Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Mladíci na úvod s debaklom od Kanady, Bokroš: Čo ma mrzí najviac...

BUFFALO - Slovenskí hokejisti vstúpili do juniorských MS prehrou 0:6 s Kanadou.
Zdroj: 26842
Zdieľajte:

Topfavorit mal zápas po celý čas pod kontrolou, dominoval vo všetkých činnostiach. Smerom dopredu toho Slováci veľa neukázali, brankár Dávid Hrenák si pripísal 46 zákrokov.

Zverencov trénera Ernesta Bokroša čaká už v noci na piatok konfrontácia s ďalším zámorským výberom, proti USA nastúpia o 2.00 SEČ. Potom nasleduje v sobotu zápas s Fínskom (1.30) a po dni voľna na záver A-skupiny 1. januára o polnoci kľúčový duel proti Dánsku.

MS hráčov do 20 rokov, A-skupina:


Kanada - Slovensko 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
Góly: 4. Steel (Makar, Kyrou), 22. Kyrou (Mete, Dubé), 26. Gadjovich (Makar), 31. Raddysh (Kyrou, Steel), 56. Comtois, 59. Gadjovich (McLeod, Timmins). Rozhodovali: Tufts (USA), Wiegand (Švaj.) – Hancock (USA), Jensen (Dán)., vylúčení: 2:6 na 2 min., presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0


Kanada: Point – Timmins, Mete, Bean, Foote, Makar, Fabbro – Dubé, Steel, Kyrou – Katchouk, Raddysh, Thomas – Comtois, Howden, Formenton – Gadjovich, Steenbergen, Batherson – McLeod.
Slovensko: Hrenák – Korenčík, Hedera, Ivan, Bodák, Zeleňák, Fehérváry, Fereta, Matejovič – Kundrik, Kelemen, Smolka – Tamáši, Krivošík, Čacho – Ružička, Studenič, Buček – Roman, Solenský, Liška.

Prečítajte si aj

Laco má po príchode do Sparty iba najvyššie ciele a poriadnu konkurenciu

Prvá tretina úvodného slovenského duelu priniesla očakávaný priebeh. Tlak Kanady bol od úvodu enormný a aj efektívny, čo favorit predviedol už vo 4. minúte, keď Steel poslal odrazený puk za Hrenákov chrbát. Už o minútu sa zámorskí hokejisti tešili po druhý raz, arbitri však gól neuznali pre ofsajd. V 9. minúte zachránila Hrenáka konštrukcia bránky po strele Howdena. Úvodné dejstvo zakončila šanca Kyroua v presilovke, Hrenák však pohotovo zasiahol.

Na začiatku druhej tretiny sa Kanaďania prezentovali obrovským presilovkovým tlakom, ktorý zavŕšil skvelou individuálnou akciou Jordan Kyrou a po jeho zakončení prehrávali Slováci už 2:0. O štyri minúty neskôr zvýšil Gadjovich po ďalšej vydarenej kombinácii na 3:0. Slovenská ofenzíva bola veľmi nevýrazná, zverenci trénera Ernesta Bokroša mohli paradoxne skórovať pri vlastnom oslabení po strele Ružičku v polovici zápasu. Napokon však favorit svoju početnú výhodu zužitkoval a Raddysh zvýšil už na rozdiel štyroch gólov. Slovenskí mladíci sa výraznejšie nedokázali presadiť ani počas svojej prvej presilovky v závere tretiny, keď nedokázali ani raz vystreliť na bránku súpera.

Prečítajte si aj

Slovan získal amerického útočníka s bohatými skúsenosťami z NHL

Aj v tretej dvadsaťminútovke Kanada neustále vysoko forčekovala, hrala sa s pukom v útočnom pásme a snažila sa pridať ďalšie góly. Duel miestami naberal exhibičný charakter, Hrenák si však napokon vylepšoval štatistiky o niekoľko ďalších zákrokov a percento úspešnosti posunul nad hranicu 90 percent. V závere ho však ešte prekonali Comtois a Gadjovich.

hlasy po zápase:


Ernest Bokroš, tréner SR (zdroj SZĽH): "Zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko, pretože sme hrali proti súperovi s veľkou silou. Najmä v úvode sme si predstavovali, že udržíme dlhšie stav 0:0. Žiaľ, dostali sme rýchly gól, aj keď v druhej polovici prvej tretiny sme zlepšili hru, ale v druhej tretine Kanada znova ukázala svoju silu a predvádzala svoju hru, na ktorú sme ťažko odpovedali. Čo ma najviac mrzí, bolo šesť vylúčení, z ktorých sme dostali tri góly."

Tabuľka A-skupiny
1. Kanada 2 2 0 0 0 10:2 6
2. USA 1 1 0 0 0 9:0 3
3. Fínsko 1 0 0 0 1 2:4 0
4. SLOVENSKO 1 0 0 0 1 0:6 0
5. Dánsko 1 0 0 0 1 0:9 0

Prečítajte si aj

Sviatočnú pohodu narušila tragická správa! Zomrela brankárska legenda NHL
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články