Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lawson v Nitre absolvoval prvý tréning: Prišiel som víťaziť, vidina titulu znie skvele

NITRA - Kanadský brankár Nathan Lawson ešte na jar oslavoval historicky prvý majstrovský titul HC ´05 iClinic Banská Bystrica a zároveň jeho prvý ligový primát v kariére, po ktorom sa zo Slovenska pobral späť za „veľkú mláku“, no netrvalo dlho a je späť. Čo je však najviac zaujímavé, hájiť bude farby veľkého rivala „baranov“ a síce klubu HK Nitra.
Zdroj: 22143
Zdieľajte:

34-ročný rodák z Calgary v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk prezradil, že ponuka „Corgoňov“ ho zlákala až natoľko, že veľmi dlho o nej neuvažoval: „Je to pre mňa veľmi dobrá možnosť opäť hrať, pretože som bol nejaký čas bez klubu. Som rád, že sa vraciam späť do brány. Cez leto som si niečo hľadal. Medzitým mi zavolali z Nitry. Prebral som to s rodinou a teraz som tu,“ hovoril skúsený gólman, ktorý cez letné mesiace neleňošil: „Trénoval som na ľade aj počas leta, ako počas každého iného. Stále som sa snažil byť pripravený na novú výzvu,“ pokračoval Lawson.

Prečítajte si aj

Český útočník sa vracia do Tipsport ligy, posilní Nové Zámky

Ďalšie dobrodružstvo v jeho kariére mohlo prísť hocikedy, lenže niekoľko ďalších ponúk nakoniec odmietol: „Medzi sezónami som riešil niekoľko ponúk. Pred pár týždňami prišla jedna konkrétnejšia, ale nebolo to nič, čo by ma nejako extra oslovilo,“ ozrejmil svoje rokovania.

Na Slovensko dorazil len v pondelok, takže v utorok absolvoval svoj prvý tréning s novými spoluhráčmi: „Je dobré, že som opäť na ľade s ďalšími hráčmi. Z minulej sezóny už niektorých chlapcov poznám,“ prezradil. Prechod na nové prostredie bude preto jednoduchší: „Väčšinu spoluhráčov som stretol prvýkrát na mojom prvom tréningu, ale vyzerajú veľmi priateľsky. Osobne ich ešte budem mať čas spoznať, no vyzerá to veľmi dobre,“ nechal sa počuť brankár, ktorý debatoval hlavne s obrancom Jamesonom Milamom.

Výber Lawsonovho nového pôsobiska bol prekvapivo vnímaný hlavne v očiach verejnosti, pretože vymenil banskobystrických baranov za rivala spod Zobora. Sám to až tak hrozne neberie: „Viem, že je to veľká zmena pre ľudí na Slovensku. Minulý rok som bol súčasťou veľmi dobrej partie a práve v Nitre sme hrali finále pred skvelými fanúšikmi. Diváci sú ale výborní aj v Banskej Bystrici. Oba kluby sú na veľmi vysokej profesionálnej úrovni. Som preto veľmi rád, že som bol súčasťou Banskej Bystrice a zároveň, že teraz som v Nitre,“ vysvetľoval bývalý hráč Ottawy Senators či New Yorku Islanders. Zároveň priznal, že na strednom Slovensku mohol ostať: „Hovorili sme o tom, ale taktiež som rokoval s niekoľkými ďalšími klubmi. Chcel som sa posunúť v mojej kariére.“

Do Nitry prišiel s jednoznačnými cieľmi: „Chcem víťaziť, vždy mám túžbu vyhrávať. Budem sa snažiť, aby sa to darilo a aby som dokázal pomáhať spoluhráčom mojou prácou,“ tvrdí gólman, ktorý minulý rok získal prvý majstrovský titul vo svojej kariére. Že by výzva niečo podobné zopakovať?: „Poďme na to. Pre mňa to znie veľmi dobre,“ usmieval sa Nathan Lawson v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

VIDEO Martin Štajnoch má problém, jeho hokejová budúcnosť je vo hviezdach
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články