Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 7 hráčov, ktorí v minulej sezóne pôsobili v Tipsport lige a momentálne sú bez klubu

BRATISLAVA - Od minulej sezóny sa súpisky všetkých mužstiev výrazne obmenili. Mnoho hráčov odišlo za lepším, niekoľkí ukončili kariéru a prišli noví. Pár hokejistov však nový kontrakt stále nemá. Tu je sedem najznámejších, ktorí v minulej sezóne hrávali v Tipsport lige a momentálne sú bez klubu.
Zdroj: 22248
Zdieľajte:

Michal Handzuš

Hneď na úvod legenda slovenského hokeja, ktorá kariéru stále neukončila a momentálne sa rozhoduje, či ešte potiahne, alebo zavesí korčule na klinec. 40-ročný Handzuš vyhral počas kariéry takmer všetko, čo sa dalo. Na konci ročníka 2016/17 oslavoval titul s rodnou Banskou Bystricou. Takáto rozlúčka s úspešnou kariérou by bola určite nádherná, no len najbližšie mesiace ukážu, ako sa "Zeus" rozhodne. V minulej sezóne odohral dvadsaťpäť stretnutí a získal šestnásť bodov (5+11).

Jozef Stümpel

Ďalší skúsený hráč a držiteľ zlata z MS v roku 2002 váha. Už na konci ročníka 2015/16 uvažoval o konci kariéry, po odchode z Nitry dal ešte šancu Dukle Trenčín. Minulý ročník strávil v Liptovskom Mikuláši, kde nazbieral osemnásť bodov (6+12). Momentálne sa venuje aj funkcionárskemu chlebíku. Dlhší čas je prezidentom hokejbalovej únie a takisto zástupcom SIHPY vo Výkonnom výbore SZĽH.

Richard Huna

Mladší z bratskej dvojice v tomto "rebríčku" minulý ročník odohral kompletne za Liptovský Mikuláš. V jeho drese strelil pätnásť gólov a pridal šestnásť asistencií. 32-ročný krídelník nový ročník stále nezačal, aj keď s niekoľkými klubmi už rokoval.

Rudolf Huna

37-ročný hráč bol na začiatku sezóny 2016/17 spoločne so súrodencami Richardom a Róbertom členom elitnej bratskej formácie Liptovského Mikuláša. Niečo takéto sa nie len v našej lige stalo prvýkrát od čias chlapcov s priezviskom Šťastný. Pred play-off ale odišiel do Košíc, aby si predĺžil sezónu. Všetci vieme, že "Oceliari" vypadli skôr, ako Liptáci dohrali baráž, takže tento úmysel nevyšiel. Počas ročníka strelil pätnásť gólov a pridal devätnásť asistencií.

Prečítajte si aj

FOTO Svitá slovenskému hokeju na lepšie časy? Šatan predstavil ďalšiu zámorskú posilu

Fredrik Sandgren

Na Slovensku pôsobil dva roky. Šikovný Švéd bol produktívnym v Banskej Bystrici, po roku dal prednosť nováčikovi z Nových Zámkov, avšak tam sa mu herne ani bodovo nedarilo. Už 34-ročný ofenzívny obranca pod Tatrami pravdepodobne pokračovať nebude.

Tomáš Kopecký

S niekdajším vynikajúcim útočníkom, hráčom NHL a oporou reprezentácie to za posledné roky išlo veľmi rýchlo dole vodou. V roku 2015 skončil na Floride, následne mu nevyšla sezóna v českom Třinci, a tak dal šancu materskej Dukle. Tam sa mu, podobne ako klubu, nedarilo a preto bolo prekvapenie, že po ňom siahol Slovan Bratislava. V KHL získal za pätnásť zápasov jednu asistenciu. Už skôr avizoval, že svoju kariéru pravdepodobne ukončí, ale oficiálne ešte nie je nič.

Patrik Lušňák

Šikovný a pracovitý útočník patril posledné dve sezóny Slovanu Bratislava a pravidelne sa dostával do národného mužstva. V závere sezóny 2016/17 prišiel pred play-off posilniť HKM Zvolen, ktorý bol jeho doposiaľ posledným pôsobiskom, keďže v KHL už od nového ročníka nepokračuje a preto je taktiež hráčom, ktorý potrebuje nový tím.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články