Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Halák pred novou sezónou nadšený a plný odhodlania

Pre Jaroslava Haláka bude mať blížiaca sa hokejová sezóna špeciálnejšiu príchuť.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Prvýkrát v kariére NHL sa stretne v jednom tíme so slovenským spoluhráčom, no okrem spolupráce s Ľubomírom Višňovským v drese NY Islanders sa teší aj na ďalšie výzvy. Ako uviedol v rozhovore pre TASR, v úvodnom zo štyroch rokov v tíme "ostrovanov" chce toho odchytať čo najviac a užiť si viac času v bránke aj počas play off.

Dvadsaťdeväťročný brankár má za sebou už niekoľkomesačnú prípravu na v poradí 98. ročník profiligy. Posilňovňu však už čoskoro vymení za ľadovú plochu. "Som v príprave už od polovice mája, mám toho za sebou vcelku dosť. Zameral som sa hlavne na kardio a nejaké silové veci týkajúcich sa brankárskych vecí. Na ľad sa chystám v priebehu budúceho týždňa. Pôjdem sám, potrebujem sa iba rozkorčuľovať a už budem naplno zarezávať v kempe," uviedol Halák. Na Slovensku sa už v rámci individuálnej prípravy dlho nezdrží: "O dva týždne odlietam do New Yorku, kemp štartuje 18. septembra. Chcem tam však byť skôr, aby som ešte chvíľu mohol trénovať sám."

V uplynulej sezóne NHL už aj Jaroslav Halák vo väčšej miere okúsil transferový kolotoč v zámorí. Jeho klub St. Louis ho tesne pred koncom prestupov vymenil do Buffala, odkiaľ sa v záverečný deň opäť sťahoval a napokon zakotvil vo Washingtone. Hoci sa s Capitals do play off neprebojoval, na vcelku rušné ročné obdobie sa pozerá pozitívne. "Myslím si, že sezóna bola úspešná, až na tú olympiádu. V NHL mi to vyšlo celkom dobre či už aj v počte vyhratých zápasov, alebo v štatistikách. Hodnotil by som to pozitívne, hoci sme sa s Washingtonom nedostali do play off. Bol som následne trošku sklamaný, že ma hneď vymenili. Záujem však prejavili Islanders, potešilo ma to, a preto som neváhal," dodal Halák.

V drese "ostrovanov" má pred sebou hneď niekoľko nových výziev. Prvou je post tímovej jednotky, ktorej by sa mal slovenský reprezentant zhostiť hneď od začiatku sezóny. Chrbát by mu mal kryť Chad Johnson. "Stále mám motiváciu, či už v Islanders alebo inde, kde by som mal byť jednotkou. Je dobré mať aj dobrého konkurenta, aby to oboch brankárov ťahalo dopredu. Zdravá konkurencia nikdy neuškodí," usúdil.

Ďalšou novinkou na v poradí piatej zastávke v NHL je pre neho slovenský spoluhráč. Halák sa prvýkrát po 7 rokoch v profilige bude môcť v jednom tíme porozprávať aj v rodnom jazyku, partiu mu bude robiť Ľubomír Višňovský. "Vnímam to veľmi pozitívne, ešte nikdy som nehral so Slovákom v mužstve. Mal som už hocikoho iného z Európy, či Rusov, Švédov, Fínov alebo Čechov. Tentoraz to bude konečne Slovák, teším sa na to," uviedol. Viac času na spoločné posedenia s Višňovským však budú mať obaja až počas sezóny: "Obaja máme doma rodiny, pripravujeme sa individuálne. Cez leto trávime čas takto, keď sa začne sezóna, bude to iné."

Halák je držiteľ Jennings Trophy pre brankárov tímu s najmenším počtom inkasovaných gólov, ktorú získal v sezóne 2011/2012 v drese Blues spoločne s Brianom Elliottom. Najväčšou ambíciou v nastávajúcom ročníku je pre neho stráviť čo najviac času v bránke aj počas vyraďovacej časti. "Naším cieľom je dostať sa do play off a urobiť čo najlepší výsledok. Všetko bude závisieť od toho, či človeku vydrží zdravie. Máme mladé mužstvo, ktoré sa bude už len zlepšovať. Uvidíme, ako to všetko pôjde. Sezóna je dlhá, určite prídu aj nejaké zranenia, no dôležitý bude jej začiatok. Pôjdeme od zápasu k zápasu. Využil som leto na to, aby sa mi zranenia vyhýbali , aj preto dúfam, že bude zdravý," zaželal si Halák.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články