Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Skalický prišiel pod Urpín s jasnými cieľmi, možno si ale odskočí späť do KHL

BANSKÁ BYSTRICA - Staronovou tvárou v tíme HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa stal kmeňový hráč Slovanu Bratislava Pavol Skalický, ktorý sa znova po roku vrátil do Tipsport ligy, aby tímu spod Urpína pomohol k titulu.
Zdroj: 27317
Zdieľajte:

V aktuálnej sezóne rodák z Gelnice odohral za Slovan v KHL 54 zápasov, v ktorých získal sedem kanadských bodov za dva góly a päť asistencií. V druhej najlepšej lige sveta sa mu teda nedarilo po osobnej a ani tímovej stránke, preto angažmán pod Urpínom berie ako novú šancu: "Výsledky v Slovane neboli ideálne. Nie je dobré tak často prehrávať. Keď sa vám nedarí, tak to na človeka doľahne. Dúfam, že tu si napravím chuť tak isto, ako v minulej sezóne, ktorú som mal tiež nevydarenú a dopadne to v Banskej Bystrici tak dobre aj tento rok," rozhovoril sa Pavol Skalický v rozhovore pre náš portál.

Prečítajte si aj

VIDEO Crosby verzus Ovečkin: Sleduj NAŽIVO súboj najväčších hviezd NHL!

Jeho návrat na stredné Slovensko nebol vôbec komplikovaný, zároveň je zaň veľmi šťastný: "Zrodilo sa to tak, ako pred rokom. So športovým manažérom Julom Kovalom som bol v kontakte už dlho. Išlo len o to, či ma Slovan uvoľní, alebo nie. Nejako sa to dohodlo, takže som tu a som rád, že som tu," pokračuje útočník, ktorý si svoj debut odkrúti v piatkovom derby: "Zvolen má dobrý tím, hrajú dobrý hokej. Bude to ťažký zápas, je to predsa derby. Tú motiváciu netreba hľadať, pretože tento duel je motivácia sama o sebe. Určite to bude play-off stretnutie, nakoľko sa bude hrať o prvú priečku," tvrdí.

V kabíne síce našiel značne zmenenú partiu, akú po zisku titulu opúšťal, lenže to nevýhoda nie je ani náhodou: "Je tu síce veľa nových hráčov, ale väčšinu poznám. S niekoľkými som hral v reprezentácii do 20 rokov a mám tu aj kolegu zo Spišskej Novej Vsi (Matej Giľák, pozn. red.), s ktorým som hrával odmala, takže väčšinu poznám a s novými sa zoznámim, to je najmenší problém," nerobí si ťažkú hlavu zo situácie Skalický.

Pre trénera Vladimíra Országha je zároveň ideálnou posilou. 40-ročný kouč v rozhovore, taktiež pre hokejovysvet.sk, sám prezradil, že mladého hokejistu veľmi dobre pozná: "Ja svoj štýl nemením. Tréner vie, čo odo mňa čakať a ako ma využívať. Dúfam, že mu oplatím dôveru aj tento rok a verím, že sa mi bude dariť," hovorí odchovanec Spišskej Novej Vsi.

Prečítajte si aj

Országh: Nie všetko nám vyšlo podľa predstáv, ale sme spokojní a pripravení na play-off

Na ciele v drese HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa bolo aj zbytočné pýtať: "Ciele sú len tie najvyššie. Teraz je prvoradé vyhrať základnú časť, alebo byť aspoň v čo najlepšej pozícii. Čakajú nás dôležité zápasy. Potom sa uvidí, v akej pozícii pôjdeme do play-off, ale určite sa budeme biť o najvyššie priečky. Očakáva to celé mesto, ľudia v ňom a my ich očakávania budeme musieť naplniť," uvedomuje si.

Avšak, Slovanu do konca základnej časti v KHL ostávajú ešte dva zápasy, do ktorých možno naskočí aj Skalický: "Čo mi bolo povedané, tak je možné, aby som ich odohral, ale či to tak aj bude a ako to presne bude, to neviem," dodal.

Prečítajte si aj

Slovan už nemôže prísť o ďalšieho Slováka, inak v KHL skončí
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články