Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 neznámych hráčov, ktorí si spravili meno v Pjongčangu, ale na medailu nedosiahnu

PJONGČANG - ZOH 2018 ešte neskončili, v hre ostávajú štyri posledné tímy, ktoré zabojujú o zlato. Pri neúčasti hráčov z NHL dostali šancu aj menej známe mená. Päť z nich sme vybrali z tímov, ktoré už šancu zabojovať o medaile nemajú. Kto sa ukázal svetu?
Zdroj: 27538
Zdieľajte:

Patrik Lamper (Slovensko)

Nedalo sa ho sem nedať. Aj napriek nadpisu môžeme povedať, že Lamper nie je vo svete veľmi známe meno, aj keď u nás už samozrejme áno. 24-ročný Banskobystričan zažíva skvelú sezónu. Debutoval v reprezentácii, zahral si za Slovan v KHL a všetko zavŕšil pozvánkou na ZOH. Navyše, s HC ´05 iClinic Banská Bystrica má v pláne obhájiť titul. Vedenie tímu spod Urpína bude mať po sezóne náročnú situáciu - udržať ho, pretože jeho prednosti by mali zaujať silnejšie zahraničné tímy. Lamper nikdy nebol hokejistom, ktorý strieľal góly alebo na ne na počkanie prihrával, avšak jeho neoceniteľná "čierna robota" hlavne v oslabeniach a obetavosť, ktorou bojuje urputne za mužstvo, sú niečo, čo si cenia nie len Vladimír Országh či Craig Ramsay.

Prečítajte si aj

FOTO Neuveriteľné: Rusi špehovali Čechov na tréningu, za čo im ponúkali 100 eur?

Ryan Donato (USA)

Syn slávneho otca teda Donata je stále aj napriek vypadnutiu USA vo štvrťfinále najlepším strelcom turnaja. Z piatich gólov dal až štyri Slovensku v dvoch meraniach síl. Draftová voľba Bostonu Bruins z roku 2014 pôsobí tretím rokom v NCAA na Harvard University, kde už získal aj titul. V posledných dvoch ročníkoch zbiera viac, než bod na stretnutie. Po ZOH by však mohol nasledovať krok možno aj do NHL.

Lars Haugen (Nórsko)

Už tridsaťročný rodák z Osla pôsobí v národnom tíme od roku 2010. Zúčastnil sa siedmich MS a druhých OH. Po štyroch rokoch bol opäť brankárskou jednotkou pod piatimi kruhmi a pomohol výraznou mierou k postupu do štvrťfinále. Hráč švédskeho Färjestad BK bol najlepším hráčom svojho tímu aj napriek tomu, že celkovo inkasoval pätnásť gólov a jeho priemer bol až 3,36. Za často deravou obranou však robil čo mohol. Aj preto má v našom výbere vyárendované miesto.

Troy Terry (USA)

Druhý z amerického tímu by sa čoskoro taktiež mohol predstaviť v NHL. Voľba z piateho kola draftu 2015, ktorú obstaral Anaheim Ducks, pôsobí tretím rokom v NCAA na University of Denver. Priemer viac než bodu na zápas je dosť slušný. V minulej sezóne sa zúčastnil MSJ, odkiaľ má zlato. S USA uspel aj na MS do 18 rokov. O jeho šikovnosti svedčí aj päť asistencií z piatich duelov na ZOH v Pjongčangu.

Eeli Tolvanen (Fínsko)

Už na tieto ZOH vstupoval v pozícii hráča, ktorému by mala patriť budúcnosť a rodák z mestečka Vihti neostal svojej povesti nič dlžný. Priam naopak. Nashville Predators si ho v poslednom drafte vybral v prvom kole z tridsiateho miesta, urobil tak veľmi dobre, pretože Tolvanen v Pjongčangu strelil tri góly, ku ktorým pridal šesť asistencií. Momentálne je najproduktívnejším hráčom turnaja a je dosť možné, že ním ostane aj po odohraní posledných štyroch stretnutí, no Nikita Gusev na neho stráca dva body. Každopádne, nech už to dopadne akokoľvek, nič to na kvalitách osemnásťročného Fína neznižuje. Ten v tejto sezóne odohral za Jokerit Helsinki v KHL 47 stretnutí s bilanciou 17+17. Posledné dva roky nastupoval v USHL za Sioux City Musketeers. Na konte má zlato z MS U18. Už v najbližšom ročníku ho možno uvidíme v NHL.

ANKETA: Ktorý hráč vás na ZOH 2018 prekvapil najviac?

  • Ryan Donato

    19%

  • Troy Terry

    1%

  • Patrik Lamper

    67%

  • Eeri Tolvanen

    7%

  • Lars Haugen

    1%

  • Niekto iný...

    5%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články