Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Országh: Nie všetko nám vyšlo podľa predstáv, ale sme spokojní a pripravení na play-off

BANSKÁ BYSTRICA - Hlavný tréner HC ´05 iClinic Banská Bystrica Vladimír Országh pre hokejovysvet.sk zhodnotil, ako je spokojný s hráčmi, ktorých klub do uzávierky prestupov získal.
Zdroj: 15235
Zdieľajte:

Ako ste spokojný s tým, čo klub získal do konca prestupového obdobia?

"Trh bol obmedzený. Dlhodobo sme boli pripravení na to, že koniec bude 31. januára, ako to malo byť aj pôvodne, no trh nebol taký, ako by sme si predstavovali. Niektoré veci sme mali predjednané už predtým. Som rád, že kvázi na poslednú chvíľu sa nám podarilo získať dvoch obrancov, pretože tam sme sa potrebovali posilniť hlavne po tom, čo nám odišiel Mislav Rosandič. S tým, čo bolo na výber, sme spokojní a len čas ukáže, ako sa tí noví chalani adaptujú. Čo sa týka Pavla Skalického, tam nemáme čo riešiť, pretože bol našou veľkou súčasťou v minulej sezóne. U ostatných uvidíme, ako zapadnú do systému."

Prečítajte si aj

Do HC ´05 iClinic Banská Bystrica prichádza Pavol Skalický, Martin Belluš dohrá sezónu v Detve

Mohli by ste niečo viac prezradiť o dvoch nových obrancoch? Predsa len, na Slovensku nie sú veľmi známi...

"Klemen Pretnar už má niečo odohrané aj za slovinskú reprezentáciu, takže určite od neho budeme očakávať v prvom rade solídnu defenzívu a myslím, že nám pomôže aj smerom dopredu a do presiloviek. Čo sa týka Nicka Trecapelliho, to by mal byť defenzívnejší obranca, ktorý nám pomôže s dôrazom, hlavne v obrannom pásme."

Prečítajte si aj

Do HC ´05 iClinic Banská Bystrica prišla ofenzívna posila zo Slovana a slovinský obranca

Odišli traja útočníci, Martin Andrisík, Mário Róth a Peter Valent. Čo povedať k nim?

"Všetci odišli na hosťovania do Detvy, respektíve Prešova. Všetko sú to mladí chalani, ktorí potrebujú pravidelne hrávať mužský hokej. Niektorých sme si ale museli nechať tu, či už to je Matej Giľák, alebo Oliver Košecký, no ten ešte môže hrať aj za juniorku. My sme to situovali tak, aby tí chalani, ktorí by pravdepodobne nedostávali toľko šancí v závere základnej časti a počas play-off, aby hrali, pretože mladý hráč potrebuje hlavne hrať. Či je to v Tipsport lige, alebo v druhej najvyššej súťaži. Aj preto sme sa rozhodli pre tento krok. Je to dobré do budúcna pre nich a aj pre nás, aby tí chalani od polovice februára nestáli, ale aby mali hernú prax čo najdlhšie."

Prečítajte si aj

Z HC ´05 iClinic Banská Bystrica odchádza trojica mladých útočníkov

V posledných rokoch ste išli do play-off s tromi kvalitnými brankármi. Tento rok ich máte len dvoch...

"Situácia sa vyvinula tak, ako sa vyvinula. Hľadali sme aj tretieho brankára, ale ten trh bol taký, aký bol a už sme do toho nechceli zasahovať. V prípade, že by sa nedajbože niečo stalo, tak si vieme vypomôcť juniormi."

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami posledné hodiny prestupového obdobia v Tipsport lige!

Je káder pred play-off široký dostatočne?

"Myslím si, že áno. Do každého play-off chceme ísť s čo najširším kádrom. Samozrejme, nie všetko nám vyšlo tak, ako by sme chceli. Keď sa nikto nezraní, tak vám stačí aj štrnásť útočníkov, ak sú zranenia tak je aj dvadsať málo, takže všetko ukáže čas. Ja si myslím, že na play-off budeme pripravení."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články