ostrovan" zaznamenal 34 gólov a 52 bodov v 76 dueloch. Po tejto sezóne mu vyprší dvojročná zmluva v celkovej hodnote 3,3 milióna dolárov a ak nepodpíše novú, stane sa 1. júla neobmedzeným voľným hráčom.

Prečítajte si aj

TOP 5 neznámych hráčov, ktorí si spravili meno v Pjongčangu, ale na medailu nedosiahnu

Dvadsaťročného Rykova si vybrali Devils v drafte pred dvoma rokmi, na svoj debut v NHL zatiaľ ešte čaká. V tomto ročníku nastupoval v KHL za SKA Petrohrad a vo Vyššej lige za SKA-Neva Petrohrad.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články