Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banskobystrické dvojcestné zmluvy si chvália mladí hokejisti aj tréner Országh

BANSKÁ BYSTRICA - Trest, zranenia a choroby dali v kádri HC ´05 iClinic Banská Bystrica šancu mladým perspektívnym hokejistom. Tréner Vladimír Országh musel proti Trenčínu vytvoriť kompletne novú päťku, ale tá nesklamala.
Zdroj: 25554
Zdieľajte:

Úradujúci šampión Tipsport ligy má svojom kádri množstvo mladíkov, ktorí nemajú isté miesto v zostave a v prípade, že by klub nemal žiadne zdravotné problémy, v sezóne by si vôbec nezahrali. Preto vznikla dohoda s účastníkom druhej najvyššej súťaže, z ktorej ťažia všetky tri strany. Samotný klub spod Urpína, mladí hokejisti a aj HK Trnava.

Prečítajte si aj

Odčiní Bystrica prehru so Žilinou na ľade silných Košíc? Vychutnaj si aj ty NAŽIVO šláger našich elitných tímov!

Do 1.ligy chodia v rámci dvojcestnej zmluvy podľa potreby hrávať brankár Daniel Gibl, obranca Oliver Košecký a útočníci Mário Róth, Martin Andrisík i Peter Valent. Navyše, Matej Giľak nastupuje za bývalého kmeňového zamestnávateľa zo Spišskej Novej Vsi a Alex Tamáši je v projekte Orange 20.

„Máme dvojcestné zmluvy. Keď sa prebojujeme do zostavy v Banskej Bystrici, tak môžeme hrať a keď nie, tak ideme pomáhať do Trnavy,“ ozrejmil situáciu Peter Valent. Spomedzi menovaných hráčov, ak nepočítame Tamášiho, tak len Mário Róth má situáciu jemne skomplikovanú: „Je to také kvázi hosťovanie, len tým, že som starší, tak pre mňa je to dané tak, že keď nastúpim za Trnavu, tak nemôžem najbližších pätnásť dní hrať za Banskú Bystricu. Až po nich ma môžu zobrať naspäť,“ vysvetlil.

„Máme mladých hráčov, ktorých potrebujeme držať v zápasovom rytme. Pre nich je ďaleko lepšie, keď odohrajú dajme tomu dvadsať minút v 1. lige, ako keby mali sedieť tu na tribúne alebo hrať raz za čas okolo siedmich minút. Všetci majú do 23 rokov a chceme s nimi pracovať. Potrebujú hernú prax. Máme to s nimi vydiskutované. Vieme, čo od nich chceme a oni rozumejú, že ako mladí chalani potrebujú hrať čo najviac. Keď niekto vypadne zo zostavy, tak tí chlapci sú rozohraní a môžu kedykoľvek zaskočiť. Systém vedia, pretože s nami trénujú, chodia len na zápasy. To je presne to, čo chceme,“ prezradil kormidelník „baranov“ Vladimír Országh.

Prečítajte si aj

Lawson v Nitre absolvoval prvý tréning: Prišiel som víťaziť, vidina titulu znie skvele

Súčasnú situáciu si pochvaľujú aj samotní mladíci: „Ide hlavne o to, aby som hrával. Som rád, že dostávam veľa priestoru na ľade, ktorý sa snažím čo najlepšie využiť,“ rozprával Mário Róth: „Tréner sa nás snaží dávať spolu do formácií. Snažíme sa hrať čo najlepšie, aby keď dostaneme šancu v Banskej Bystrici, tak sme sa dobre zaradili do tímu,“ pokračoval.

„Podmienky sú pre nás úplne super. Trénujeme v Banskej Bystrice, do Trnavy chodíme len hrávať. Myslím si, že nie každý tím by nám takto vyhovel,“ pochvaľuje si mladý center Peter Valent, ktorý však v posledných niekoľkých dňoch absentoval: „Zlomil som si prst, takže som posledné tri týždne nehral a naskočil rovno do najvyššej ligy,“ hovoril o dueli s Trenčínom: „My sme tí, ktorí máme do mužstva priniesť energiu a vybojovať nejakú presilovku. Korčuľovali sme, napádali sme, uberali sme sily obrancom súpera. To bolo to, čo nám bolo povedané a myslím, že sme to plnili,“ opísal trénerovi pokyny.

Proti Žiline nastúpil z mladíkov hrajúcich proti Dukle vo štvrtej formácii iba Valent, z ďalšieho víťazstva sa netešil: „Oproti zápasu s Trenčínom to bolo veľmi odlišné. Žilina takmer len bránila. Ťažko sa cez nich presadzovalo. Súper mal zatvorené stredné pásmo, takže sme museli nastreľovať puky. Bol to hokej v komornej atmosfére, taký nemastný-neslaný,“ dodal.

Prečítajte si aj

VIDEO Prekvapenie na úkor majstra, Žilina šokovala Bystričanov!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články