Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bokroš po debakli od Kanady: Ofenzíva sklamala najviac!

BUFFALO - Tréner slovenských hokejových reprezentantov do 20 rokov Ernest Bokroš bol napriek debaklu 0:6 s Kanadou spokojný s výkonom obrany a brankára.
Zdroj: 26843
Zdieľajte:

V prvom zápase na svetovom šampionáte v Buffale ho však sklamala hra útočníkov, ktorí okrem toho, že sa nedokázali vôbec presadiť, strácali príliš veľa pukov.

Scenár zápasu sa odohrával jasne v prospech Kanady, ktorá už v úvode Slovákom naznačila, akým smerom sa bude uberať. "Ťažko sa mi hodnotí tento zápas. Čelili sme obrovskej sile súpera. Predstavovali sme si, že udržíme čo najdlhšie bezgólový stav, ale dostali sme rýchly gól. Potom sme však druhých desať minút zlepšili hru, ale v druhej tretine kanadský tím predvádzal svoju dobrú hru a silu. My sme na ňu ťažko odpovedali," uviedol tréner SR. "Mrzí ma šesť vylúčení, dostali sme v nich tri góly. To dosť ovplyvnilo našu i súperovu psychiku. Aj keď sme sa snažili, bolo to už málo."

Prečítajte si aj

MSJ Slováci na úvod s debaklom od Kanady, Bokroš: Čo ma mrzí najviac...

Pred odchodom na MS sa očakávalo od tímu viac v útoku, ako v obrane, aj samotný kouč priznal, že v ofenzíve má väčší potenciál ako vlani. "Rozprávali sme o tom, a práve preto si myslím, že ofenzíva najviac sklamala. Brankár Hrenák a obrana pracovali veľmi slušne vzhľadom na to, pod akým tlakom boli. Útočníci im nepomohli tak, ako sme chceli, nedokázali dostávať puky von z pásma a v konečnom dôsledku sme sa nedokázali v ničom presadiť," poznamenal Bokroš. Jeho zverenci síce vyslali na bránku Kanady 20 striel, ale boli to väčšinou ľahké propagačné strely, s ktorými nemal brankár veľa práce.

Cieľom mužstva bolo čo najdlhšie udržať čisté konto, ale entuziazmus vydržal iba štyri minúty. "Nás rýchly gól nedostal do kolien, ale naštartoval sebavedomie Kanaďanov. Oni keď dajú dva-tri góly, tak ovládnu hru. Po celý čas sme sa iba bránili," priznal kormidelník SR, ktorý dal v prvom zápase dôveru v bránke Dávidovi Hrenákovi. "Dávida hodnotím veľmi dobre, rovnako aj obranu. Musím sa opakovať, sklamali ma útočníci, pretože stratili veľa pukov v obrannom pásme, z čoho padali góly."

Prečítajte si aj

VIDEO Halák zažiaril proti Buffalu, bol treťou hviezdou zápasu

Už v noci na piatok čaká na Slovákov druhý zámorský zástupca USA, ktorý patrí rovnako ako Kanada medzi topfavoritov MS. "Myslím si, že nebudeme mať problémy s kondíciou, a ani s odpočinkom. Nastúpime opäť proti veľmi silnému tímu, podobnému ako Kanada. Musíme sa vyvarovať chýb, ktoré sme robili v prvom zápase a hrať 0:0 čo najdlhšie. Nesmieme strácať toľko pukov a najmä nesmieme byť tak často vylučovaní," upozornil Bokroš, ktorý po prvom dueli nenašiel veľa pozitív. "Dobrých vecí nebolo až toľko, aby sme na nich mohli stavať. Náš dvojzápas bude nesmierne ťažký, pre nás sa šampionát prakticky začne v druhej časti, keď nás čakajú Fíni a Dáni," uzavrel šéf slovenskej striedačky.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články