Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ramsay nominoval do Nórska skúsenosti aj mladých hráčov

BRATISLAVA – Generálny manažér slovenských hokejových reprezentácií Miroslav Šatan a tréner SR A-tímu Craig Ramsay nominovali na prípravný turnaj MECA Hockey Games 2017 v nórskom Hamare dokopy 24 hráčov. Kým na Nemeckom pohári si chceli vyskúšať najmä mladých a hráčov s minimom reprezentačných štartov, teraz stavili na skúsenosti.
Slovenská reprezentácia sa teší na lavičke.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Až štyria hráči majú viac ako sto štartov v národnom drese. Najviac (172) obranca Dominik Graňák, za ním nasleduje so 137 štartmi Tomáš Starosta, Tomáš Surový ich nazbieral 116 a Ivan Švarný 113. Ďalej sú to útočníci Michel Miklík (94), Ladislav Nagy (90) či ďalší. "Na Nemeckom Pohári sme chceli vyskúšať hráčov, ktorí zatiaľ nemali možnosť byť v reprezentácii. Teraz chceme vidieť hráčov, ktorí už skúseností majú. Uvidíme, ako si osvoja nový štýl, ktorý chceme hrať a čo ukážu na medzinárodnej úrovni," povedal na oficiálnej stránke Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Šatan.

Prečítajte si aj

Detva získala posilu na brankársky post, prišiel Američan so skúsenosťami z NHL

Ostrý debut v A-tíme by si v Hamare mohol odbiť brankár Denis Godla. Ten zatiaľ reprezentoval v juniorských národných tímoch do 17, 18 aj 20 rokov, v olympijskom výbere do 23 rokov či v modelovanom zápase proti výberu Tipsport ligy.

Turnaj sa uskutoční od 11. do 17. decembra v Hamare. Hráči sa ešte predtým zídu na tréningovom kempe v Bratislave. Slováci sa na podujatí postupne stretnú s Francúzskom, Ruskom a Nórskom. "Zápas proti Rusku by mal byť najkvalitnejší, ktorý odohráme. Verím, že sa s nimi pobijeme o víťazstvo na turnaji. Ich zostava bude zrejme podobná ako na Nemeckom pohári," dodal Šatan.

Prečítajte si aj

Učil ho Giroux, prestupoval s Nashom: Delisle neprišiel na Slovensko zhadzovať rukavice, ale hrať hokej

nominácia SR:

brankári: Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR), Denis Godla (KalPa Kuopio/Fin.), Július Hudáček (Severstaľ Čerepovec/Rus., KHL)

obrancovia: Ladislav Romančík, Tomáš Starosta (obaja Dukla Trenčín), Andrej Meszároš, Ivan Švarný (obaja HC Slovan Bratislava/KHL), Dominik Graňák (Mountfield HK/ČR), Adam Jánošík (Bílí Tygři Liberec/ČR), Ivan Baranka (HC Vítkovice Ridera/ČR), Oldrich Kotvan (BK Mladá Boleslav/ČR)

útočníci: Ladislav Nagy (HC Košice), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Lukáš Cingel (HK Hradec Králové/ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Michel Miklík (JYP Jyväskylä/Fín.), Peter Ölvecký (Dukla Trenčín), Miloš Bubela, Patrik Lamper, Tomáš Surový (všetci HC'05 Banská Bystrica), Tomáš Hrnka, Pavol Skalický, Marek Viedenský (všetci HC Slovan Bratislava/KHL), Libor Hudáček (Örebro/Švéd.)

Prečítajte si aj

Bokroš už má v hlave predbežnú nomináciu na MSJ, z projektu pôjde do Buffala osemnásť hráčov

realizačný tím: generálny manažér Miroslav Šatan, hlavný tréner Craig Ramsay, asistent trénera Vladimír Országh, asistent trénera Ľubomír Višňovský, tréner brankárov Ján Lašák, videoanalytik Igor Andrejkovič, lekár Iľja Chandoga, fyzioterapeut Viktor Fábik, fyzioterapeut Andrej Foltýn, výstrojový manažér Dušan Čulka, výstrojový manažér Juraj Stopka

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články